Κυριακή 16 Μαΐου 2021

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ: ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΙΣΟΒΙΑ, ΝΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΙΣΟΒΙΑ

 Σχολιάζοντας το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εισβολή των αδίστακτων κακοποιών στο σπίτι του νεαρού ζευγαριού, η βαρβαρότητα που επέδειξαν δολοφονώντας την 20χρονη μητέρα μπροστά στα μάτια του συζύγου της και του μωρού τους, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανάγκη για μηδενική ανοχή, την αυστηρή, χωρίς αστερίσκους, εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Η κατάργηση του ανεκδιήγητου, καταστροφικού νόμου Παρασκευόπουλου που οδήγησε χιλιάδες -στο όνομα της δήθεν αποσυμφόρησης- εκτός φυλακών, πολλοί εκ των οποίων συνέχισαν απτόητοι την εγκληματική τους δραστηριότητα ήταν ένα πρώτο, σημαντικό βήμα. Οι προσπάθειες μας, όμως, πρέπει να ενταθούν τάχιστα. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απαιτεί την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, την αυστηροποίηση των ποινών, τη θωράκιση του δικαιικού μας συστήματος, ώστε η εγκληματικότητα να μην ενθαρρύνεται από φαινόμενα ατιμωρησίας.

Η πρόθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα να προτείνει την επιβολή υποχρέωσης έκτισης τουλάχιστον των τεσσάρων πέμπτων 4/5 της επιβληθείσας ποινής -από τα 2/5 που ισχύουν σήμερα- για ειδεχθή εγκλήματα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ανάλογη νομοθετική παρέμβαση πρέπει να υπάρξει για τον περιορισμό και την αυστηροποίηση των κριτηρίων για την υπό όρους απόλυση.

Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις που η ποινή των ισοβίων όταν επιβάλλεται θα πρέπει να εφαρμόζεται κανονικά και στο ακέραιο. Όταν λέμε ισόβια, να εννοούμε ισόβια. Για το βρέφος στα Γλυκά Νερά που δεν θα ξαναδεί τη μητέρα του. Για τη Μυρτώ, που έμεινε ανάπηρη μετά την επίθεση από το ανθρωπόμορφο τέρας στην Πάρο. Για τον 20χρονο Θάνο Αξαρλιάν, που δολοφονήθηκε γιατί οι ¨κοινωνικοί αγωνιστές¨ της 17Ν ήθελαν να πάνε διακοπές. ΄Για τους νεκρούς της Marfin που ακόμη αναζητούν δικαίωση. Για να υπάρξει, επιτέλους, παραδειγματισμός και πραγματικός φόβος τιμωρίας.

Για να αποδοθεί πραγματική Δικαιοσύνη

                         

 

 

Νίκος Καραγιαννακίδης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας - Α’ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more