Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Σαν να πέρασε ένας Αιώνας ή σαν να μην πέρασε μια μέρα;

 


✅Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, γράφουν Τα Νέα της Πέλλας της Παρασκευης στην πρώτη σελίδα, κάνοντας αναφορά  στην επέτειο από την συμπλήρωση δυο ετών από τις προηγούμενες εκλογές. Ήταν η 26η και 2α Ιουνίου του 2019. Δεν το λες πάντως και έτσι. Αν επέλεγα εγώ τον πρωτοσέλιδο τίτλο, θα έβαζα «Σαν να πέρασε ένας Αιώνας»…

Αν το καλοσκεφτούμε, κάπως έτσι είναι, μιας και βιώσαμε πράγματα και θάματα. Η υγειονομική κρίση ήρθε από εκεί που δεν το περιμέναμε και πραγματικά σάρωσε τα πάντα στον διάβα της. Αποτέλεσμα ήταν και οι ΟΤΑ να υπολειτουργούν. Μέχρι ενός βαθμού αναμενόμενο. Πάντως γεγονός αποτελεί το ότι οι Δήμοι της Πέλλας στο σύνολο τους δεν τα πήγαν καλά…

Αυτή η κατάσταση έφερε αναστολή των σχεδιασμών για κατασκευές νέων έργων. Εκτός από κάποιες λίγες αναπλάσεις που είχαν σχεδιαστεί και κάποιες ασφαλτοστρώσεις, παρακολουθούμε την υλοποίηση των συνεχιζόμενων έργων από την προηγούμενη περίοδο.

Όσο για τα τεχνικά προγράμματα; Αυτά γράφονται και ξαναγράφονται με τα ίδια έργα καθώς δεν προλαβαίνουν να ξεκινήσουν ή και να ολοκληρωθούν. Φυσικά σε αυτή την διετία, μεγάλη ευθύνη έχουν και οι αντιπολιτεύσεις που δείχνουν να μην μπορούν να ασκήσουν το ρόλο που τους έχει αναθέσει η κοινωνία με την ψήφο της. Οι Δήμαρχοι δεν πιέζονται για την ουσία αλλά και για θέματα ήσσονος σημασίας που δεν απασχολούν και πολλούς.

Τον  Σεπτέμβριο του 2021, όπου συμπληρώνονται δυο χρόνια από την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, θα έχουμε και τις πρώτες δομικές αλλαγές στις διοικήσεις που ίσως φέρουν συγκρούσεις και δυσαρέσκειες. Το θέμα είναι οι πολίτες να δουν όφελος, έργα υποδομής αλλά και βελτίωση της καθημερινότητας.  Οι Δημοτικές αρχές θα πρέπει να το καταλάβουν και να ρίξουν εκεί το βάρος τους…. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more