Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα



Η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας- Ισραήλ της Βουλής των Ελλήνων είχε συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Yossi Amrani, με αφορμή την επέτειο τριάντα ενός χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας κ. Δημήτριος Καιρίδης, η Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου, o Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Yossi Amrani και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης. Συμμετείχαν επίσης, διαδικτυακά, η Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και βουλευτές-μέλη.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επίσημη αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ από την Ελληνική Δημοκρατία στις 21 Μαΐου 1990, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι αποτέλεσε «τον θεμέλιο λίθο και το εναρκτήριο λάκτισμα μιας επίσημης φιλίας και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ κυβερνήσεων και λαών των δύο κρατών».

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, πολλοί Έλληνες Βουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή και την ελπίδα τους να υπάρξει σύντομα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Από την πλευρά του ο Ισραηλινός Πρέσβης εξήγησε τις δυσκολίες συνεννόησης μεταξύ της Ισραηλινής Κυβέρνησης και της Παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν οι σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον αμυντικό και τον ενεργειακό  τομέα,  καθώς και σε τομείς επενδύσεων, καινοτομίας, τεχνολογικής ανάπτυξης, τουρισμού και νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more