Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΡΔΕΥΣΗ!!!


 Με την πλάτη στον τοίχο ο Δήμος Αλμωπίας


Βράζουν οι αγρότες, χαμός και με τα αδέσποτα…

 

Εγκαταλελειμμένοι στην μοίρα τους, μοιάζουν οι πολίτες του Δήμου Αλμωπίας από μια δημοτική αρχή που δείχνει να μην μπορεί αλλά και να μην θέλει να προσφέρει αυτά που έχει υποσχεθεί, αλλά και αυτά που πρέπει να γίνουν. Άλλωστε νωπή είναι ακόμη η έρευνα της εταιρίας interview για την καθημερινή μας εφημερίδα, που απέδειξε περίτρανα τις παθογένειες και τα προβλήματα από την μέχρι στιγμής εικόνα της Δημοτικής αρχής. Μάλιστα αντί αυτά τα νούμερα να προβληματίσουν την Δημοτική αρχή, ο ίδιος ο Δήμαρχος με το γνωστό του στιλ, απαξίωσε την έρευνα αφήνοντας  υπονοούμενα για δήθεν μεθόδευση της… Την ίδια ώραβέβαια τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Χώρας προέβαλαν την δημοσκόπηση ενώ η εταιρία interview πραγματοποιεί πανελλαδικές μετρήσεις!!!

Η καθαριότητα εκπέμπει SOS

Δυστυχώς φαίνεται ότι η καθαριότητα έχει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, οι κάδοι γεμάτοι, οι δρόμοι βρώμικοι . Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αλμωπία στον τομέα της καθαριότητας, της αδυναμίας του δήμου, σε ένα επίπεδο να ελέγξει και σε ένα άλλο επίπεδο να προχωρήσει στην αποκομιδή των κλαδεμάτων και των ογκωδών, αλλά ακόμη και των απορριμμάτων σε μεγάλο βαθμό την τελευταία περίοδο, έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων, καθώς θεωρούν ότι ο δήμος θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε έναν σχεδιασμό τέτοιο, που να καλύπτει τις απαιτήσεις της εποχής, αφού τα προβλήματα είναι γνωστά και επαναλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται ότι ο τομέας της καθαριότητας αποτελεί την ‘’αχίλλειο πτέρνα’’ της δημοτικής αρχής.

Η άρδευση

Το αγρόκτημα της περιοχής εκπέμπει sos λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι συγκομιδές, τώρα που το έχει περισσότερη  πολύ ανάγκη. Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Χρήστος Νιβουρλής έγραψε τα ακόλουθα:

ΧΡ. ΝΙΒΟΥΡΛΗΣ: «ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ! ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ»

Η αρδευτική περίοδος ξεκίνησε και υπάρχουν τεράστια προβλήματα στους αγρότες. Από τη μία ο παγετός και η Θεομηνία που έπληξε τις παραγωγές και από την άλλη δεν έχετε ετοιμαστεί ώστε να μπορούν να ποτίσουν και να έχουν πρόσβαση στο αγρόκτημα. Δρόμοι που χάλασαν από τις βροχές και αυλάκια ακαθάριστα.

Προσωπικά, έχω μιλήσει με αρκετούς Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και όλοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους! Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, είστε ανίκανοι! Αποδειχθήκατε κατώτεροι των περιστάσεων! Οφείλετε μια συγνώμη στον αγροτικό κόσμο της Αλμωπίας. Η Ανατολική Αλμωπία και ολόκληρος ο Δήμος και το αγρόκτημα, είναι στα «χέρια του Θεού», σύμφωνα και με τη γνωστή ρήση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Κετικίδη.

Αν δεν μπορείτε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας, παραιτηθείτε!

 

Χρήστος Νιβουρλής

Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας»

 

Παρέμβαση έκανε και ο Δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γεωργίου που ανάφερε τα ακόλουθα:

ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΙΜΕΝΤΑΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ»

📍ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;

*       

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Χρήστου Γεωργίου

*      Για δεύτερο συνεχόμενο Καλοκαίρι, οι αγρότες της Τ.Κ. Γαρεφείου γίνονται στο ίδιο έργο θεατές και εκφράζουν τον προβληματισμό τους, καθώς ξεκίνησε άλλη μια αρδευτική περίοδος και ο εναέριος τσιμενταύλακας που είχε καταρρεύσει πριν δύο χρόνια δεν έχει αποκατασταθεί.

Ο τσιμενταύλακας, που βρίσκεται στη γέφυρα του Άνω Γαρεφείου, είχε πέσει τον Σεπτέμβριο του 2019 και από τότε δεν έχει επισκευαστεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στην άρδευση ενός ολόκληρου χωριού. Δύο χρόνια μετά δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αναθέσεων και δημοπρασιών, τη στιγμή που ήδη οι αγρότες θέλουν να ποτίσουν.

Είναι σημαντικό να αναφέρω, ότι το μεγαλύτερο μέρος του κάμπου δεν μπορεί να ποτίσει με ελεύθερο νερό και αναγκάζεται να ποτίζει με γεώτρηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι τα έξοδα αυξάνονται σημαντικά, καθώς το κόστος του ελεύθερου νερού είναι πολύ μικρότερο απ’ αυτό των γεωτρήσεων.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κινηθεί ταχύτατα. Τα προβλήματα τρέχουν και δυστυχώς απουσιάζουν οι λύσεις. Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που για δεύτερη χρονιά δεν υπάρχει καν εργολάβος για την διαχείριση της άρδευσης.

Η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός σε όλο τους το μεγαλείο…

 

Τα αδέσποτα

Δυστυχώς η κατάσταση με τα αδέσποτα, τόσο στην πόλη της Αριδαίας όσο και στα χωριά, έχει ξεφύγει. Μάλιστα έχουν δημιουργηθεί και αγέλες αδέσποτων που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Θα είναι κρίμα να έχουμε κάποια επίθεση που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Η Δημοτική αρχή, δια του αρμόδιου αντιδημάρχου, δείχνει να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί και παρά τις παρομοιώσεις εκφράσεις και δηλώσεις στα δημοτικά συμβούλια, το ζήτημα παραμένει φλέγον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more