Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Νέες υποδομές ανάπτυξης στον παλαιό Άγιο Αθανάσιο

 

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία για την δημιουργία ενός πολύ σημαντικού έργου για την τουριστική ανάπτυξη του ορεινού μας όγκου και συγκεκριμένα του παραδοσιακού οικισμού του παλαιού Αγίου Αθανασίου. Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση και επανάχρηση κτηρίων πρώην ΚΕΦΟ και Κοινοτικού Καταστήματος παλαιού Αγίου Αθανασίου» που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER", με προϋπολογισμό 590.000€.

Το πρώην ΚΕΦΟ δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του παραδοσιακού οικισμού, ενώ με το πρώην Κοινοτικό Κατάστημα δημιουργούν ένα αξιόλογο κτηριακό σύνολο που θα επαναχρησιμοποιηθεί για την τουριστική ανάπτυξη του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Στόχος του Δήμου Έδεσσας είναι η αξιοποίηση του ανενεργού κτηριακού αποθέματος και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες μέσω της προβολής της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Το έργο έρχεται ως συνέχεια των σημαντικών έργων υποδομής στον οικισμό, αλλά και παρεμβάσεων όπως είναι το Αεροδρόμιο της Αερολέσχης Έδεσσας, ενώ εντάσσεται στην φιλοσοφία της συνεχούς βελτίωσης του τουριστικού μας προϊόντος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more