Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Σεμινάριο με θέμα: «Επίλυση συγκρούσεων και διαχείριση κρίσεων στο σχολείο και την τάξη»

 


 


               

  Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, διοργάνωσε  επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, βασισμένο στο βιβλίο με τίτλο: "Επίλυση συγκρούσεων και διαχείριση κρίσεων στο σχολείο και την τάξη"

                 Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι συγγραφείς του βιβλίου κ. Σταύρος Γρόσδος και κ. Βαγγέλης Κελεσίδης.

                 Μέσα από βιωματική προσέγγιση, οι εισηγητές διαπραγματεύτηκαν με τους/τις εκπαιδευτικούς, θέματα συγκρούσεων και διαχείρισης κρίσεων μέσα στο σχολείο και στην τάξη, αξιοποιώντας μελέτες περίπτωσης από το βιβλίο.

                 Σκοπός του σεμιναρίου, ήταν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν δεξιότητες, μέσα από απλές πρακτικές, ώστε να τις αξιοποιήσουν, προλαβαίνοντας κυρίως τις συγκρούσεις, αλλά και να τις επιλύουν, είτε εμφανίζονται μέσα στη σχολική κοινότητα, είτε μέσα στην τάξη.

                 Το σεμινάριο διεξήχθη διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας WEBEX, σε δυο συναντήσεις: 15/04/2021 και 19/05/2021. Η πρώτη συνάντηση, αφορούσε  στην "Επίλυση συγκρούσεων και διαχείριση κρίσεων στο σχολείο" και εισηγητής ήταν ο κ. Σταύρος Γρόσδος ενώ η δεύτερη αφορούσε στην "Επίλυση συγκρούσεων και διαχείριση κρίσεων στην τάξη” και εισηγητής ήταν ο κ. Βαγγέλης Κελεσίδης.

                 Τη διοργάνωση και το συντονισμό του σεμιναρίου είχε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Πέλλας κ. Ελισάβετ Φράγκου, ενώ ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών ανέδειξε άλλη μια φορά, τη σημαντικότητα και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για το θέμα της διαχείρισης κρίσεων στη σχολική ζωή.                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more