Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Δ. Μπίνος: «Η Δημοτική Αρχή πιάνεται να λέει ψέματα»

 



Με επιχειρήματα και κυρίως μέσα από πραγματικά γεγονότα αποδόμησε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος το αφήγημα της Διοίκησης Μπάτση ότι «όλα δουλεύουν ρολόι».

Παρακάτω ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μπίνου κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 28/5/2021:

- Δημοτική Αρχή… «εκ παραδρομής»

Όσοι παρακολουθήσαμε τις Συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, διαπιστώνουμε την εισαγωγή δύο συνθημάτων από τη Δημοτική Αρχή: «Το χέρι του Θεού» και το «Εκ παραδρομής». Το πρώτο δείχνει την αδυναμία της Διοίκησης να ανταποκριθεί στα ζητήματα της άρδευσης και το δεύτερο χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στην προηγούμενη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής γιατί υπήρχαν πολλά ζητήματα στα οποία έδειξε προχειρότητα και ανετοιμότητα η Δημοτική Αρχή όταν για παράδειγμα προχώρησε σε δημοπρασία επέκτασης δικτύων άρδευσης χωρίς να έχει επιτροπές δημοπρασίας. Τα δύο αυτά συνθήματα, καταγράφουν την σημερινή εικόνα της Δημοτικής Αρχής, που δείχνει πραγματικά κουρασμένη και δεν είναι ενήμερη στα ζητήματα που χρειάζεται για να μπορέσει να έχει καλύτερη απόδοση και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος για την υλοποίηση σημαντικών έργων στην περιοχή μας.

- Πολλά προβλήματα στην άρδευση

Ο Δήμος Αλμωπίας είναι κατ εξοχήν αγροτικός. Ο Δήμαρχος μίλησε για μία ετοιμότητα σε ποσοστό 95%. Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά διαψεύδεται από την πραγματικότητα και την κατάσταση που επικρατεί στις τοπικές μας κοινότητες, όπου υπάρχουν αυλάκια ακαθάριστα, γεωτρήσεις χαλασμένες, υδρονομείς λιγότεροι από άλλες χρονιές και μάλιστα δύο ταχυτήτων, καθώς άλλοι είναι τρίμηνοι και άλλοι τετράμηνοι. Καλούμαστε λοιπόν να υπηρετήσουμε και πάλι τους αγρότες μας, που χρειάζονται στήριξη ιδιαίτερα μετά και τις τελευταίες καταστροφές. Υπάρχουν πολλά παράπονα. Σε μερικά μάλιστα έχω γίνει μάρτυρας, όπως το αρδευτικό κανάλι που υπήρχε στο Γαρέφι, όπου κλείνουμε δύο χρόνια από την πτώση του και δεν έχει επισκευαστεί, με αποτέλεσμα να χρεώνονται οι αγρότες με φυσικό νερό χωρίς να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Και στο αγρόκτημα Αριδαίας – Υδραίας με τα 25.000 στρέμματα γνωρίζουμε τα προβλήματα στην άρδευση.

- Η Δημοτική Αρχή πιάνεται να λέει ψέματα

Θα ήθελα να σταθώ στη χθεσινή σας εισήγηση για τους υδρονομείς. Είχα μία συζήτηση με Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας, ο οποίος μου είπε ότι δεν ρωτήθηκε για τους υδρονομείς, ενώ εμείς έχουμε από εσάς πλήρη εισήγηση, που αναφέρει ότι όλοι οι Πρόεδροι ρωτήθηκαν και αυτοί πρότειναν υδρονομείς. Έχω λοιπόν ένα κραυγαλέο παράδειγμα, όπου ο Πρόεδρος μου ανέφερε ότι δεν ρωτήθηκε. Είναι η Τοπική Κοινότητα Θεοδωρακείου. Αυτά τα ζητήματα έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής, η οποία πιάνεται να λέει ψέματα.

- Δήμος… λακκούβας

Θα ήθελα να επισημάνω τα προβλήματα που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο του Δήμου μας. Εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί, πλέον από Δήμος Αλμωπίας, θα πρέπει να ονομαζόμαστε Δήμος λακκούβας. Άσχημη η εικόνα σε όλους τους οικισμούς. Και μάλιστα στο δικό σας χωριό, τους Προμάχους, είδα ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά και σε άλλα χωριά.

- Αδυναμία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος

Όσον αφορά στον Αντιδήμαρχο κ. Κετικίδη, ακόμα περιμένουμε την απάντηση για την εξέλιξη του Τεχνικού Προγράμματος. Κατανοώ την αδυναμία να το δώσει, διότι το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν έχει προχωρήσει και θα καταδείκνυε με τη δική του υπογραφή την αδυναμία που υπάρχει. Τι γίνεται με τις παιδικές χαρές, τόσο γι’ αυτές που είχαν γίνει στη δική μας δημοτική περίοδο και ακόμα δεν έχουν παραδοθεί στην κοινωνία της Αριδαίας, όσο και με τις υπόλοιπες παιδικές χαρές που εξασφάλισε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή από την Αναπτυξιακή για όλους τους οικισμούς του Δήμου μας; Επίσης, θέλω να μας απαντήσετε, τι γίνεται με τον βιολογικό του ΧΥΤΑ; Λειτουργεί; Γινόμαστε μάρτυρες μεταφοράς απορριμμάτων και από άλλους Δήμους, όπως της Ημαθίας και θα θέλαμε να ξέρουμε ότι λειτουργεί ο βιολογικός. Διότι αν δεν λειτουργεί, καταλαβαίνεται τι κινδύνους εγκυμονεί. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την ανακύκλωση, γιατί είχαμε ακούσει μεγάλους διθυράμβους γι’ αυτό το θέμα.

- Πόσο έτοιμα είναι τα Λουτρά;

Όσον αφορά στα Λουτρά, συνεχώς γινόμαστε δέκτες παραπόνων για έλλειψη καθαριότητας, έλλειψη ελέγχου. Δεν ξέρω πόσο έτοιμοι είστε. Ευελπιστούμε ότι η Δημοτική Αρχή και η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών θα έχουν κάνει όλα όσα χρειάζονται ώστε να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την τουριστική περίοδο. Πολλοί από τους επαγγελματίες της περιοχής, μου παραπονέθηκαν ότι δεν μεριμνήσατε να υπάρχει απάντηση στο τηλέφωνο για το πότε θα ανοίξουν τα Λουτρά. Παίρνει τηλέφωνο ο κόσμος και δεν απαντάει κανείς. Δεν μας τιμά αυτό, ως πρώτη Λουτρόπολη της χώρας.

- Σήμερα ο… Μακεδονομάχος κ. Μπάτσης παρουσιάζεται με άλλο πρόσωπο

Ο Δήμαρχος άρχισε τις εκπτώσεις. Αρχικά δεν ήθελε την Συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα την θέλει υπό όρους. Μάλιστα δεν την κατονόμασε, γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών τον συνδέει με αγώνες και φωτοβολίες. Τελικά αποδεικνύεται πως η παρουσία του σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν ένα πυροτέχνημα. Θα ήθελα να μας πει γιατί ο ίδιος ως Μακεδονομάχος σήμερα παρουσιάζεται εκπτωτικός στη λογική της Συμφωνίας αυτής, όταν μας μιλάει για την τελωνειακή σύνδεση με τα Σκόπια, θέτοντας μάλιστα και μιλώντας για τις καθέτους της Εγνατίας Οδού. Δηλαδή αυτό είναι το πρόβλημα του κ. Μπάτση, οι κάθετοι ή ότι τελικά αποδέχτηκε την Συμφωνία των Πρεσπών; Ας το δηλώσει επιτέλους και ας πει πως είναι κουρασμένος πλέον και δεν μπορεί να κάνει άλλους αγώνες, άρα δέχεται αυτά που του λένε. Επιτέλους κ. Μπάτση, μιλήστε με ειλικρίνεια στην τοπική μας κοινωνία, απέναντι σε όλον αυτόν τον κόσμο που παρασύρατε με όλα εκείνα τα πυροτεχνήματα, όταν η δική μας θέση ήταν σοβαρή και στηριγμένη στα ιστορικά δεδομένα. Σήμερα ο κ. Μπάτσης παρουσιάζεται με άλλο πρόσωπο. Εκλείπουν οι εκφράσεις «αγώνες για τη Μακεδονία» και όλες εκείνες οι εθνικιστικές κορώνες που παρουσίαζε, έχει κουραστεί πλέον και έχει προσγειωθεί στη σημερινή πραγματικότητα. Όταν είχα επισκεφτεί το Θεοδωράκι για μία παρουσίαση βιβλίου, εσείς με είχατε κατηγορήσει επειδή δεν είχα πάει στο συλλαλητήριο. Τότε σας είχα πει ότι το Θεοδωράκι είναι η Ελλάδα, είναι η Μακεδονία και χαίρομαι να είμαι μαζί με τους κατοίκους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more