Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές από οχήματα 

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής που έγιναν σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 3 μελών της εγκληματικής ομάδας

 

Η αξία της συνολικής τους λείας ξεπερνά τις 15.000 ευρώ

 

 

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων δύο ημεδαπών ανδρών και μίας ημεδαπής γυναίκας, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές από οχήματα.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2020, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους από τη διάπραξη κλοπών σε σταθμευμένα φορτηγά αυτοκίνητα.

 

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, που έγιναν το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου του 2020 σε φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διανομή και μεταφορά καπνικών προϊόντων.

 

Συγκεκριμένα, οι  ανωτέρω ημεδαποί, χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, προσέγγιζαν τα φορτηγά αυτοκίνητα, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία των οδηγών τους, κατά τη διανομή καπνικών προϊόντων σε παρακείμενες επιχειρήσεις.

 

Με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν να αφαιρέσουν από το εσωτερικό των φορτηγών, διάφορα καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 8.317,40 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 6.800 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 150 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

 

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more