Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Τεχνολογία από το μέλλον στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης 

Σε ένα ακόμη πρωτοπόρο βήμα υλοποίησης καινοτόμων εφαρμογών προχώρησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με την τοποθέτηση μίας νέας «ενεργειακής στάσης», μπροστά στο δημοτικό κατάστημα της Νεάπολης αυτή τη φορά, που αποτελεί πρωτοτυπία σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο λόγω του σχεδιασμού όσο και των υλικών κατασκευής της.

Πρόκειται για μια «στάση» λεωφορείου, η τοξωτή οροφή της οποίας εμπεριέχει οργανικά εκτυπώσιμα φωτοβολταϊκά στοιχεία, τα οποία μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική δίνουν τη δυνατότητα στους διερχόμενους να εξυπηρετηθούν, φορτίζοντας τις φορητές τους συσκευές, όπως τηλέφωνα, tablets, laptops, κ.ά.

Η καινοτομία του συγκεκριμένου εγχειρήματος έγκειται στον «έξυπνο» τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το φωτοβολταϊκό σύστημα που δύναται να παράγει ενέργεια από το απλό φως της ημέρας, χωρίς απαραίτητα την ύπαρξη ηλιοφάνειας.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πιστοποιημένης και μοναδικής     ευρεσιτεχνίας επιμελείται η Ελληνική Εταιρεία OET (ORGANIC ELECTRONIC TECHNOLOGIES), που παρασκευάζει τα προϊόντα της με τη μέθοδο της εκτύπωσης, χρησιμοποιώντας αποκλειστικώς οργανικά, ανακυκλώσιμα υλικά που είναι φιλικά στο περιβάλλον και δεν έχουν καμία σχέση με ανάλογου είδους επιβλαβή πατενταρισμένα προϊόντα του παρελθόντος.

Η νέα αυτή «ενεργειακή στάση» αποτελεί τη συνέχεια του πρωτοποριακού για την Ελλάδα και όχι μόνο προγράμματος που ξεκίνησε από το περασμένο έτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, όταν για πρώτη φορά τοποθέτησε ανάλογη κατασκευή μπροστά στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών.

Ο εκπρόσωπος της OET Μιλτιάδης Παπαδόπουλος, αφού εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του για την άψογη συνεργασία με τα στελέχη του δήμου Νεάπολης-Συκεών, χαρακτήρισε τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη «πρωτοπόρο και στοχαστή μίας νέας εποχής», αφού -όπως χαρακτηριστικά είπε- «είναι ο πρώτος δήμαρχος στην Ελλάδα  που αγκάλιασε με τόση θέρμη τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα και ο πρώτος που προέβλεψε ότι ανάλογες ‘‘έξυπνες’’ κατασκευές αποτελούν την τεχνολογία του μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more