Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Χωρίς μουσική και με τραπεζάκια έξω ανοίγει η εστίαση

 

Αύριο  Δευτέρα 3 Μαΐου


Με αίτηση στον Δήμο Έδεσσας οι επισιτιστές για τον εξωτερικό χώρο

 

 


ΕΙΝΑΙ γεγονός λοιπόν! Τα ψέματα τέλειωσαν και αύριο Δευτέρα ανοίγει η εστίαση. Ήδη, όπως έχουμε γράψει, οι καταστηματάρχες της πόλης μας ετοιμάζονται πυρετωδώς βάφοντας και καθαρίζοντας του χώρους τους και πλέον όλοι ετοιμάζονται να απολαύσουν τον πρώτο καφέ και το πρώτο γεύμα τους.

Όπως είναι γνωστό, οι πελάτες επιτρέπονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με τα τραπεζάκια να απλώνονται στα πεζοδρόμια για άλλη μια φορά και όλο αυτό αναμένεται να αποτελέσει ένα μεγάλο στοίχημα, μετά από 6 μήνες ενός πολύ σκληρού lockdown.

Αναφορικά με το ζήτημα των τραπεζιών και σε σχέση με το ζήτημα των αδειών για τους εξωτερικούς χώρους, ισχύει ό,τι ίσχυε και την προηγούμενη φορά. Ότι δηλαδή οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης δεν θα πληρώνουν τέλη για τον χώρο που καταλαμβάνουν στα πεζοδρόμια.Μουσική και SMS

Και  ενώ όπως είναι γνωστό γινόταν συζήτηση για το αν υπάρξει ή όχι αποστολή SMS στο 13033, τελικά ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι και για την εστίαση, θα πρέπει να στέλνουμε μήνυμα στο γνωστό πενταψήφιο νούμερο με κωδικό 6.

Ένα άλλο θέμα που προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σχολιάστηκε έντονα, είναι η απόφαση της ανυπαρξίας μουσικής. Πρόκειται για μια απόφαση που πήρε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, να μην υπάρχει μουσικά σε κανένα από τα καταστήματα εστίασης.

Μετά από όσα ακούστηκαν σχετικά, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλος, θέλησε να δικαιολογήσει την σχετική απόφαση λέγοντας ότι, «η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια ή επιβάλλει στους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε τη φωνή μας» και πρόσθεσε: «Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλετε την επιπλέον προσπάθεια που καταβάλλετε όταν χρειάζεται να μιλήσετε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδια σας και μαζί με αυτά και τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

«Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι ασφαλής. Φοβόμαστε ότι υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more