Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Κ. Βελόπουλος: Όταν θες να συμβιβαστείς με την αριστερά της συμφωνίας των Πρεσπών, με την αριστερά του δημοψηφίσματος, με την αριστερά που άλλα έλεγε και άλλα έκανε, είσαι αφελής, είσαι αιθεροβάμων


 

Κύριε Θεοδωρικάκο είπατε ότι το ν/σ ήταν προϊόν συμβιβασμού. Μα όταν θες να συμβιβαστείς με την αριστερά της συμφωνίας των Πρεσπών, με την αριστερά του δημοψηφίσματος, με την αριστερά που άλλα έλεγε και άλλα έκανε, είσαι αφελής, είσαι αιθεροβάμων, είσαι σίγουρα μη σοβαρή κυβέρνηση.

Είπε ο πρωθυπουργός ότι είναι πρωθυπουργός της ενότητας, είχε πει χαρακτηριστικά ότι «είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι» και αφού το είπε αυτό αποκάλεσε τους μισούς Έλληνες ψεκασμένους. Αυτό δεν λέγεται επιχείρηση ενότητας. Σίγουρα έχουμε διαφορετική αντίληψη για την ενότητα. Σίγουρα έχουμε άλλη αντίληψη από τη ΝΔ σε ό,τι αφορά το ν/σ για την ψήφο των αποδήμων. Γιατί αν στόχος δικός σας είναι να ψηφίσουν οι Έλληνες, στόχος δικός μας είναι οι Έλληνες που έφυγαν μετανάστες να επιστρέψουν στη χώρα. Αυτά τα 600.000 Ελληνόπουλα. Και το λέω γιατί οι δικοί μου γονείς ήταν μετανάστες στην Γερμανία και ο νόστος ήταν να γυρίσουν στην πατρίδα. Στην Ελλάδα. Τον ίδιο νόσο έχουν και όσοι έφυγαν τώρα. Οι 20χρονοι και οι 30χρονοι. Δηλαδή ο ανθός της επόμενης Ελλάδας. Φωνάζω εδώ και 2 χρόνια αλλά δεν μας ακούτε. Αντίθετα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχετε προχωρήσει σε εργαλειοποίηση των ομογενών. Μιλάτε για τους ομογενείς ενώ δεν γνωρίζετε τι σημαίνει να είναι κάποιος ομογενής, να έχει πάει στη Γερμανία, να δουλεύει ως ανθρακωρύχος για να ταΐσει την οικογένειά του, να στείλει χρήματα στην πατρίδα. Και διαβάζω στο facebook από κάποιους ψευτοαριστερούς ότι όποιος έχει φύγει στη Γερμανία, στις ΗΠΑ λόγω των κακών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας δεν έχουν κανένα δικαίωμα στα εσωτερικά της χώρας. Οποία αιδώς και ντροπή να λέγεται και να γράφεται αυτό από αριστερούς της χώρας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να προσμετράται η ψήφος των ομογενών μόνο σε 4 περιφέρειες. Μα πώς μπορεί να γίνει αυτό; Όταν δεν έχεις επιχειρήματα, όταν ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα είμαστε εδώ για την ψήφο των ομογενών και σήμερα εδώ είναι μόνο ο κ. Κατρούγκαλος, δεν μπορείς να συζητάς. Ακόμα και ο κ. Μπουρλά (λέω για εσάς που είστε οπαδοί του εμβολίου) είναι μετανάστης. Έφυγε από την Ελλάδα. Αυτός δεν μας χρειάζεται; Τα μυαλά αυτά που έφυγαν πρέπει να γυρίσουν εδώ. Πρέπει να ζήσουν και να εργαστούν και να μεγαλουργήσουν εδώ!

Και επειδή ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για συμβιβασμούς, να πω ότι χθες αποκαλύφθηκε ένα όργιο συναλλαγής μεταξύ κομμάτων. Και αναφέρομαι στο σκάνδαλο με το ΑΣΕΠ. Έχουμε συναλλαγές κομμάτων, για να διορίζουν δικούς τους οι μεν και οι δε. Και αναφέρομαι στην συνεργασία της κυβέρνησης με άλλο κόμμα. Και ρωτώ: Ένας κομμουνιστής, ένας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, καλός δεν υπάρχει για να μπει στο ΑΣΕΠ; Πρέπει όλοι να είναι ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ; Αλλά ο κόσμος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει. Έχετε ένα κόμμα που συνδιαλέγεται κάτω από το τραπέζι, πάνω από το τραπέζι, γύρω από το τραπέζι για να τοποθετήσει ανθρώπους δικούς του. Ποιοι είναι αυτοί που διορίζει η ΝΔ στο ΑΣΕΠ; 1) Αθανάσιος Παπαϊωάννου, από το 2009 εως το 2015 ήταν γραμματέας της Βουλής, διορισμένος από τον ΓΑΠ. 2) Ελευθέριος Μακρυλάκης, υπηρέτησε στο πολιτικό γραφείο υπουργού επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και στο υπουργείο μεταφορών στο πολιτικό γραφείο δύο υπουργών. 3) Παναγιώτης Καρκατσούλης, βουλευτής επικρατείας με το ΠΟΤΑΜΙ, σήμερα μέλος της Κ.Π.Ε. του ΚΙΝΑΛ, γραμματέας του τομέα πολιτικής προστασίας του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος βουλευτής με τον ΚΙΝΑΛ. 4) Μαρία Γκότση, από το 1996 εως το 1997 ήταν πρόεδρος εφετών των διοικητικών δικαστηρίων της Αθήνας, επί κυβέρνησης Σημίτη δηλαδή. 5) Γεώργιος Διέλλας, συνεργάτης σε γραφείο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ. Και όλοι αυτοί δεν λέω πως είναι κακοί, αλλά η ΝΔ δεν έχει κάποιο καλό στέλεχος; Στο ΚΚΕ δεν υπάρχει κανένας καλός; Το θέμα είναι απλό. Ετοιμάζεστε για εκλογές και κάνετε το ΑΣΕΠ εργαλείο σας για να προχωρήσετε σε προσλήψεις. Ορίστε καταθέτω στα πρακτικα της βουλής τα βιογραφικά των κυρίων αυτών. Και αυτό το λέω γιατί μετά τις εκλογές θα χρειαστείτε δεκανίκι. Και η Ελληνική Λύση δεν δέχεται να γίνει δεκανίκι κανενός.  Και είμαι βέβαιος ότι κανένας δημοσιογράφος δεν θα αναφέρει αυτό το θέμα. Γιατί με τα λεφτά που δώσατε στα κανάλια, οι δημοσιογράφοι λαλούν και λιβανίζουν εσάς όλη την ημέρα.

Πάμε και στην οικονομία. Μετά από μία βαθιά ύφεση 8,2%, με το έλλειμμα στα 35 δις ευρώ, τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη στα 240 δις ευρώ, η κυβέρνηση μας λέει ότι σχεδιάζει ανάπτυξη 4%! Ακολουθείτε λάθος τακτική. Και αναφέρομαι στον συνεχή δανεισμό. Δίνετε χρήματα και καλά κάνετε. Το θέμα όμως είναι πού τα δίνετε και για ποιο σκοπό. Δεν τα δίνετε για να παράξουμε πλούτο. Κάντε ό,τι κάνατε και παλαιότερα και μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ και πήρε τη βόμβα στα χέρια του και βέβαια οδηγηθήκαμε στα μνημόνια. Τα δάνεια που παίρνεις κάποια στιγμή πρέπει να τα πληρώσεις. Σήμερα δανείζεστε χρήματα, αλλά δεν λέτε ότι δανείζεστε. Λέτε ότι βγήκαμε στις αγορές. Μα όταν βγαίνεις στις αγορές παίρνεις δανεικά. Και όταν παίρνεις δανεικά δεν παράγεις πλούτο. Και αυτή είναι η διαφορά σας από εμάς. Εμείς ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα πληρώσει τα δανεικά. Τα δικά σας δανεικά με τα οποία φορτώνετε τα παιδιά μας.

Ένα μεγάλο ζήτημα με την οικονομία είναι ότι ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ κάνατε κρατική βιομηχανία. Φτιάξατε κρατικούς ολιγάρχες επιχειρηματίες που τους πληρώνουμε. Δεν υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες που βγάζουν λεφτά σήμερα και οι οποίοι να μην είναι συνδεδεμένοι με το κράτος. Όποιο και αν είναι το αντικείμενό τους, αιολικά πάρκα, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ είναι όλοι κρατικοί βιομήχανοι. Η σχέση αυτή, δε, πηγαίνει πολύ βαθιά και φτάνει στα ταμεία των κομμάτων. Απόδειξη είναι η απόφαση για τη Ζήμενς, όπου τελικώς ο κύριος υπεύθυνος ο Κώστας Σημίτης έμεινε ατιμώρητος. Και αναρωτιέμαι, αυτό οραματίζονταν οι ψηφοφόροι της ΝΔ; Τρία κόμματα καταφέρατε να από-επενδύσετε τη χώρα. Οι ελληνικές βιομηχανίες πήγαν στην Βουλγαρία. Η διαφορά μας από εσάς είναι ότι έχουμε πρόγραμμα επιστροφής των βιομηχανιών και επιχειρήσεων από την Βουλγαρία, πράγμα το οποίο θα σημάνει 6 δις ευρώ τζίρο. Και τώρα βέβαια εσείς συνεργάζεστε για την στελέχωση του ΑΣΕΠ μόνο και μόνο για να διορίσετε δικά σας παιδιά, λες και τα παιδιά του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΜΕΡΑ25 δεν είναι Έλληνες.

Γεμίσατε τη χώρα με πτυχιούχους και δεν υπάρχει κανένας Έλληνας τεχνίτης. Δεν υπάρχει Έλληνας ηλεκτρολόγος, δεν υπάρχει Έλληνας υδραυλικός. Αν δεν φτιάξουμε σχολές που να παρέχουν τεχνικές εκπαιδεύσεις, τότε έχουμε πρόβλημα. Έχουμε παιδιά με πτυχία που έφθασαν στα 35 χρόνια τους και είναι άνεργα. Φτιάξατε παιδιά χωρίς πτυχία, γιατί δεν συνδέσατε τα πανεπιστήμια με την αγορά εργασίας.

Λέει ο ΟΑΕΔ ότι μόνο 250.000 Έλληνες έχουν ανάγκη το επίδομα ανεργίας. Ναι αλλά οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.500.000. Πώς ζουν αυτοί; Αυτό γίνεται γιατί εσείς επιδοτείτε την ανεργία. Το 2009 συζητούσα με τον κ. Βορίδη στο καφενείο της βουλής και μου έλεγε τότε πόσο λάθος είναι η επιδότηση της ανεργίας. Σήμερα όμως κάνετε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Μα ο Έλληνας πρέπει να παράγει. Όταν όμως ο άλλος κάθεται και του δίνεις 500 ευρώ γιατί να πάει να δουλέψει; Εγώ ζητώ για την επιχείρησή μου ανθρώπους, για να δουλέψουν στην εταιρεία μου και ενώ δίνω μισθό 1.200 με 1.500 ευρώ δεν έρχονται γιατί η λογική τους είναι ότι όταν κάθονται παίρνουν 500 ευρώ. Άρα γιατί να δουλέψουν. Και δεν είμαι γαλαντόμος που δίνω τόσα χρήματα, αλλά πιστεύω ότι ο Έλληνας πρέπει να πληρώνετε καλά αφού εργάζεται.

Κάηκε η Κόρινθος. Και η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών με χρήματα που μάζεψαν από έρανο, στον οποίο πολλοί από εσάς συνεισφέρατε, έφερε από το εξωτερικό ένα όχημα για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου. Το όχημα αυτό δεν έχει πινακίδες. Ο αριθμός κυκλοφορίας είναι γραμμένος σε χαρτί Α4, γιατί ο υπουργέιο μεταφορών δεν έχει πια σύμβαση με την εταιρεία τσίγκου, και δεν μπορούν να φτιαχτούν πινακίδες κυκλοφορίας για το όχημα. Και τελικά στη φωτιά το όχημα δεν μπόρεσε να πάει για να βοηθήσει στην πυρόσβεση. Και η Κόρινθος κάηκε. Αλλά έπρεπε να καεί για να στήσετε εκεί τις ανεμογεννήτριες.

Εισαγωγές από την Τουρκία. Μαζί με τις πατάτες τώρα από την Τουρκία θα παίρνουμε και κουζίνες PITSOS. Θέλετε να ξεχάσουμε ότι είχαμε σε αυτή τη χώρα βιομηχανία. Τα ναυπηγεία στον Σκαραμαγκά μας έβαλαν να τα κλείσουμε. Και εμείς όχι μόνο τα κλείσαμε αλλά πληρώνουμε και πρόστιμο στην ΕΕ για την δική μας περιουσία! Εδώ και καιρό έχουμε καταθέσει ερώτηση στην κυβέρνηση, να μας πει αν πληρωθήκατε την προκαταβολή των 315 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Λάτση. Ναι ή όχι; Δώσατε το Ελληνικό στον Λάτση. Ο οποίος έχει συγκεντρώσει 1 δις ίδια κεφάλαια από δάνεια, με εγγύηση του δημοσίου και πρίν ξεκινήσει το έργο έχει καταφέρει να βάλει στην τσέπη του 3 δις από τις προκαταβολές. Του είχατε δώσει τα ΕΛΠΕ, επί Τσοχατζόπουλου και τώρα του δώσατε και το Ελληνικό. Μα δεν ντρέπεστε; Δίνουν ρευστό στον Λάτση οι Τράπεζες, οι οποίες έχουν πρόβλημα ρευστότητας!!

Είμαστε η δεύτερη χώρα μεταξύ 36 χωρών του ΟΟΣΑ, που έχουμε την χειρότερη φορολογία. Οι Έλληνες δεν κάνουν παιδιά, έχουμε μεγάλο πρόβλημα υπογεννητικότητας και εσείς θεωρείτε τα παιδιά τεκμήριο! Και τα φορολογείτε! Αλλά, ξέχασα, θα έχουμε τον Χασάν και τον Ιμπράημ, τα νέα ελληνόπουλα που έρχονται. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε άλλα ελληνόπουλα. Θα φέρουμε Αφγανούς και Πακιστανούς να κάνουν παιδιά. Ε, λοιπόν όχι! Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ελληνική!

Πάμε και στον κορωναΪό. Οι δημοσιογράφοι στον ΣΚΑΪ και στα άλλα κανάλια παριστάνουν τους πολιτικούς. Ο κ. Πορτοσάλτε έχει γίνει πιο ΝΔ από τον κ. Γεωργιάδη! Και την ίδια ώρα οι πολιτικοί κάνουν τους δημοσιογράφους. Βγαίνει ο πολιτικός σε ένα κανάλι και κάνει αναλύσεις. Γιατροί και επιστήμονες έχουν γίνει πολιτικοί. Υπηρετούν τα θέσφατα της ΝΔ και τα κανάλια δεν καλούν κανένα, ο οποίος έχει αντίθετη άποψη. Μόνο κάποια τοπικά περιφερειακά κανάλια τους βγάζουν. Βγαίνουν λοιπόν πλαστικοί χειρουργοί να μιλήσουν για τον covid.

Εννέα άτομα έγιναν δισεκατομμυριούχοι από τα εμβόλια: Στεφάν Μπανσέλ διευθύνων σύμβουλος της MODERNA 4,3 δις, Ρόμπερτ Λάνγκερ εκ των ιδρών της MODERNA 1,6 δις, Ουγκούν Σαχίν διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech 4 δις, Ζου Τάο συνιδρυτής της CanSino BIOLOGICS 1,3 δις, Τίμοθυ Σπρίνγκερ MODERNΑ 2,2 δις, Κιου Ντονγκσού CanSino BIOLOGICS, 1,2 δις, Νουμπάρ Αφεγιάν MODERNA 1,9 δις, Μάο Χουινχόα CanSino BIOLOGICS 1 δις, Χουάν Μπελμόντε MODERNA 1,8 δις. Όλοι αυτοί έχουν βγάλει δισεκατομμύρια από τα εμβόλια. Χθες ο πρωθυπουργός είπε ότι το sputnik είναι ασφαλές εμβόλιο. Μα σας φωνάζαμε από τον Σεπτέμβριο και σας λέγαμε να φτιάξουμε εδώ εργοστάσιο παραγωγής για να έχει κέρδος ο τόπος. Ήδη Σερβία και η Ιταλία έχουν εργοστάσιο, αλλά δεν μας ακούσατε. Δεν μπορείς να λές στον άλλον να κάνει το εμβόλιο όταν δεν είσαι 100% σίγουρος ότι είναι ασφαλές. Σήμερα έχουμε άλλους 2 νεκρούς από θρομβώσεις. Ο Ευρωπαίκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε τα μονοκλωνικά αντισώματα. Ο ΕΟΦ τίποτα. Η Γερμανία αγόρασε πόσες δόσεις. Εμείς τίποτα. Περιμένουν την άδεια της Γερμανίας. Πείτε μας είστε ένα άλλο κρατίδιο της Γερμανίας; Πείτε μας. Γιατί εμείς θέλουμε κυβέρνηση που να αποφασίζει και να δεσμεύεται η ίδια και όχι να παίρνει αποφάσεις από άλλους.

Οι New York Times σε δημοσίευμά τους αναφέρουν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. Και ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει ότι πρέπει να αρχίσουν να γίνονται εμβόλια σε 12χρονα παιδιά. Είναι δυνατόν; Ο Μοντανιέ, νομπελίστας ιατρικής, λέει ότι για τις μεταλλάξεις φταίει το εμβόλιο. Είναι και αυτός αρνητής και «ψέκι»; Ο ΜΠάκντι αναφέρει: «Η Ελλάδα ήταν το λίκνο του πολιτισμού όλου του δυτικού πολιτισμού. Όλα τα σπουδαία πράγματα προήλθαν από την Ελλάδα. Συνεχίστε να είστε ένα σπουδαίο έθνος και μην μετατρέπεστε σε ένα έθνος ανίδεων ανθρώπων. Η Ευρώπη σας χρειάζεται. Ο κόσμος σας χρειάζεται». Ο Μπάκντι δεν είναι τυχαίος. Είναι ο υπεύθυνος του τομέα υγείας της Γερμανίας. Αντ’ αυτού οι Έλληνες είναι κολλημενοι στην τηλεόραση. Και περιέργως κανένα κανάλι δεν φιλοξενεί τέτοια άτομα. Αυτή είναι η επιστήμη σας; Αν είναι αυτή, σας την χαρίζουμε. Σας την επιστρέφουμε. Αγνοείτε τον Μπάκντι, τον Μοντανιέ, τον Ραούλ. Θεωρείτε ότι είναι άσχετοι. Ενώ η Παγώνη, ο Εξαδάκτυλος και ο Τσιόδρας είναι η δύναμη της επιστήμης; Εγώ θα ήθελα αυτοί όλοι να βρεθούν δίπλα – δίπλα σε μία αντιπαράθεση. Αλλά κανένα μέσο δεν θα το κάνει.

Ομάδα 70 ιατρών επιδημιολόγων στην Γερμανία φωνάζει: «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας». Είναι αντίθετοι με τον εμβολιασμό των παιδιών. Γιατί το εμβόλιο είναι προαιρετικό! Αλλά η ΝΔ και τα άλλα κόμματα γίνατε «πωλητές εμβολίων» για ιδιωτικές εταιρείες που σκοπό ΄εχουν μόνο το κέρδος. Και πωλείτε εμβόλια που δεν είναι ασφαλή.

Θα ήθελα να μου απαντήσετε όμως σε μία ερώτηση: όλες αυτές οι ΜΚΟ που μάχονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, γιατί δεν  υποχρεώνουν την κυβέρνηση να εμβολιάσει τους λαθρομετανάστες; Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν μόνο οι Έλληνες; Γιατί στις δομές δεν γίνονται εμβολιασμοί; Αν είστε ακριβοδίκαιοι πρέπει να εμβολιάσετε και τους λαθρομετανάστες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα πάει στα Χανιά και αν θέλει να τον επισκεφθεί εκεί ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών! Μεθαύριο θα γίνει η άσκηση «θαλασσόλυκος 2021» της Τουρκίας στο Αιγαίο και θα μετάσχουν 132 πλοία, και ο πρωθυπουργός συνομιλήσει με τον Τούρκο υπ. εξ.; Τι συζήτηση θα κάνει; Πώς συζητάτε με τον φασίστα Ερντογάν; Ο Δένδια είπε ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο και την επόμενη εβδομάδα Ερντογάν και Τσαβούσογλου είπαν ότι ενδιαφέρονται να πάνε στο Καστελόριζο! Αφού η Ελλάδα δεν θέλει να παει θα πάμε εμεί! Αυτό σας είπαν. Ανοίξατε κερκόπορτες.

Στη Λευκορωσία έγινε ένα «έγκλημα» και ο πρωθυπουργός επέδειξε μεγάλη ευαισθησία γι’ αυτό. Και καλά έκανε! Αλλά για τη Λευκωσία δεν τον είδα να επιδείξει καμμία ευαισθησία. Άλλο η Λευκωσία και άλλο η Λευκορωσία!

Η Πολωνία αγοράζει 24 μπαΪρακτάρ. Πού είναι ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδα να κάνει παρέμβαση στην Πολωνία, να της πεί ότι δεν πρέπει να κάνει την αγορά; Γιατί με αυτό τον τρόπο η Τουρκία ανοίγει πόρτες στις ευρωπαϊκές χώρες.

Και για να κλείσω, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να αγοράσει τα αμερικανικά πλοία ακτοφυλακής που δεν τα θέλουν οι ίδιοι αμερικανοί, θα έχουμε μπροστά μας το μεγαλύτερο σκάνδαλο εξοπλισμών από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Δεν κάνουν αυτά για την Ελλάδα. Θα έχουμε πρόβλημα στο αξιόπλοο των πλοίων. Και είναι άλλο πράγμα να κάνουμε λάθος ακούσια και άλλο να κάνουμε το λάθος εκούσια. Πάει να γίνε ένα έγκλημα με τα αμερικανικά πλοία στα εξοπλιστικά προγράμματά μας. Εξοπλίστε τη χώρα. Και διεκδικείστε από την Τουρκία: αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας, Ίμβρο και Τένεδο, Κύπρο. Είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more