Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Δυο μέτρα και δυο σταθμά από την Δημοτική αρχή Πέλλας στο θέμα των υδρονομέων;


 


✅ Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

Στην οικονομική επιτροπή συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης  των υδρονομέων στις 17 Τοπικές κοινότητες του Δήμου Πέλλας. Πλέον ο νόμος έχει αλλάξει και δεν χρειάζεται απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου. Έτσι το μαχαίρι και το καρπούζι έχει η δημοτική αρχή που αποφασίζει καθώς διαθέτει πλειοψηφία. 

Η  Δημοτική αρχή του Γρηγόρη Στάμκου προχώρησε στον ορισμό των υδρονομέων παρακάμπτοντας σε τρία χωριά, τις γνωμοδοτικές αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων που είχαν υποδείξει άλλους για υδρονομείς. Πρόκειται για τις Κοινότητες Δυτικού, Δροσερού και Ραχώνας. Στην τρίτη μάλιστα περίπτωση προσελήφθη συγγενικό πρόσωπο αντιδημάρχου παρά την αρνητική γνώμη  και διαφορετική πρόταση του τοπικού συμβουλίου αλλά και της αντιπολίτευσης. Άλλωστε η θέση και η στάση της αντιπολίτευσης είναι διαχρονική να στηριχθούν οι προτάσεις των τοπικών συμβουλίων.

Η πρόσληψη των υδρονομέων είναι σημαντική για την λειτουργία του Δήμου. Είναι η ραχοκοκαλιά και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον ΟΤΑ και στο αγρόκτημα της περιοχής. Το ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν αποφασίζει την πρόσληψη των υδρονομέων είναι ένα μεγάλο θέμα, διότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ίσιοι και να μην εξαρτώνται από το αν ψήφισαν ή στήριξαν την παράταξη του κου Στάμκου για να δουλέψουν ως υδρονομείς. Σήμερα το Δημοτικό συμβούλιο δεν εκφράζει γνώμη.  Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα ακόμη και αν ψήφισαν την παράταξη του Δημάρχου.

Με αυτή την λογική, οι ακροβασίες και θα θολά σημεία, οδηγούν σε μια εικόνα που δεν είναι καλή στον Δήμο Πέλλας. Η στάση αυτή δεν σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών και την σύσταση του Δημοτικού συμβουλίου ούτε και την λειτουργία των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Πέλλας.  Υδρονομείς και Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων είναι  άμεσοι συνεργάτες και έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν αυτοί για το καλό του τόπου τους.

Σήμερα η δημοτική αρχή Πέλλας έχει καταφέρει με τη στάση της αυτή να δείξει ότι δεν εκφράζει την κατεύθυνση ενός Δήμου ανοιχτού σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως επιλογών καθώς και της εμπιστοσύνης της στους βαθμούς της αυτοδιοικητικής ιεραρχίας καθώς λείπει το όραμα λειτουργίας ενός σύγχρονου Δήμου. Ο κος Στάμκος από την αρχή ταύτισε την αντιπολίτευση σκοπίμως με την ακυβερνησία, ξεχνώντας ότι στην μέση βρίσκεται και η συναίνεση που χρειάζεται και που ο ίδιος δεν την απέτρεψε με την στάση του.  Δυστυχώς η δημοτική αρχή Πέλλας έδειξε ότι δεν διαθέτει πολιτικά χαρακτηριστικά αλλά κινείται πιθανών με λογικές ρουσφετιού και μικροπολιτικής.

Σήμερα η δημοτική αρχή Πέλλας βρίσκεται σε ένα δύσκολο και κρίσιμο σταυροδρόμι. Από την μια έχει να διαλέξει την μετριοπάθεια, το έργο, την συνεργασία και τους χαμηλούς τόνους και από την άλλη την αλαζονεία, την έπαρση, τα ρουσφέτια και την μικροπολιτική. Σίγουρα όμως θα πρέπει να εξετάσει πως θα αντιμετωπίσει την μεγάλη της φθορά, τις γκρίνιες αλλά και την απουσία έργου. Ο ηγέτης της, Γρηγόρης Στάμκος, έστω και αργά φαίνεται να αναλαμβάνει δράσεις. Ας μην ξεχνάμε την ανάρτηση του ότι για κάνεις δουλειά πρέπει να πας στην Αθήνα. Έστω και μετά από 10 χρόνια διοίκησης το κατάλαβε!!! Κάτι είναι και αυτό… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more