Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών-Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Η εξωστρέφεια και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΜμΕ κλειδί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στην μετά-COVID εποχή»

 


Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου-Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα


Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συμμετείχε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ως συντονίστρια σε πάνελ με ομιλητές τον εκπρόσωπο της Πορτογαλικής Προεδρίας και Γραμματέα Επικρατείας της Πορτογαλίας για τις διεθνείς σχέσεις, κ.  Eurico Brilhante Dias, τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κώστα Φραγκογιάννη, τον Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή των εμπορικών συμφωνιών, κ. Denis Redonnet και την πρ.Επίτροπο και νυν Ευρωβουλευτή της Πολωνίας, κα. Danuta Hübner.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις που σχετίζονται με το διεθνές εμπόριο και τις γεωπολιτικές εντάσεις, στα νέα δεδομένα που καλείται να αντιμετωπίσει η πρόσφατα αναθεωρημένη εμπορική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην μετά-COVID εποχή και στον ρόλο των διεθνών οργανισμών και των διεθνών συμμαχιών.

Η κα Ασημακοπούλου αφού ευχαρίστησε θερμά το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την τιμή που της έκαναν να συντονίσει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου για τη διεθνή εμπορική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε εμφατικά ότι η «Ανοιχτή Στρατηγική Αυτονομία» είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις σύγχρονες προκλήσεις για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και αναφερόμενη συγκεκριμένα στην Ελλάδα είπε: «Η εξωστρέφεια των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και η επένδυση στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους αποτελεί το κλειδί για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων και τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς τους στο διεθνές περιβάλλον».

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more