Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Eενδιαφέρουσες ειδήσεις από τα media

 


Αλλαγές  

Αλλαγές Ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών από την επαρχία έκαναν αίτηση στο ΕΣΡ για να κάνουν χρήση της ενεργητικής διάταξης του ν. 4779/2021, το άρθρο 39 του οποίου επιτρέπει την αλλαγή φυσιογνωμίας έως και την οριστική αδειοδότηση. Ένας μουσικός σταθμός μπορεί να γίνει ενημερωτικός και το αντίστροφο.  

  Η Eurovision 
Στις 340.658 ευρώ ανέρχεται το κόστος κάλυψης της φετινής Eurovision για την ΕΡΤ. Το Δ.Σ. της εταιρείας ενέκρινε τη δαπάνη, δίνοντας, επίσης, συνέχεια στη συνεργασία της κρατικής τηλεόρασης με την εταιρεία Κ2ID Productions Limited, η οποία εκπροσωπεί τη Στεφανία Λυμπερακάκη, την τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision. Θυμίζουμε ότι ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στο Ρότερνταμ  

  Νέο μοντέλο 
Ένα νέο μοντέλο δημοσιογραφικής εργασίας αναδύεται στον χώρο του Διαδικτύου.. Εταιρείες παροχής ιντερνετικών και ψηφιακών εμπορικών υπηρεσιών προσλαμβάνουν δημοσιογράφους για την παραγωγή ειδησεογραφικού περιεχομένου, το οποίο διοχετεύεται και δημοσιοποιείται σε δεκάδες ιστοσελίδες, κεντρικές και περιφερειακές.  

  Επιδότηση για το ΑΠΕ 
Για την κάλυψη κυρίως της δαπάνης μισθοδοσίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων υπογράφηκε η έγκριση επιχορήγησης της β’ δόσης για το 2021 ύψους 1.700.000 ευρώ.. 

Ασαφές πλαίσιο 
Οκτώ από τα δέκα ευρώ που ξοδεύονται για τη διαφήμιση πηγαίνουν στο εξωτερικό. Οι πλατφόρμες εξακολουθούν να λειτουργούν κατά το δοκούν, αφού δεν υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο στον συγκεκριμένο τομέα. Οι απώλειες για τον κλάδο των ΜΜΕ διευρύνονται, καθώς τα ψηφιακά Μέσα κερδίζουν έδαφος, αναγνώστες και έσοδα, χωρίς, όμως, αυτά να φορολογούνται στην Ελλάδα και να αποδίδονται φόροι και εισφορές.  

  Ανανέωση συνδρομής της ΕΡΤ με Associated Press 
Μέχρι το 2025 ανανέωσε τη συνδρομή της στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press η ΕΡΤ. Το συνολικό κόστος για την πενταετία ανέρχεται στις 484.080 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.  

  Έμεινε από περιεχόμενο το Netflix 
Παραμένει ισχυρό το Netflix στην παγκόσμια αγορά, αλλά χρειάζεται επειγόντως ελκυστικό περιεχόμενο, καθώς ο κορονοϊός εξάντλησε την ταινιοθήκη του. Οι νέοι του συνδρομητές ανήλθαν σε περίπου 3,98 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο έναντι της πρόβλεψης για 6,2 εκατ. πελάτες. Το 2020 το Netflix είχε προσθέσει 15,8 εκατ. νέους συνδρομητές εξαιτίας της πανδημίας, οι οποίοι, όμως, μένοντας στο σπίτι κατανάλωσαν σχεδόν όλο το περιεχόμενο της πλατφόρμας, ενώ σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής μειώθηκε και το ενδιαφέρον.  

  Στο Mega ο Ρώμας 
Η συνεργασία του Χάρη Ρώμα με τον ΑΝΤ1 φτάνει στο τέλος της με την ολοκλήρωση της προβολής της σειράς «Το καφέ της Χαράς». Ο δημοφιλής ηθοποιός έχει υπογράψει ήδη συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρεία παραγωγής του Νίκου Κοκλώνη. Το νέο σίριαλ του Χάρη Ρώμα διεκδικούσαν ο Alpha και το Mega, με το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι αυτό που κέρδισε τελικά τη μάχη  

  Τέλος ο Κατσούλης 
Μια αναπάντεχη ανακοίνωση έκανε ο Κρατερός Κατσούλης, ο οποίος αποχωρεί από τη «Φωλιά των Κου Κου» στο Star. Η αποχώρησή του θα είναι άμεση, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Πρόστιμο Πρόστιμο 90.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Alpha για το ριάλιτι πρόγραμμα «Bachelor».   

  Η κούρσα της τηλεθέασης-πρώτος ο ΣΚΑΙ 
Τα σημαντικά στοιχεία στον πίνακα τηλεθέασης της Nielsen αποτυπώνουν την εξέλιξη του ανταγωνισμού. Σταθερά πρώτος και τη Μεγάλη Εβδομάδα ο ΣΚΑΪ με ποσοστό 15,9%. Δεύτερος ο ΑΝΤ1 με 12% και τρίτο το Star με 11,1%. Κάτω από το όριο του 10% ο Alpha με 9%, το Open με 7,3%, το Mega με 7% και η ΕΡΤ1 με 6,6%. Με άνοδο η ΕΡΤ2 με 3,8%, το Μακεδονία TV με 2% και η ΕΡΤ3 με 1,5%. Στα αξιοσημείωτα να προσθέσουμε τις «Παρεμβάσεις» του Blue Sky, που την περασμένη εβδομάδα άγγιξαν ποσοστά και 8%!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more