Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

«Ζήσε Αθλητικά», στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ληξουρίου, με τον Ολυμπιονίκη μπάσκετ, Δημήτρη Παπανικολάου

 


Ενιαία «τηλεπίσκεψη» και στις έξι τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, πραγματοποίησε το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», με τον Ολυμπιονίκη, Δημήτρη Παπανικολάου. 

Λίγο πριν από το κλείσιμο μίας ιδιαίτερα δύσκολης σχολικής χρονιάς, λόγω πανδημίας, το κουδούνι ήχησε και σήμανε μία ιδιαίτερη έκπληξη για τους 200 μαθητές του 1ου Δημοτικού στο Ληξούρι. 

Ο Ολυμπιονίκης μας, με την πλουσιότατη σταδιοδρομία στο χώρο του μπάσκετ, μίλησε επί 1,5 ώρα με τα παιδιά, για όλες εκείνες τις φορές που αγωνίστηκε με το ελληνικό εθνόσημο και έζησε ιστορικές στιγμές. 

Με σύνθημα «Ξανά Ζήσε Αθλητικά», τώρα που απελευθερώνονται σταδιακά και συντεταγμένα οι αθλητικές δραστηριότητες, ο Δημήτρης Παπανικολάου παρακίνησε τους μικρούς μαθητές να βρίσκουν πάντα τρόπο και χρόνο στη ζωή τους για να αθλούνται, τονίζοντας πως «ο αθλητισμός είναι συνώνυμο της υγείας».

Ενθουσιασμένα τα παιδιά απ’ όσα άκουσαν και από τις απαντήσεις στις πάρα πολλές απορίες τους, προσκάλεσαν τον Ολυμπιονίκη μας στην Κεφαλονιά για έναν ξεχωριστό αγώνα μπάσκετ, πρόσκληση που αποδέχθηκε με χαρά ο Δημήτρης Παπανικολάου. 

Τις προσεχείς ημέρες, επιπλέον, θα αποσταλεί αθλητικός εξοπλισμός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, προκειμένου οι μαθητές του να συνεχίσουν να ζουν αθλητικά!

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά», του καινοτόμου προγράμματος που με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, θεσμοθετήθηκε πέρυσι, μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το επίσημο site (https://ziseathlitika.org/index.php)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more