Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Κορονοϊός: Παραδόθηκε σήμερα το 100ο ρομπότ απολύμανσης από την ΕΕ σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία
 

Σήμερα παραδόθηκε το 100ο ρομπότ απολύμανσης, που αποτελεί μέρος της δράσης της Επιτροπής να εξοπλίσει νοσοκομεία σε ολόκληρη την ΕΕ με τα εν λόγω ρομπότ, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Το νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης Bagdasar-Arseni στο Βουκουρέστι παραλαμβάνει σήμερα το ρομπότ, ενώ έξι ακόμη νοσοκομεία στη Ρουμανία θα παραλάβουν από ένα ρομπότ τις προσεχείς ημέρες, επωφελούμενα έτσι από την ικανότητα αυτών των ρομπότ να απολυμαίνουν ένα νοσοκομειακό δωμάτιο κανονικού μεγέθους σε μόλις 15 λεπτά με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας.

 

Η Επιτροπή έχει ήδη δωρίσει ρομπότ απολύμανσης σε νοσοκομεία σε 22 χώρες: στο Βέλγιο, στην Τσεχία, στη Δανία, στη Γερμανία, στην Εσθονία, στην Ιρλανδία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Κροατία, στην Ιταλία, στην Κύπρο, στη Λετονία, στη Λιθουανία, στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα, στην Ολλανδία, στην Αυστρία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία, στη Σλοβενία, στη Σλοβακία και στη Σουηδία.

 

Οι παραδόσεις θα συνεχιστούν έως το φθινόπωρο και στόχος είναι η προμήθεια περισσότερων από 200 ρομπότ σε νοσοκομεία της ΕΕ που περιθάλπουν ασθενείς του κορονοϊού, τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εν λόγω τεχνολογία. Με τη χρήση ρομπότ απολύμανσης, τα νοσοκομεία μπορούν να εξασφαλίσουν ένα αποστειρωμένο περιβάλλον χωρίς να εκθέτουν το προσωπικό τους σε περιττούς κινδύνους. Το προσωπικό καθαρισμού χειρίζεται το ρομπότ έξω από την αίθουσα που πρόκειται να απολυμανθεί και, ως εκ τούτου, κανένας από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας δεν είναι παρών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

 

Η δράση αυτή καθίσταται δυνατή μέσω του Μέσου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης και τα ρομπότ παρέχονται από τη δανική εταιρεία UVD, η οποία κέρδισε διαγωνισμό για την προμήθεια έκτακτης ανάγκης. Τα νοσοκομεία της ΕΕ που περιθάλπουν ασθενείς με κορονοϊό μπορούν ακόμη να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παραλαβή ρομπότ απολύμανσης συμπληρώνοντας αυτό το ηλεκτρονικό έντυπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more