Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021.

 


 


   

Στην αφετηρία της έναρξης των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων θα βρεθούν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 τα παιδιά μας, δηλ. οι τελειόφοιτοι κι απόφοιτοι των Λυκείων, προκειμένου να διαγωνιστούν για να εισαχθούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

   Όπως είναι γνωστό - και το βιώσαμε όλοι μας - η πανδημική κρίση δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα κι επέφερε αναγκαστικά πολλές αλλαγές σε κάθε τομέα και πλευρά της καθημερινής μας ζωής: εκπαίδευση, οικογένεια, εργασία,  συνήθειες, σχέσεις, ελεύθερος χρόνος. Ο περιορισμός του χρόνου, του τόπου και του είδους των μετακινήσεων, η κοινωνική αποστασιοποίηση, οδήγησαν, αν δεν επέβαλαν σε μεγάλο βαθμό, την εξεύρεση  τρόπων και μεθόδων προσαρμογής κι αντιμετώπισης της κατάστασης.

   Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, για μεγάλο χρονικό διάστημα τα σχολεία του Δήμου μας της Σκύδρας, όπως κι όλης της χώρας ανέστειλαν τον κλασικό τρόπο λειτουργίας τους για δεύτερο συνεχές σχολικό έτος, κι αντί της διδασκαλίας μέσα στις σχολικές αίθουσες, η εκπαίδευση να πραγματοποιείται διαδικτυακά με ό,τι αυτό συνεπαγόταν και συνεπάγεται για την ομαλή κι αποτελεσματική ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

  Ωστόσο, αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν, έστω κι αν αυτό είναι πρόσφατο.

Στο λίγο διάστημα που απομένει, πριν από τις εξετάσεις, αυτό που χρειάζεται είναι η διαχείριση της κατάστασης με ψυχραιμία κι ηρεμία απ΄όλους μας και κυρίως από τους υποψηφίους.

  Επιγραμματικά αυτά τα οποία επιπλέον θα πρέπει τα παιδιά μας να λάβουν υπόψη τους είναι, μεταξύ των άλλων, η σωστή διαχείριση του χρόνου, είτε πριν από τις εξετάσεις με μια καλή επανάληψη είτε και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων με την αξιοποίηση όλου του χρόνου της εξέτασης κάθε μαθήματος χωρίς πανικό, σύγχυση και βεβιασμένες κινήσεις. Ξεκινάμε με τη σωστή κατανόηση του θέματος και με ψυχραιμία γράφουμε τις απαντήσεις – λύσεις για όσο διαθέσιμο χρόνο έχουμε. Επικεντρωνόμαστε  στο στόχο μας και δίνουμε τον αγώνα μας σε κάθε μάθημα και μέχρι το τελευταίο λεπτό του εξεταζόμενου μαθήματος. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων διατηρούμε την ψυχραιμία μας  και δεν μας παρασέρνει και δεν μας αποπροσανατολίζει τίποτα.

  Είναι βασικό, επίσης, τα παιδιά να προσέχουν την υγεία και τη διατροφή τους, ν΄αποφεύγουν την κούραση, τη φόρτιση και το άγχος και μάλιστα εδώ είναι σημαντική και πρέπει να εστιαστεί η βοήθεια και η συμβολή του οικογενειακού και κοινωνικού περίγυρου. Πρέπει όλοι να σταθούμε μ΄ ευαισθησία και κατανόηση διαμορφώνοντας ένα ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον, αποφορτισμένο από την ένταση, το θόρυβο και την πίεση.

   Ας μου επιτραπεί, με την ευκαιρία και για μια ακόμη φορά, εκ μέρους του Δήμου Σκύδρας να ευχαριστήσω θερμά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα κι όλους τους συναρμόδιους φορείς για την επιτυχημένη συνεργασία μας σ΄όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους  και για την έγκαιρη προετοιμασία και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

  Εύχομαι, λοιπόν, σ΄όλα τα παιδιά μας  να δώσουν τον αγώνα τους με ψυχραιμία κι αυτοπεποίθηση ώστε να πετύχουν την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση και να δικαιωθούν οι κόποι και οι προσπάθειές τους.

  Η ζωή και το μέλλον τους ανήκουν, όπως ανήκουν, βεβαίως, σ΄όλη τη νέα γενιά.

Εμείς από την πλευρά μας  υποσχόμαστε και διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίζουμε να πράττουμε το μέγιστο δυνατόν ώστε να τους παράσχουμε και να τους προσφέρουμε όλα εκείνες τις βάσεις και τα εφόδια ώστε να ζήσουν και να δημιουργήσουν βάζοντας τη δική τους σφραγίδα, τη δική τους ψυχή, το δικό τους αποτύπωμα σε  μια κοινωνία δημοκρατική, προοδευτική, ευημερούσα κι αλληλέγγυα.

 

                                                                                Η Δήμαρχος Σκύδρας

                                                                                 Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more