Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Η ΕΕ ενισχύει τη δέσμευσή της στην «Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση», με 700 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027

                                                                                                    



 


Ενόψει της συνόδου κορυφής της G7, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να διαθέσει 700 εκατ. ευρώ για την «Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση» (GPE), ώστε να συμβάλει στην αναμόρφωση των εκπαιδευτικών συστημάτων για πάνω από ένα δισεκατομμύριο κορίτσια και αγόρια σε περίπου 90 χώρες και εδάφη.

 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σχετικά: «Είμαι περήφανη που θα στηρίξουμε την Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση με 700 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027, συμβάλλοντας στην αναμόρφωση των εκπαιδευτικών συστημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η στήριξη της εκπαίδευσης, ιδίως για τα κορίτσια και τις γυναίκες, είναι καίριας σημασίας ώστε να δοθούν στη νέα γενιά καλές προοπτικές στη ζωή.»

 

Η κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν, Επίτροπος αρμόδια για τις διεθνείς εταιρικές σχέσεις, δήλωσε: «Η εκπαίδευση έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τη ζωή και τις κοινωνίες· αποτελεί το θεμέλιο της ισότητας και κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους μας. Τα λόγια πρέπει συνοδεύονται από πράξεις. Σήμερα, με την αυξημένη δέσμευσή μας ύψους 100 εκατ. ευρώ ετησίως για την GPE, θα εξασφαλίσουμε βιώσιμες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις στα εκπαιδευτικά συστήματα, ώστε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες εκατομμυρίων παιδιών και νέων παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης από ποτέ διαταραχής στην εκπαίδευση. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της παγκόσμιας στήριξης στην εκπαίδευση και, ως «Ομάδα Ευρώπη», η συμβολή μας στην GPE θα αποτελέσει απόδειξη ότι η εκπαίδευση πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάκαμψης, με ιδιαίτερη εστίαση στα κορίτσια.»

 

Η ΕΕ συνεργάζεται με χώρες εταίρους για την ανάπτυξη σχεδίων αντιμετώπισης της νόσου COVID-19 και, όπου είναι δυνατόν, για την προσαρμογή των προγραμμάτων συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης, ώστε να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να εξασφαλίσουν την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών, την εξ αποστάσεως μάθηση, την προσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και τη στήριξη των εκπαιδευτικών. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα μεγιστοποιήσουν τη συμβολή τους, συνεχίζοντας να συνεργάζονται ως «Ομάδα Ευρώπη» για την παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών σε κάθε παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more