Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

«Ωμή επέμβαση στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ» ή «ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι ο Λοβέρδος κρυφό καμάρι»;


 


Σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος – ένας από τους τρεις διεκδικητές της ηγεσίας του – θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στην Όλγα Τρέμη την Πέμπτη 3-6-21, στην εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.Gr «επεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα στα εσωκομματικά της παράταξής μας. Μετατρέπει με σφραγίδα και υπογραφή ψιθύρους σε κραυγές σχετικά με το πολιτικό μου αφήγημα».

Για να δούμε, τι είπε ο Τσίπρας στην Όλγα Τρέμη! Τι ήταν αυτό που εξόργισε τον Ανδρέα Λοβέρδο; Είπε το αυτονόητο. Αυτό που όλοι καταλαβαίνουν. Είπε ότι "σε ανθρώπινο επίπεδο οι σχέσεις τους με την κ. Γεννηματά είναι φυσιολογικές, «είναι ένας ευγενικός άνθρωπος» και ότι σε πολιτικό επίπεδο «δημόσια καταθέτουμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας». Σχολίασε ότι είδε μ' ενδιαφέρον ότι «και η ίδια μίλησε για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης. Αν και στο λόγο της, και λογικό είναι αυτό, προσπαθεί να αναδείξει την ανάγκη της αυτόνομης παρουσίας του κόμματός της, το σέβομαι. Το ΚΙΝΑΛ το επόμενο διάστημα θα έχει κάποιες εσωτερικές διεργασίες». Τόνισε ότι το κρίσιμο δεν είναι μόνο τα πρόσωπα «αλλά και το ποιες προγραμματικές θέσεις θα καταθέσει κανείς, πάνω στις οποίες θα θελήσει να υπάρχουν συγκλίσεις για να κυβερνηθεί η χώρα». «Συνεπώς, το κρίσιμο διακύβευμα, είναι το προγραμματικό, το πολιτικό, το αν η χώρα θα κυβερνηθεί με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που σε όλο τον κόσμο σήμερα πνέει τα λοίσθια, ή μ' ένα μοντέλο προοδευτικό». Ερωτηθείς αν εννοεί πως «θα βγουν οι διαφορές, δηλαδή άλλο η κ. Γεννηματά, άλλο ο κ. Λοβέρδος, άλλο ο κ. Ανδρουλάκης», ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Λοβέρδος έχει ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σχέδιο και το εκπέμπει. Με τον Λοβέρδο επικεφαλής, το ΚΙΝΑΛ θα γίνει ένας δορυφόρος της ΝΔ». «Αν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος αυτό το επικροτήσουν, θα είναι μια διαφορετική προοπτική», είπε.

"Περιμένω κι εγώ να δω τις πολιτικές και προγραμματικές αντιπαραθέσεις, αν στις προγραμματικές θέσεις θα υπάρξουν συγκλίσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση». Τόνισε ότι «η προοδευτική διακυβέρνηση δε μπορεί να είναι μια υπόθεση παρασκηνίου» αλλά «υπόθεση σύγκλισης πάνω στις προγραμματικές θέσεις για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη μέρα». Και να συμπληρώσω εγώ: Ο Ανδρέας Λοβέρδος μπορεί να οργίζεται όσο θέλει, αλλά ο Τσίπρας δεν είπε κάτι καινούργιο. Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι ο Λοβέρδος κρυφό καμάρι!

 

Έδεσσα 3-6-2021

Καραπαναγιώτης Ιγνάτης

(kignatis@gmail.com)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more