Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Θέλει αρετή και τόλμη η Δημοσιογραφία....


 Ένας χρόνος ενημέρωσης για τα Νέα της Πέλλας 




Γίναμε χρήσιμοι, αλλά όχι ευχάριστοι 





Εχθές συμπληρώθηκε ένας χρόνος ενημέρωσης για την μοναδική καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ένας χρόνος προκλήσεων, συγκρούσεων, διαφωνειών, αλλά πάνω από όλα αλήθειας. Σε αυτό το σαθρό τοπίο δεν κάναμε δημόσιες σχέσεις. Δεν ζητιανεψαμε. Δεν εκβιάσαμε. Δεν γλύψαμε. Πορευτήκαμε με ψηλά το κεφάλι. Με αποφασιστικότητα. Με ένταση. Σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι, με το δισάκι στον ώμο τα καταφέραμε. Με τα πολλά και με τα λίγα, με τις τρικλοποδιές, με τα εμπόδια, με τα προσκολλήματα, είμαστε εδώ. Στην δύσκολη αυτή εποχή των ψεύτικων ειδήσεων, του ίντερνετ, της παρουσίασης των γενεθλίων των πολιτικών μας ή μιας χειραψίας με έναν χαρτογιακά των Αθηνών, εμείς διαλέξαμε τον δικό μας δρόμο και δικαιωθήκαμε. Για αυτό συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, βαδίζοντας στ' αχνάρια του ενός χρόνου εμπειρίας μας. Το εγχείρημα μας δεν άρεσε στους τοπικούς αυτοδιοικητικούς, στους Βουλευτές μας, στους ανθρώπους που ασκούν κάθε μορφής εξουσίας γιατί του χάλασε την σούπα. Άρεσε όμως στους πολίτες που μας στήριξαν και μας στηρίζουν. Άλλωστε αυτό θέλουμε και εμείς. Η διαδρομή μας στον ένα χρόνο, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια διαδρομή μαχών, αγώνων, πολέμων. Αγαπηθήκαμε, μισηθήκαμε, αγωνιστήκαμε, αλλά μέσα μας μείναμε ίδιοι.

Πέρυσι εν μέσω απαγορεύσεων και covid 19, Γεννιέται μια νέα εφημερίδα. Όχι μια οποιαδήποτε εφημερίδα, αφού μία ομάδα καταξιωμένων και έμπειρων δημοσιογράφων αποφάσισαν να βουτήξουν τις πένες στο αίμα της καρδιάς τους και να εκδώσουν τα Νέα της Πέλλας. Μία παράτολμη προσπάθεια μέσα σε ένα σαθρό πεδίο. Κάνοντας μια ανασκόπηση ενός χρόνου, καταφέραμε τα ακόλουθα:

1. Μιαν ανεξάρτητη έπαλξη ενημέρωσης.
2. Ένα ισχυρό βήμα ελεύθερης έκφρασης.
3. Μια δυνατή φωνή προβολής και διεκδίκησης.
4. Ένα Μέσο κριτικής των κακώς εχόντων αλλά και προβολής των επιτευγμάτων των κατοίκων της Πέλλας
Θα συνεχίσουμε να τηρούμε και να υπηρετούμε τα παραπάνω.
Σήμερα η εφημερίδα μας που από την ίδρυσή της έχει έναν σταθερό στόχο, τον έλεγχο της εξουσίας ώστε η Πέλλα να κερδίσει ότι έχασε εδώ και 40 χρόνια από έργα υποδομών, συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της. Με την ίδια θέληση, δύναμη κι αποφασιστικότητα όπως πριν ένα χρόνο. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Χωρίς να επιζητεί το όποιο όφελος και χωρίς να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του οποιουδήποτε, παρά μόνο του πολίτη της Πέλλας, που θέλει ένα μέσο το οποίο να μη διστάζει ούτε στιγμή να του πει τις αλήθειες, χωρίς να του κρύψει οτιδήποτε, με κριτική διάθεση και τεκμηριωμένες απόψεις, που με το πέρασμα του χρόνου αποδεικνύεται πως ήταν οι ορθές. Τα Νέα της Πέλλας συμπληρώνοντας 1 χρόνο ζωής και δυναμικής παρουσίας, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα πολιτικά, ιστορικά, πολιτιστικά, αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της ιστορίας του τόπου μας.




Η έκδοση μιας νέας ημερήσιας εφημερίδας από τον νομό Πέλλας για το νομό Πέλλας είναι πλέον γεγονός. Η νέα αυτή εφημερίδα επιτελεί για το Νομό Πέλλας το ίδιο έργο και πορεύεται στον ίδιο «δρόμο» που επιτάσσει η ελευθεροτυπία-η δημοκρατία και η δικαιοσύνη.
Στόχος μας είναι ο σεβασμός στον πολίτη και η ενημέρωση του. Χιλιάδες είναι οι πολίτες που ζητούν και θέλουν να ενημερώνονται από την εφημερίδα μας. Το τιράζ της εφημερίδας ξεπερνά πλέον κατά πολύ ακόμα και πολλές Αθηναϊκές εφημερίδες αναφορικά με την κυκλοφορία τους στην Περιφερειακή Ενότητα. Η πλούσια θεματολογία βασίζεται όπως πάντα στην αμιγώς τοπική επικαιρότητα ενώ ταυτόχρονα φροντίζουμε να

ενημερώνουμε το κοινό μας και για όλα τα οικονομικά θέματα που τους απασχολούν.Εξασφαλίσαμε την συνεργασία αξιόλογων συντακτών & έγκριτων δημοσιογράφων από το νομό μας, οι οποίοι
σχηματίσανε μια δημοσιογραφική ομάδα άξια να ενημερώσει τον κόσμο και να καταγράψει την επικαιρότητα με το γνωστό μας ήθος, την υπευθυνότητα και την συνέπεια που διακατέχει το συλλογικό πνεύμα της ομάδας μας.

Η δυναμική της εφημερίδας μας είναι ότι:
 Παρουσιάζει τα θέματα συνοπτικά σε πλήρη μορφή. Θα διαθέτει έγχρωμες σελίδες με ποιότητα αλλά και
υπευθυνότητα. Θα παρακολουθεί και θα παρουσιάζει σε καθημερινή βάση την ειδησεογραφία.
 Η αρθρογραφία δεν είναι εκ του προχείρου γραμμένη καθώς γράφουν έγκριτοι και έγκυροι αναλυτές με έκτακτες και τακτικές συνεργασίες, ώστε να σας παρουσιάζουμε σε καθημερινή βάση το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που θα παίρνετε στα χέρια σας.
Τα Νέα της Πέλλας είναι η μοναδική έντυπη καθημερινή εφημερίδα του νομού Πέλλας, ενώ αποτελεί και την πρώτη
καθημερινή εφημερίδα στην ιστορία, όπου έχει ως έδρα της την Αριδαία του Δήμου Αλμωπίας. Εκδότρια της εφημερίδας είναι η Αντιγόνη Στεφανίδου.
Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε πρώτοι με αλήθεια και θάρρος τις κυριότερες πολιτικές, αυτοδιοικητικές και αθλητικές ειδήσεις της Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Πέλλας.






Ένας χρόνος δίπλα στον πολίτη καταγράφοντας τα σημαντικότερα γεγονότα!

Ένα χρόνο συμπλήρωσε η καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα το οποίο βοηθά στην τοπική κοινωνία και δημιουργήθηκε μέσα στην υγειονομική κρίση. Κάθε μέρα συντροφία Κάθε μέρα αγώνα. Ο λόγος στους πολίτες.
Γιορτάζουμε τον ένα μας και ευχαριστούμε θερμά τους αναγνώστες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν! Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να υπηρετούμε την δημοσιογραφία και να προσφέρουμε αξιόπιστη ενημέρωση! Στις 18 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιήσουμε τα εκγαίνια και εκδήλωση για τον ένα χρόνο ενημέρωσης. Δώσαμε το λόγο στους πολίτες για να μας ευχηθούν:


Νικήτας Αρετάκης
«Οι ευχές μου είναι να είστε πάντα όπως είστε και τώρα, αγαπητοί από την κοινωνία και κάθε μέρα να μας προσφέρετε νέες και σοβαρές ειδήσεις, όπως πάντα. Σας εύχομαι χρόνια πολλά με την ευκαιρία ενός χρόνου κυκλοφορίας της εφημερίδας και εύχομαι πάντα επιτυχίες και να εκδίδεται η εφημερίδα σας πάρα πολλά χρόνια ακόμα για τη σωστή πληροφόρηση του πολίτη».

Λεωνίδας Μαλιούφας
«Εύχομαι όσα περισσότερα χρόνια γίνεται, να υπάρχει η εφημερίδα, ώστε να προσφέρει στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην κοινωνία. Πάντα με έγκυρες και αξιόπιστες ειδήσεις, οι οποίες την κατατάσσουν σε ένα ξεχωριστό επίπεδο. Εύχομαι στους εργαζόμενους, για πολλά χρόνια ακόμα να δουλεύουν στον τόπο αυτό ως δημόσιοι λειτουργοί της ενημέρωσης και της αξιοπιστίας.

Φώτης Δημητριάδης
«Εύχομαι δύναμη, υπομονή και συνέπεια όπως όλα τα υπόλοιπα χρόνια για το καλό της ενημέρωσης του νομού μας και όχι μόνο! Να συνεχίσει με την ίδια ποιότητα και σοβαρότητα, με την εμπειρία τόσων χρόνων στη δημοσιογραφία, με έγκυρη ενημέρωση και η συνολική προσφορά».

Κώστας Βόλτσης
«Ένα χρόνο η εφημερίδα ενημέρωνε την τοπική κοινωνία. Συμμετείχε στα τεχνολογικά δρώμενα της εποχής και άνοιξε τα φτερά της. Είναι σημαντικό, ο κάθε καταγόμενος από την Πέλλα που είναι σε άλλες χώρες να μαθαίνει για το τόπο του. Ελπίζω να συνεχίσει αυτή η πορεία και να είμαστε καλά και να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια».

Γιάννης Μυλόπουλος
«Να συνεχίσει να ενημερώνει το κοινό η εφημερίδα. Να είναι δημιουργική και να συνεχίσει το έργο της. Μεγάλη υπόθεση η κυκλοφορία μιας καθημερινής εφημερίδας.

Διονύσης Αλεξίου
«Σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο σας. Ένα έργο όπου έχει χαρακτηριστεί από την επιτυχημένη παρουσία σας στον χώρο της καθημερινής ενημέρωσης συμβάλλοντας τα μέγιστα στην τοπική και μη ειδησεογραφία. Συγχαρητήρια επίσης γιατί η εφημερίδα έχει αγκαλιάσει και τη νέα γενιά και προβάλει με το καλύτερο δυνατό τρόπο θέματα παράδοσης και πολιτισμού του τόπου μας. Εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσετε τις επιτυχίες, την αντικειμενικότητα και την ολοκληρωμένη πληροφόρηση και τις υπόλοιπες δεκαετίες».















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more