Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Η ιστορία είναι γεμάτη από αντεργατικούς νόμους που αχρήστευσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι

 


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς, διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα και τους συναδέλφους μας στα μεταλλεία που όλο αυτό το διάστημα καταδίκασαν στην πράξη κάθε λέξη, κάθε άρθρο του νομοσχεδίου-εκτρώματος που ψηφίστηκε στη βουλή.

Η ιστορία είναι γεμάτη από αντεργατικούς νόμους που αχρήστευσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι

Αυτός ο αγώνας χρειάζεται τώρα να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, για να "μείνουν στα χαρτιά" οι ρυθμίσεις του αντεργατικού νομοσχεδίου και των άλλων αντεργατικών νόμων. Όλα θα κριθούν μέσα στους χώρους δουλειάς. Η οργάνωση των εργαζομένων, η μαζικοποίηση των Σωματείων, η αναμέτρηση με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά "πέμπτη φάλαγγα" της κυβέρνησης για την υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων, μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη το αντεργατικό τερατούργημα.

Δώσαμε και αυτή τη μάχη κόντρα σε θεούς και δαίμονες

Η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση, η μεγαλοεργοδοσία, γνωστά ΜΜΕ να στήσουν μηχανισμούς προβοκάτσιας και συκοφάντησης των απεργιακών αγώνων και των εργατικών κινητοποιήσεων, έπεσε στο κενό. Οι εργαζόμενοι πλημμύρισαν τους δρόμους όλης της Ελλάδας στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως όσους αντεργατικούς νόμους και να ψηφίσoυνε, δεν θα δεχτούμε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι.

Χρησιμοποίησαν πολύτιμα δεκανίκια στο εργατικό κίνημα.

Αντί σύσσωμες όλες οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων από την πρώτη στιγμή να αναλάβουν να οργανώσουν τον αγώνα-απάντηση των εργατών, ορισμένοι ανέλαβαν να υπονομεύσουν “από τα μέσα” τον αγώνα, είτε μη προσπαθώντας καν να οργανώσουν καμία αντίσταση, είτε βρίσκοντας ακόμα και θετικό το ν/σ. Έτσι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αλλά και ειδικότερα στην περιοχή μας η διοίκηση του Ε.Κ.Χαλκιδικής και άλλοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές έδωσαν απλόχερα τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα αφεντικά και στην κυβέρνηση κάνοντας ότι “περνούσε από το χέρι τους” για να αποκλιμακώσουν τον αγώνα, να σπείρουν την απογοήτευση και να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Έφτασαν στο σημείο ακόμα την ημέρα ψήφισης του εκτρώματος να μην καλέσουν καν σε απεργία.

Σωματεία εργατών, όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών!

Είναι ντροπή «εκπρόσωποι» εργαζομένων να μας λένε ότι το ν/σ είναι θετικό, έχει πολλές θετικές διατάξεις ή ότι δεν αφορά έμας και να μην κάνουν τίποτα όταν «ξηλώνονται» τα δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζόμενων. Αλήθεια τολμάνε άραγε να τα πουν αυτά μπροστά σε κανέναν εργάτη; Αυτές τις ξεπουλημένες-εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες καλούνται να αποτινάξουν από τον σβέρκο τους οι εργαζόμενοι και να πάρουν τα σωματεία στα χέρια τους για να ορθώσει ανάστημα το εργατικό κίνημα να παλέψει για τα συμφέροντά του και για τις σύγχρονες ανάγκες του. Να τους στείλουν να πάνε να εκπροσωπήσουν και επίσημα τους ξενοδόχους, τους βιομήχανους, τους μεταλλειοκτήτες και όχι τους εργάτες. Τα σωματεία είναι η οργάνωση των εργατών και δεν θα τα χαρίσουμε σε κανέναν εργοδότη.

Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι! Όλοι μια γροθιά!

Κόντρα σε προηγούμενες καταστάσεις και λογικές “διάσπασης των εργαζόμενων” πρέπει τώρα όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι να αγωνιστούμε, να συσπειρωθούμε στα σωματεία και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για κάθε συνάδελφο και για κάθε εργασιακό δικαίωμα. Όλοι μαζί μιά γροθιά, χωρίς διαχωρισμούς διότι μόνο ο κοινός και ενωτικός αγώνας όλων των εργαζόμενων, μπορεί να είναι πραγματικά νικηφόρος. Η δράση μέσα από τα σωματεία είναι αυτή που μπορεί να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή αυτού του εκτρώματος και των άλλων αντεργατικών νόμων στους χώρους δουλειάς. Μπορεί η εργοδοσία να λύνει το ζωνάρι της με τον νέο νόμο, αλλά την ίδια στιγμή έχει απέναντί της χιλιάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που δίνουν τη μάχη με καλύτερους όρους και αποφασιστικότητα.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Το ελπιδοφόρο «αύριο» μπορεί να γεννηθεί μέσα από τους εργατικούς αγώνες. Εκεί θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να αποτινάξει από τον «σβέρκο» του τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες και να περάσει στην αντεπίθεση να πετύχει κατακτήσεις. Διεκδικόντας αυτά που αξίζουν στους εργάτες: Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αυξημένους μισθούς, με διεκδίκηση σταθερού και μειωμένου ημερήσιου χρόνου εργασίας, με σύγχρονα και ολοκληρωμένα μέτρα ασφαλείας, συνολικά με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

Σύγχρονοι σκλάβοι δεν θα γίνουμε εμείς, θέλουμε δουλειά με  σύγχρονα δικαιώματα!

Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, δυναμώνουμε τη φωνή μας. Γιατί δυνατός εργάτης, είναι ο οργανωμένος εργάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more