Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Ζάννα Μπεμπόνη για δικαστικούς διερμηνείς :Διεκδικούμε τα αυτονόητα Γαλέρα σκέτη..Δεν μας θεωρούν καν εργαζόμενους

                                                   

Ζάννα Μπεμπόνη δικαστική  διερμηνέας 
                                                                            

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν ώστε να θέσετε υποψηφιότητα και 
Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας;

  Μόλις ανακοίνωσα στην απερχόμενη Διοίκηση του Σωματείου Δικαστικών Διερμηνέων την υποψηφιότητα μου για το Δ.Σ.στις εκλογές της 30/6/2021.
Καυτή πατάτα για όσους εκλεγούμε μία που ή προηγούμενη Διοίκηση άφησε τόσα χρονίζοντα προβλήματα στον κλάδο.. συσσώρευση χρωστούμενων από το 2017 για τους περισσότερους συναδέλφους,άρνηση του ΔΣ να επικοινωνήσει με την τότε βουλεύτρια ,εισηγήτρια του νέου Π.Κ.και της νέου ΚΠΔ Αφροδίτη Σταμπουλή ,ώστε να απεμπλακουμε από το κονδύλι των μαρτύρων όσον αφορά την πάγια προκαταβολή..
Μηδενικό άγαν όσον αφορά τα θεσμικά μας(ασφάλιση σε Δημόσιο Φορέα),
Μηδενικό άγαν για την ένταξη μας είτε σε ΚΑΔ είτε σε καθεστώς συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(πως θα μπορούσε άλλωστε αφού μας θεωρούν ούτε εργαζόμενους ούτε ..μάρτυρες).
Μηδενική μαζική κινητοποίηση ώστε να ακουστούν τα αιτήματα μας(υπήρξε ένα ρεπορτάζ στο open στο οποίο ή απερχόμενη Πρόεδρος ..αγνοούσε πόσο είναι ακριβώς το ημερομίσθιο και ποιο το συνολικό οφειλόμενο ποσό για τα Πρωτοδικεία Αθήνας και Πειραιά!!)..

Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ώστε να   διεκδικήσετε τα δικαίωμα σας;

Δίχως την διάθεση προσωπικής προβολής πρόβαλα τα αιτήματα του κλάδου"ζωντανά"και όχι με τσιτάτα email στην ΕΦΣΥΝ,το Ertopen και στην  ραδιοφωνική εκπομπή σας κυρία  Μπαϊρακτάρη στη Βόρεια Ελλάδα και στη λογική πως ή Δικαιοσύνη δεν αφορά μόνο το λεκανοπέδιο.
Έχω τη διάθεση εφόσον εκλεγώ να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στο να σταθεί ο κλάδος των Δικαστικών Διερμηνέων στα πόδια του με αξιοπρέπεια.
Ώστε να μην είμαστε έρμαια "κάποιων"που λυμαίνονται τους"διαδρόμους"της Δικαιοσύνης.
Να παλέψω για αύξηση της αμοιβής μας,για Κρατική Ασφάλιση,για χορήγηση μέτρων προστασίας της πανδημίας.
Κυρίως δε,για να πληρωθουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον κόπο μας που συνολικά για όλους μας υπερβαίνει τα 300.000€.
Επίσης,και επειδή Δικαστικούς Διερμηνείς δεν έχουν μόνο ή Αθήνα  και ο Πειραιάς αλλά ΌΛΑ τα Πρωτοδικεία της χώρας,
Φιλοδοξώ να γίνουν Σωματεία ΣΕ ΌΛΟΥΣ τους Νόμους  της Ελλάδας και να συνενωθούν σε Ομοσπονδία Δικαστικών Διερμηνέων Ελλάδας.
Μόνον έτσι θα είμαστε Δυνατοί και θα ακουστεί ή φωνή μας.(Υπολογίζεται πως σε Πανελλαδικό επίπεδο είμαστε πάνω από 1500 εργαζόμενοι)!
Ήθελα να σας πω ότι έχω εκλεγεί ήδη μία φορά στο προπροηγουμενο Διοικητικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητη αλλά ότι ποτέ δεν έκρυψα από τους συναδέλφους μου ότι ανήκω στο ΠΑΜΕ

   Πως αντιμετωπίζει το Δημόσιο τον Κλάδο;
   Υπάρχει ένα απίστευτο αλαλούμ στο καυτό ζήτημα των Δικαστικών Διερμηνέων.
Το οποίο ξεκινάει κυρίως από την αδιαφάνεια της πρόσληψης μας,τον ελλιπή έλεγχο των τίτλων σπουδών,την παντελή έλλειψη επικαιροποιημένης εκπαίδευσης των συναδέλφων(ορολογία/γλωσσομάθεια Ελληνικής για τους αλλοδαπούς συναδέλφους)..
Επίσης δεν είναι "τυχαία"ή προσέγγιση κυρίως των αλλοδαπών συναδέλφων από συγκεκριμένους δικηγόρους-ένα απίστευτο κύκλωμα που όλοι γνωρίζουν και..όλοι..αδιαφορούν-.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι το Κράτος "βολεύεται"με την εξευτελιστική και καθυστερημένη  αμοιβή ακριβώς γιατί σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν "αλλά",καταδικαστέα φαινόμενα

  Πώς επηρεάζεται ο Κλάδος από το εργασιακό νομοσχέδιο;
Εδώ δεν μας θεωρούν καν εργαζόμενους.. Πάμε 9 το πρωί για δουλειά και όταν έλθει ή σειρά μας να διερμηνευσουμε στις ,,8 το βράδυ μας γράφουν ότι διερμηνευσαμε  8 το βράδυ εως8,30..
Γαλέρα σκέτη..

Σας ευχαριστώ θερμά 
Και εγώ σας ευχαριστώ 

Από Βίκυ Μπαϊρακτάρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more