Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ο Δήμος Σκύδρας σε πρώτο πλάνο


✅ Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 


Η πανδημία φαίνεται ότι υποχωρεί. Η επιστροφή στην κανονικότητα αναπόφευκτη. Η Δημοτική αρχή Σκύδρας και προσωπικά η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου έχουν πάρει απόφαση να τρέξουν και να δημιουργήσουν το αφήγημα της επόμενης ημέρας. Στην Δημοτική αρχή Σκύδρας  γνωρίζουν ότι πολιτική δεν μπορείς να παραγάγεις μόνο με τη διαχείριση των προβλημάτων, αλλά πρέπει να βάλεις και τη δική σου ατζέντα. Αυτή σου δίνει το στίγμα, αυτή καθορίζει και το διακύβευμα των εκλογών, το φθινόπωρο του 2023, και από αυτή σε κρίνουν οι πολίτες. Αυτό πράττει, λοιπόν, με σαφήνεια και καθαρότητα η Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Δημιουργεί το δικό της αφήγημα, αυτό που είχε δεσμευτεί προεκλογικά και για το οποίο την ψήφισαν οι πολίτες από την πρώτη Κυριακή με 60%. Στην Δημοτική αρχή  εκτιμούν ότι η πανδημία βρίσκεται στο τέλος της και η κανονικότητα πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές πρωτοβουλίες. Καθημερινότητα, καθαριότητα, έργα, ασφαλτοστρώσεις, ΔΕΥΑ και άλλα ζητούμενα υποδομής αποτελούν τις κορωνίδες των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Δημοτική αρχή, πιάνοντας επί της ουσίας… στον ύπνο την αντιπολίτευση.

Από εκεί και πέρα, οι παρατάξεις που αποτελούν την ενωμένη αντιπολίτευση του Δήμου Σκύδρας, αντί να αναζητούν τη δική τους εναλλακτική πρόταση στα όσα κάνει η Δημοτική αρχή, επιλέγουν  τον εύκολο δρόμο τού «όχι σε όλα». Μιλάμε δηλαδή για τη σύγκρουση  δύο κόσμων, ο ένας τον σχεδιάζει και ο άλλος παραμένει στον δικό του δρόμο, που περικλείεται από τη μια στο «όχι σε όλα» και από την άλλη στον εγκλωβισμό σε μια άλλη εποχή. Και αυτό είναι το πρόβλημα της ανιαρής συμμαχίας της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πειστικό αφήγημα, που να ακουμπά την κοινωνία της Σκύδρας, η οποία έχει αλλάξει. Την ίδια ώρα, έχει απέναντί της μια  μεθοδική και εργασιομανή Δήμαρχο , που μέσα της  έχει ξεκαθαρίσει το πού θέλει να πάει το καράβι. Είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί της, τουλάχιστον δεν σε αιφνιδιάζει. Ξέρεις τι περιμένεις και αυτό είναι σημαντικό, τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνία.

Το αφήγημα της κας Ιγνατιάδου, λοιπόν, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Εκείνο που απαιτείται από την Δημοτική αρχή Σκύδρας  είναι να έχει σε συναγερμό τις «κεραίες» της. Διότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος του ατυχήματος. Και γι’ αυτό πρέπει να προσεχθεί η δοσολογία στο αφήγημα. Ούτε πάρα πολλή ούτε πολύ λίγη. Μόνο έτσι θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, τα έργα, οι υποδομές, οι διεκδικήσεις με σύμμαχο την κοινωνία. Και, φυσικά, να υπάρχει συνάφεια λόγων και πράξεων. Να μη διαπιστώνει ο άλλος στην καθημερινότητά του ότι αυτά που του λες απέχουν από αυτά τα οποία βιώνει. Διότι από το αφήγημα στο παραμύθι είναι ένα… τσιγάρο δρόμος, όπως έλεγαν παλιά. Και επειδή το κάπνισμα απαγορεύεται, πρέπει να αποφευχθούν και οι παραμυθίες…


1 σχόλιο:

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more