Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ»

 



 

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Πάνας Απόστολος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κοινοβουλευτική του Αναφορά, με την οποία ζήτησε τη μεταφορά κονδυλίων για τους επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης της προκήρυξης 2018 μέτρου 4.1.1. από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προωθώντας την επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κεντρικής Ελλάδας.

Στην Απάντηση ο αρμόδιος Υφυπουργός αναφέρει, ότι για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και το μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης υπερδεσμεύθηκαν πόροι , εξαιτίας του σημαντικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, με συνέπεια την εξάντληση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων του ΠΑΑ. Έτσι οι επιλαχόντες στο Πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης, δεν μπορούν να ενταχθούν, εφόσον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στο πλαίσιο της περιόδου αυτής και της ίδιας προκήρυξης.

Ο Υφυπουργός ενημερώνει παράλληλα τον κ. Πάνα, πως στην παρούσα φάση εξετάζεται η έκδοση νέας πρόσκλησης του μέτρου με πόρους, που έχουν προκύψει από το Ταμείο Ανάκαμψης, στην οποία θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη, νέοι γεωργοί των ετών 2016 και 2018 οι οποίοι δεν υπέβαλλαν αίτηση ένταξης το 2018, λοιποί επαγγελματίες γεωργοί, καθώς και οι επιλαχόντες της προηγούμενης πρόσκλησης που επιθυμούν να συμμετέχουν και πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more