Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Με το Διεθνές Μετάλλιο της Μαδρίτης βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

 


 

Με το Διεθνές Μετάλλιο της Μαδρίτης βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε αναγνώριση της «άνευ όρων υποστήριξής του» στην ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση, αλλά και στην περιοχή της Μαδρίτης, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Μαδρίτης, ο κ. Τζιτζικώστας βραβεύτηκε από την Περιφερειάρχη Isabel Díaz Ayuso, παρουσία Υπουργών και Βουλευτών της Περιφέρειας της Μαδρίτης.

 

Παραλαμβάνοντας το Διεθνές Μετάλλιο της Μαδρίτης, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Με το μετάλλιο αυτό τιμάτε τους ένα εκατομμύριο εκλεγμένους Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους οποίους εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, και οι οποίοι στη διάρκεια της πανδημίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Οι ίδιοι άνθρωποι, δίνουμε ακόμη και σήμερα τη μάχη όχι μόνο για να ξεπεράσει η Ευρώπη την πανδημία, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές της στην οικονομική και κοινωνική ζωή της ΕΕ. Η σημερινή βράβευση αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και προσωπικά, αλλά και θεσμικά, όπως αποτελεί τιμή και για τις 300 Περιφέρειες και τους 90.000 Δήμους της Ευρώπης. Η Μαδρίτη θα είναι πάντα στο μυαλό και την καρδιά μου και ως μια από τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης θα πρέπει να αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα, τον οδηγό για την ανάπτυξη και την ευημερία».

 

Η κ. Ayuso ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα για την «άνευ όρων υποστήριξή του» στην περιοχή και σε όλη την Ευρώπη, στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς μέσω της Επιτροπής έδωσε μάχες ώστε η Αυτοδιοίκηση να έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. «Πρόθεσή της Περιφέρειας της Μαδρίτης είναι να συμμετέχει στο μεγάλο σχέδιο για την ελευθερία και την ισότητα των πολιτών, που είναι η ίδια η Ευρώπη, και είμαστε αφοσιωμένοι στον διαρκή αγώνα για την υπεράσπιση των ύψιστων αγαθών της ζωής και της ελευθερίας. Αυτές είναι οι κοινές μας ευρωπαϊκές αξίες, που μας ενώνουν κι αυτές τις αξίες, οι οποίες κάποιες φορές αμφισβητούνται από ορισμένους, οφείλουμε να τις υπερασπιστούμε όλοι οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, αλλά και όλα τα θεσμικά όργανα, από τα τοπικά και περιφερειακά, μέχρι τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά», τόνισε η κ. Ayuso.

 

Το Διεθνές Μετάλλιο της Μαδρίτης θεσπίστηκε από την Περιφερειακή Κυβέρνηση της Μαδρίτης το 2017. Απονέμεται σε αρχηγούς ξένων χωρών ή επικεφαλής διεθνών οργανισμών, σε αναγνώριση του θεσμικού υπερτοπικού έργου τους.

 

Ο κ. Τζιτζικώστας, με την κ. Ayuso επισκέφτηκαν επίσης και το νεοανεγερθέν νοσοκομείο της Μαδρίτη, που φέρει το όνομα της νοσοκόμας Isabel Zendal και χτίστηκε μέσα σε μόλις 100 μέρες, με ευρωπαϊκούς πόρους, για να αντιμετωπίσει η περιοχή της Μαδρίτης τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού. Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις και να συνομιλήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Στη συνέχεια, η Περιφερειάρχης και τα μέλη της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Μαδρίτης παρέθεσαν στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα επίσημο δείπνο, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στην Ισπανία Ιωάννη Τζόβα – Μουρούζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more