Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Έξι παιδιά αντίκρισαν με τρόμο το μέλλον.

 



Μανιασμένες πυρκαγιές έκαναν στάχτη ολόκληρα δάση στη χώρα τους, σκοτώνοντας 120 ανθρώπους.

Η Κλαούντια, η Καταρίνα, ο Μαρτίμ, η Σοφία, ο Αντρέ κι η Μαριάνα είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τι σημαίνει κλιματικό χάος, καθώς τα κύματα καύσωνα δυνάμωναν.

Όμως δεν θα επιτρέψουν στους μεγάλους να καταστρέψουν το μέλλον τους -- γι’ αυτό ανέλαβαν δράση!

Μαζί, μηνύουν 33 κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής, σε ένα απ’ τα ισχυρότερα δικαστήρια του κόσμου. Αν τα παιδιά νικήσουν, αυτές οι χώρες θα έχουν νομική υποχρέωση να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου άνθρακα.

Αυτή η δίκη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Όμως τα παιδιά χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπα με μια τεράστια στρατιά δικηγόρων που δουλεύουν για τις κυβερνήσεις -- και μετά από μήνες εράνων, δεν έχουν τους πόρους για να κερδίσουν αυτή την κρίσιμη μάχη για τον πλανήτη μας. Αν όμως όλες κι όλοι στηρίξουμε με ένα μικρό ποσό, μπορούμε να ενισχύσουμε τη νομική τους ομάδα και να ξεκινήσουμε εξονυχιστική έρευνα για να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την υπόθεση.

Aυτή η δίκη δεν είναι απλά για το κλίμα -- είναι για τον κόσμο που θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Βοήθησε να γεμίσουμε τη δικαστική αίθουσα με ελπίδα και να αγωνιστούμε μαζί για ένα πιο ασφαλές μέλλον -- στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 7€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 14€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι πολύ επιλεκτικό σχετικά με τις υποθέσεις που αναλαμβάνει -- κι όμως θεωρεί αυτή την υπόθεση τόσο σημαντική, που οι δικαστές επισπεύδουν τις διαδικασίες.

Επειδή η κλιματική αλλαγή είναι μια τρομερή απειλή για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα -- κι η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Το 2020 ήταν μια απ’ τις δύο πιο ζεστές χρονιές που έχουν καταγραφεί στην ιστορία: Μια χρονιά ανεξέλεγκτων πυρκαγιών, καταστροφικών πλημμυρών και παγετώνων που εξαφανίζονταν μπροστά στα μάτια μας. Ο πλανήτης μας, ο ναός της ζωής, εκπέμπει SOS. Πρέπει να ανταποκριθούμε τώρα.

Χρόνια τους ζητάμε να αναλάβουν πραγματική δράση για το κλίμα. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να τους το επιβάλουμε -- γι’ αυτό ας βοηθήσουμε τα παιδιά να νικήσουν! Αν αρκετές κι αρκετοί από εμάς στηρίξουμε τον αγώνα τους, μπορούμε:
  • Να μεγαλώσουμε και να δυναμώσουμε τη νομική τους ομάδα,
  • Να χρηματοδοτήσουμε πρωτοποριακή έρευνα που θα δείχνει πώς οι κυβερνήσεις καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών μας,
  • Να προσλάβουμε νομικούς συμβούλους κι ερευνητές για να εξετάσουν το βουνό των εγγράφων που οι δικηγόροι των κυβερνήσεων θα υποβάλλουν σε λίγες μέρες,
  • Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κλιματική κρίση με δυναμικές εκστρατείες.
Θα πρέπει να μας ταρακουνήσει ότι τα παιδιά έφτασαν στο σημείο να πάνε στα δικαστήρια -- τουλάχιστον ας τα στηρίξουμε, για να νικήσουν αυτή τη μάχη για τον πλανήτη και για την ανθρωπότητα! Αυτή είναι η δίκη για τη ζωή στη Γη, και ξεκινάει σύντομα. Στήριξε με ό,τι μπορείς:
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 7€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 14€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Για χρόνια το κίνημά μας αγωνίζεται για την προστασία του πλανήτη μας. Και έχουμε αποτελέσματα: Βοηθήσαμε να υπογραφεί η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, προστατέψαμε τεράστιες περιοχές απειλούμενων οικοτόπων και στηρίξαμε γενναίες αυτόχθονες κοινότητες στον αγώνα τους για την υπεράσπιση της ζωής στη Γη. Τώρα που η νέα γενιά ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία, πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε στο πλάι της.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more