Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Υγρός χρυσός το ελαιόλαδο της Πέλλας με πολυάριθμες βραβεύσεις κατακτά τον κόσμο






 Ο Όμηρος ονόμασε το ελαιόλαδο «υγρό χρυσό» σοφά επιλεγμένο το όνομα ένα δώρο της Θεάς Αθηνάς προς τους ανθρώπους, ένα δώρο της φύσης που αξιοποιείται στις μέρες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί το λέμε αυτό;

Κοντά μας δυο Έλληνες λάτρεις του ελαιόλαδου η κυρία Ιωάννα Διαμαντή και ο βραβευμένος σεφ Κουρατζόγλου Θεόδωρος οι οποίοι θα μας μιλήσουν για τον τρόπο που οι ίδιοι έχουν αναβαθμίσει την ποιότητα του ελαιολάδου.



    Κυρία Ιωάννα Διαμαντή

       Αρχικά να ρωτήσω για την εταιρία σας πότε ιδρύθηκε που έχει έδρα¨;

Η Pellas Nature ιδρύθηκε το 2013 με έδρα την Έδεσσα του Νομού Πέλλας και ξεκίνησε επενδύοντας σε διαμόρφωση κτιριακών εγκαταστάσεων και προμήθεια καινοτόμου εξοπλισμού παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου. Λειτούργησε δοκιμαστικά το 2014 και από το 2015 παράγει και εξάγει τα πολυβραβευμένα gourmet ελαιόλαδα της.

 Σε ποιες εκθέσεις και διαγωνισμούς έχετε συμμετέχει και ποια βραβεία έχει αποσπάσει μέχρι τώρα;

Έχουμε συμμετάσχει, επί σειρά ετών, στην Ελλάδα στις εκθέσεις DETROP και FOODEXPO, στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη στην Fancy Food Show, στον Καναδά (Μόντρεαλ και Τορόντο) στην SIAL CANADA, στην Ευρώπη στην SIAL (Παρίσι), την BIOFACH (Νυρεμβέργη), την ANUGA (Κολωνία), στην Natural and Fine Food (Μάλμοε και Λονδίνο) και την Speciality and Fine Food (Λονδίνο). Κατά την τελευταία χρονιά, λόγω πανδημίας, συμμετείχαμε σε διαδικτυακές εκθέσεις και συναντήσεις B to B.

 

Μέχρι σήμερα, τα προϊόντα μας έχουν βραβευτεί  στους διεθνείς διαγωνισμούς Athena International Olive Oil Competition 2018, 2019 και 2020, London International Olive Oil Competition 2019 και 2020, Los Angeles International Olive Oil Competition 2020, Berlin Global Olive Oil Awards 2020 και 2021, Japan Olive Oil Prize 2021, Great Taste Awards 2019 και 2020 και EVO International Olive Oil Contest 2021, συγκεντρώνοντας δεκαοκτώ βραβεία-μετάλλια η σειρά ελαιόλαδων Pellas Nature και δεκαέξι βραβεία-μετάλλια η σειρά βιολογικών ελαιολάδων Organic Drops.

 

Από ότι διαφαίνεται το μέλλον είναι λαμπρό συγχαρητήρια !

 Σε τι διαφέρει το δικό σας ελαιόλαδο από τα υπόλοιπα;

Τα ελαιόλαδα μας είναι αρτύματα gourmet που έχουν σαν βάση ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα αρωματικά φυτά, φρούτα και λαχανικά. Είναι 100% φυσικά και παράγονται σε γεύσεις όπως βασιλικός, σκόρδο, λεμόνι, μανταρίνι Χίου, πορτοκάλι, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κόκκινη και πράσινη καυτερή πιπεριά. Έχουν γεμάτη, φρέσκια φυσική γεύση, και μοναδική επίγευση. Είναι πλούσια σε βιοενεργά συστατικά.

 Ποιες οι τεχνικές που χρησιμοποιεί η εταιρεία σας;

Επιλέγουμε πρώτες ύλες άριστης ποιότητας, θέτοντας υψηλά standards για εμάς, αλλά και τους συνεργάτες μας. Έχουμε άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο ελέγχου ποιότητας, αλλά πραγματοποιούμε και συνεχείς ελέγχους σε εξωτερικά πιστοποιημένα εργαστήρια, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια στην ποιότητα.

Χρησιμοποιούμε στην παραγωγή φρέσκα αρωματικά φυτά, φρούτα και λαχανικά.

Η μέθοδος παραγωγής είναι μια καινοτόμα 100% φυσική τεχνική εκχύλισης φρέσκου φυτού απευθείας στο ελαιόλαδο. Έχουμε επενδύσει γι αυτό σε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που «σέβονται» το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Δεν χρησιμοποιούμε αιθέρια έλαια ούτε τεχνητά ή φυσικά αρώματα και εσάνς.

Το παραγόμενο προϊόν είναι 100% φυσικό και πλούσιο σε βιοενεργά συστατικά.

 Σε ποιες χώρες κάνετε  εξαγωγές;

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Μεξικό, Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

 Αγορές με μεγάλες απαιτήσεις ..

Αγορές που απαιτούν συνεχή δέσμευση στην ποιότητα, επιμονή, ανταγωνιστικές τιμές και έντονο μάρκετινγκ.

191592422_944154493084935_6597668225316339824_n.jpg


Κύριε Κουρατζόγλου είστε ένας καταξιωμένος σεφ με πολλά βραβεία. Τι είναι αυτό που σας ώθησε στο να ασχοληθείτε με το ελαιόλαδο;

Το ελαιόλαδο είναι σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κουζίνας οποτε θεωρώ χρέος μου να το χρησιμοποιώ όσο καλύτερα μπορώ . Εχω την τύχη να συνεργάζομαι με την pellas nature στο τελικό στάδιο παραγωγής δηλαδή με την ομάδα της εταιρείας αποφασίζουμε ποια θα είναι η τελική γεύση του κάθε προϊόντος .Στοχος μας πάντα είναι να συνδυάζεται αρμονικά η ποιότητα η γεύση η θρεπτική αξία και η καινοτομία , κάτι που πολλοί chef στον κόσμο αγάπησαν ήδη πολύ ! 

 Ποια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και πως το χρησιμοποιείτε εσείς ως ειδικός

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά  είναι η επιθυμητή οξύτητα ,τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά  , οι διακριτικές αλλά και ευδιάκριτες νότες των μυρωδικών . Τα χρησιμοποιώ σε αρκετά πιάτα συνήθως την τελευταία στιγμή για να δώσω το άρωμα απευθείας στον πελάτη, κάτι που έχει τρομερή απήχηση πάντα!Μου αρέσει να βλέπω τους πελάτες  να μυρίζουν το πιάτο και να φαίνεται στο βλέμμα τους ότι το απολαμβάνουν .

 Ποιες οι κυρίαρχες γεύσεις;

Όλες οι γεύσεις είναι μελετημένες μια  προς μια και σε κάθε παραγωγή απ την αρχή ώστε να έχουμε πάντα το ίδιο αποτέλεσμα .Αυτές που έχουν κάνει θραύση είναι ο βασιλικός , το λεμόνι, το σκόρδο, η ρίγανη και το δενδρολίβανο όπως επίσης και έτοιμοι συνδυασμοί όπως το αγαπημένο μου Greek herbs το οποίο είναι βραβευμένο με Δύο χρυσά και ένα πλατινένιο βραβείο, ένα best in class και δύο αστέρια great taste σε διαγωνισμούς σε Γερμανία, Ιταλία,Ιαπωνία και Ελλάδα . 

 Αν μπορούσατε να χαρακτηρίσετε το συγκεκριμένο ελαιόλαδο με μια μόνο λέξη ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

 Θα χρησιμοποιούσα την λέξη κορνίζα γιατί θεωρώ το κάθε πιάτο έναν πίνακα ζωγραφικής που χρειάζεται μια όμορφη κορνίζα να αγκαλιάσει διακριτικά το σύνολο των γεύσεων του.

         Οι σύγχρονες νοικοκυρές χρησιμοποιούν σωστά το ελαιόλαδο; Ποια είναι τα           συνηθέστερα λάθη που κάνουν;

Θεωρώ τις σύγχρονες νοικοκυρές αρκετά διαβασμένες σ ότι αφορά τα θρεπτικά συστατικά ακόμα και του πιο απλού πιάτου , οπότε και η χρήση του ελαιολάδου πιστεύω σε μεγάλα ποσοστά γίνεται σωστά . Το πιο σημαντικό λάθος που παρατηρώ σ ότι αφορά το ελαιόλαδο  είναι ότι πολλες φορες το αγοράζουν με βάση την τιμή και όχι τα χαρακτηριστικά του. Θα ήθελα να προτείνω κάτι απλό εδώ : κάθε φορά που αγοράζετε ελαιόλαδο σκεφτείτε το σαν ένα φάρμακο που θα κάνει καλό σε εσάς και τους αγαπημένους σας , γιαυτο αγοράστε το Σωστο οχι το φθηνό ! 

 Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τα σχέδια μου καλώς η κακώς επηρεάζονται από την πορεία αυτής της υγειονομικής κρίσης οπότε και αλλάζουν από μέρα σε μέρα ! Τα άμεσα πλάνα έχουν να κάνουν με τον νομό Πέλλας , Ημαθίας , τις κυκλαδες αλλά και το Λονδίνο σ ότι αφορά τις επιχειρήσεις  που επιμελούμαι  τα μενού .Ελπίζω επίσης σαν μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος να καταφέρουμε να διοργανώσουμε τον παγκόσμιο διαγωνισμό μαγειρικής στις αρχές του ‘22  αλλά και αλλες εκδηλώσεις που αφορούν την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας .

 Σας ευχαριστώ θερμά  

Και εμείς ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία κυρία Μπαιρακταρη ευχόμαστε υγεία σε όλους ! 


Απο Βίκυ Μπαϊρακτάρη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more