Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Ν. Καραγιαννακίδης: Ομπρέλα προστασίας από την Κυβέρνηση στο Σέιχ Σου

 
Σχολιάζοντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τον άμεσο καθαρισμό του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πραγματικό, έμπρακτο και ειλικρινές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Θεσσαλονίκη αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το Σάββατο την πόλη μας και έδωσε άμεσα λύση στο μείζον ζήτημα της αντιπυρικής θωράκισης του Σέιχ Σου.

 Όπως ανακοινώθηκε, από σήμερα κιόλας, Δευτέρα 14/6, κόντρα στην γραφειοκρατία και στις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν, ξεκινάει με κονδύλια που εξασφαλίστηκαν ο καθαρισμός του μοναδικού αυτού πνεύμονα πρασίνου από σωρούς ξερών κλαδιών και δέντρων σε μια έκταση 3.500 στρεμμάτων σε πρώτη φάση που θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 40 ημέρες. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των περιπολιών στο περιαστικό δάσος, με την αξιοποίηση και ενός βαρέως τύπου ελικοπτέρου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με ανάλογες πρωτοβουλίες ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πυρκαγιών εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου και μπαίνει τέλος στην δικαιολογημένη αγωνία που εξέφρασαν πρόσφατα οι αυτοδιοικητικοί της πόλης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών και Πυλαίας – Χορτιάτη για την προστασία, την αναβάθμιση και την ανάδειξη του Σέιχ – Σου.

 Η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, η παράκαμψη της γραφειοκρατίας, οι λύσεις που δίνονται χωρίς χρονοτριβή είναι το αποτύπωμα της Κυβέρνησης αυτή στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα. Κάθε σύγκριση με το μίζερο παρελθόν της περιόδου 2015 – 2019 μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει…»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more