Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Εκδήλωση Μνήμης για τον Καπετάν Άγρα και τον Αντώνη Μίγκα

 Σε μία σεμνή τελετή, σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα και με τους συμμετέχοντες γεμάτους ευγνωμοσύνη προς τους τιμώμενους ήρωες, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τους Εθνομάρτυρες Άγρα και Μίγκα,

Εκτός του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου, με την φροντίδα του οποίου διοργανώθηκε η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο, παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, οι Βουλευτές Πέλλας κ. Λάκης Βασιλειάδης, Γεώργιος Καραμάνης, Διονύσης Σταμενίτης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, οι επικεφαλής των Αστυνομικών, Στρατιωτικών και Πυροσβεστικών Αρχών Πέλλας, οι οποίες συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, εκπρόσωπος Επιμελητηρίων κ. Γιάννης Παρασκευάτος και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων, κ. Δημήτρης Γιουματζίδης, ήταν τελετάρχης της εκδήλωσης.

Ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Θεόδωρος Καράογλου, ήταν παρών για πολλοστή φορά στην εκδήλωση και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννο για την προσφορά του στην ανάδειξη της προσφοράς των Μακεδονομάχων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα και του ρόλου τους στον Μακεδονικό Αγώνα, προκειμένου να ζούμε σήμερα ελεύθεροι. Ιδιαίτερα θερμά ήταν τα λόγια της προσφώνησης του Δημάρχου, όσο και της απάντησης του κ. Υπουργού, αποδεικνύοντας την ιδιαίτερη σχέση του κ. Καράογλου με την Έδεσσα και την ευρύτερη περιοχή.

Οι συμμετέχοντες μετά την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων και τον Εθνικό Ύμνο στον τόπο μαρτυρίου των Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα, επισκέφθηκαν το ιδιαίτερα αξιόλογο Μουσείο στην Κοινότητα Καρυδιάς, που είναι αφιερωμένο στην μνήμη των δύο ηρώων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more