Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Σημαντικά έργα για την Έδεσσα...

 


Υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

 

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την χρηματοδότηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων του Δήμου Έδεσσας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος Έδεσσας έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής οκτώ προτάσεις και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υποβάλλει άλλες δύο, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία υποβολής, ενώ η ΔΕΥΑ Έδεσσας έχει ολοκληρώσει την υποβολή δύο προτάσεων. Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί ένα πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του οποίου ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Έδεσσας έχουν υπερκαλύψει το όριο που έχει τεθεί για κάθε δήμο, με αποτέλεσμα να διεκδικούν τη μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση.

 

Αναλυτικότερα, η ΔΕΥΑ Έδεσσας έχει υποβάλει τις εξής προτάσεις:

 

Πρόσκληση ΑΤ01

Προμήθεια ηλεκτρικών υδρομετρητών και συστήματος ελέγχου διαρροών

Προϋπολογισμός: 5.016,858,00 €

Στο έργο περιλαμβάνονται αντικαταστάσεις στα εσωτερικά δίκτυα Περαίας, Φλαμουριάς και περιοχών στην πόλη της Έδεσσας, καθώς επίσης και προμήθεια ψηφιακών υδρομέτρων και ολοκληρωμένου συστήματος τηλεμετρίας και τηλεελέγχου διαρροών σε όλο τον Δήμο, πλην της πόλης της Έδεσσας στην οποία το σύστημα έχει ήδη εγκατασταθεί.

 

Πρόσκληση ΑΤ03

Ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Έδεσσας

Προϋπολογισμός: 1.713.963,55 €

Προμήθεια εξοπλισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίων και εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών για την επίτευξη του στόχου της ενεργειακής αυτονομίας.

 

Αντίστοιχα, ο Δήμος Έδεσσας έχει υποβάλει τις εξής προτάσεις:

 

Πρόσκληση ΑΤ05

Αγροτική οδοποιία δήμου Έδεσσας (Ριζαρίου και Παναγίτσας)

Προϋπολογισμός: 728.076,00 €

Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων στην Παναγίτσα (1.750 μ.) και το Ριζάρι (2.500 μ.)

 

Πρόσκληση ΑΤ08

Έξυπνη διαχείριση ενέργειας δημοτικών κτηρίων Δήμου Έδεσσας

Προϋπολογισμός: 1.444.290,00 €

Εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού της ενεργειακής κατανάλωσης σε δημοτικά κτήρια. Θα εγκατασταθεί κέντρο ελέγχου με διασύνδεση σε 27 σημεία για περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης.

 

Πρόσκληση ΑΤ08

Ευφυείς τεχνολογίες και ανάπτυξη συστημάτων για ενίσχυση της προστασίας του δήμου Έδεσσας από φυσικά φαινόμενα μεγάλης κλίμακας (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς) και πανδημίες

Προϋπολογισμός: 1.798.868,00 €

Αφορά την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος πολιτικής προστασίας, συντονισμού και διαχείρισης κρίσεων. Το σύστημα περιλαμβάνει λογισμικό συντονισμού, σύστημα ανίχνευσης και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών, σύστημα παρακολούθησης εξέλιξης κατάστασης πλημμυρικών φαινομένων, σύστημα ανίχνευσης πιθανών περιστατικών Covid-19 με χρήση θερμογραφικών καμερών.

 

Πρόσκληση ΑΤ09

Ωρίμανση έργων και δράσεων Δήμου Έδεσσας

Προϋπολογισμός: 846.497,98 €

Πρόκειται για την χρηματοδότηση εκπόνησης των απαραίτητων μελετών για την ολοκλήρωση του καινούριου γηπέδου, που αφορά μελέτη ανέγερσης κερκίδων και διαμόρφωσης υπαίθριου χώρου ανοιχτού γηπέδου, καθώς και μελέτη κυκλοφοριακής σύνδεσης του νέου Αθλητικού κέντρου με τον αστικό ιστό της Έδεσσας.

 

Πρόσκληση ΑΤ10

Αναβάθμιση αύλειων χώρων σχολείων και χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων Δήμου Έδεσσας

Προϋπολογισμός: 420.277,15 €

Το έργο αφορά την συντήρηση και επισκευή των ανοιχτών γηπέδων του Ριζαρίου, του Άγρα και της Άρνισσας, καθώς και προμήθεια εξοπλισμού και ταπήτων για βελτίωση των αύλειων χώρων των σχολικών μας μονάδων.

 

Πρόσκληση ΑΤ11

Αντισεισμική προστασία και προσεισμικός έλεγχος

Προϋπολογισμός: 92.383,05 €

Αφορά τον πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των κτηρίων του Δήμου Έδεσσας, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα διαχείρισης του σεισμικου κινδύνου.

 

Πρόσκληση ΑΤ12

Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων

Προϋπολογισμός: 1.185.055,00 €

Αφορά την προμήθεια μίας σειράς οχημάτων για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Δήμου Έδεσσας. Τα οχήματα είναι δύο επιβατηγά μεταφοράς προσωπικού, ημιφορτηγό κλειστού τύπου – συνεργείο, ημιφορτηγό, μικρό ανατρεπόμενο όχημα, απορριμματοφόρο, βυτιοφόρο, ανυψωτικό, πολυμηχάνημα, πλυστικό δρόμων, ενώ στην πρόταση περιλαμβάνονται και πέντε σταθμοί φόρτισης.

 

Πρόσκληση ΑΤ14

Αποκατάσταση πρώην οικίας Ζήμνα και επανάχρηση ως επισκέψιμου χώρου

Προϋπολογισμός: 1.009.935,62 €

Το έργο αφορά στη μελέτη και τις εργασίες αποκατάστασης του ακινήτου, που βρίσκεται στο Βαρόσι, την παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας. Επίσης, περιλαμβάνει την δημιουργία καινοτόμων ηλεκτρονικών εφαρμογών για την προβολή της συμβολής της Έδεσσας στους απελευθερωτικούς αγώνες και εξοπλισμό λειτουργίας.

 

Ευχή όλων είναι η έγκριση του συνόλου των προτάσεων του Δήμου και της ΔΕΥΑ Έδεσσας προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων για την ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου ¨Έδεσσας και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more