Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

 






Έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα από όταν περίπου 40 εργαζόμενοι της εταιρείας ΤΕΧΝΟΧΗΜΙΚΗΣ οι οποίοι εργαζόντουσαν στο μεταλλείο Μαύρων Πετρών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ έμειναν ξεκρέμαστοι κυριολεκτικά εν μία νυκτί. Το απαράδεκτο καθεστώς αναμονής και ομηρίας των συναδέλφων πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ, οι εργαζόμενοι δεν είμαστε «σκουπίδια να μας πετάτε στο δρόμο» εν μία νυκτί. Και η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τα νομοσχέδια τους έχουν απελευθερώσει τελείως τις απολύσεις με αποτέλεσμα να έχουν ανάψει το «πράσινο φώς» στην εργοδοσία να ξεσαλώνει εις βάρος των εργαζόμενων. Ακόμα περισσότερο ξεσάλωμα αναμένεται αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά.

Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να γίνονται «κρέας» στις ορέξεις του εκάστοτε εργολάβου. Τώρα όλοι οι απολυμένοι συνάδελφοι να απορροφηθούν στο έργο με ευθύνη της εκμεταλλεύτριας εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ AE η οποία να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσουν τίποτα και από τα δικαιώματά τους.

Δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν με τις ζωές των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Ειδικά τη στιγμή που διαφημίζεται σε όλη την Ελλάδα η νέα «χρυσή» επενδυτική συμφωνία η οποία τάχα θα διασφάλιζε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας αλλά και θα δημιουργούσε τουλάχιστον 1600 νέες «καλοπληρωμένες» θέσεις εργασίας. Συμπέρασμα, έχουμε πολλή δουλεία να κάνουμε και δεν περισσεύει κανένας.

Σας ζητάμε να σεβαστείτε τον κόπο και τον ιδρώτα που δίνουμε όλοι οι εργαζόμενοι καθημερινά στα μεταλλεία συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες και να πράξετε το αυτονόητο. Να διασφαλίσετε τις θέσεις εργασίας μας και τα δικαιώματά μας. Ζητάμε άμεσα από τους αρμόδιους της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ AE να επιλύσουν το ζήτημα, όπως και να συναντήσουν το Συνδικάτο μας για να συζητηθούν και τα υπόλοιπα προβλήματα των εργαζόμενων.

· Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ AE.

· Επίδομα ανεργίας σε όλους τους απολυμένους για όσο χρονικό διάστημα είναι εκτός έργου, με ευθύνη της κυβέρνησης.

· Να υπογραφτεί Εργοταξιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα μεταλλεία Κασσάνδρας με κατοχυρωμένα δικαιώματα, η οποία να είναι υποχρεωτική για όλους τους εργολάβους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ενωμένοι να αγωνιστούμε για την προστασία της εργασίας των απολυμένων συναδέλφων μας αλλά και ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που ανατρέπει εργατικές κατακτήσεις αιώνων. Η επίθεση αυτή αφορά όλους μας και όλοι ενωμένοι πρέπει να στηρίξουμε, να αγωνιστούμε για τους συναδέλφους μας. Συνάδελφοι θα είμαστε στο πλευρό σας με κάθε τρόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more