Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Ευκαιρίες χρηματοδότησης καινοτομικών σχεδίων μέσω των νέων προσκλήσεων του “Horizon 2021”- Eνημέρωση από το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 


Ο σχεδιασμός του ΕΣΠΑ 2021-2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, ενώ εξελίσσεται διαρκώς η επεξεργασία των στρατηγικών επιλογών και των προτεραιοτήτων σε εθνικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο. Μέχρι την ολοκλήρωσή του, το εμβληματικό πρόγραμμα “EIC” του “Horizon Europe” δίνει την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους φορείς του οικοσυστήματος καινοτομίας να υποβάλλουν προτάσεις για χρηματοδότηση έργων έρευνας και καινοτομίας, μετά την ανακοίνωση των πρώτων προσκλήσεών του. Τα προγράμματα του “EIC” (European Innovation Council) είναι μέρος του Πυλώνα ΙΙΙ που αναφέρεται σε θέματα ανοικτής καινοτομίας, που υποστηρίζουν την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών υψηλού ρίσκου/υψηλής απόδοσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το “EIC” έχει ως στόχο να υποστηρίξει πρωτοποριακές τεχνολογικές ανακαλύψεις και καινοτομίες, υψηλά ανταγωνιστικές, με δυνατότητα κατάκτησης μίας ηγετικής θέσης  στη διεθνή αγορά. Οι ενταγμένοι θα υποστηριχθούν σε όλα τα στάδια της καινοτομίας, από την έρευνα, την επικύρωση και επίδειξη της τεχνολογικής ανακάλυψης και καινοτομίας στην ανάπτυξη και εξέλιξη νεοφυών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more