Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Με τον Πρωταθλητή ΜΜΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης και τον συνεχάρη για τη σπουδαία διεθνή νίκη του στο UFC


 


Με τον πρωταθλητή Μεικτών Πολεμικών Τεχνών (Mixed Martial Arts – ΜΜΑ), Ανδρέα Μιχαηλίδη, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

 Ο «Spartan» είναι ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται στο UFC (Ultimate Fighting Championship), την κορυφαία διοργάνωση ΜΜΑ στον πλανήτη. Προ μηνός στο Λας Βέγκας πέτυχε και την πρώτη του νίκη επί του σπουδαίου Καναδού K.B. Bhullar στην κατηγορία Μεσαίων Βαρών (έως 85 κιλά), σε αγώνα που μεταδόθηκε ζωντανά σε 75 χώρες!

Ο νεαρός πρωταθλητής μας δέχθηκε τα συγχαρητήρια του κ. Αυγενάκη και εξήγησε στον Υφυπουργό Αθλητισμού τη δυσκολία και την πολυπλοκότητα των αθλητικών ικανοτήτων που απαιτούνται για να διακριθεί κάποιος στις Μεικτές Πολεμικές Τέχνες, καθώς απαιτείται γνώση και συνδυασμός πολλών διαφορετικών μαχητικών αθλημάτων (Καράτε, Πυγμαχία, Κικ Μπόξινγκ, Πάλης, Μουάι Τάι και Ζίου-Ζίτσου).

Τον Ανδρέα Μιχαηλίδη συνόδευαν ο προπονητής του –και ομοσπονδιακός τεχνικός- Δημήτρης Παπακωνσταντίνου και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μεικτών Πολεμικών Τεχνών (ΠΟΜΕΙΠΟΤ), Μάρκος Νταουκάκης.

Μάλιστα, η ΠΟΜΕΙΠΟΤ, η οποία ιδρύθηκε το 2017, ολοκληρώνει αυτό το διάστημα τον σχετικό φάκελο δικαιολογητικών προκειμένου να αποκτήσει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την ΓΓΑ και να αναγνωριστεί επίσημα ως αθλητική Ομοσπονδία.

Επιπλέον, προετοιμάζεται η Ομοσπονδία για την εθνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Ρωσία (Καζάν), αλλά και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο στην Τσεχία (Πράγα).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more