Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Ν. Καραγιαννακίδης: 2019 – 2021, η διετία που αλλάζει την Ελλάδα

 Σχολιάζοντας τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον εκλογικό θρίαμβο της ΝΔ στις 7 Ιουλίου 2019, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη νίκη της φιλελεύθερης παράταξης το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2019 σηματοδότησε την απαρχή μιας γόνιμης, εποικοδομητικής και αναζωογονητικής περιόδου για την Πατρίδα μας. Οι Έλληνες πολίτες με τη ψήφο τους έβαλαν τέλος στον άκρατο λαϊκισμό, στις ψευδαισθήσεις, τον τυχοδιωκτισμό, τον παλαιοκομματικό πολιτικαντισμό, κρέμασαν τα νταούλια στη θέση τους, ξήλωσαν τους μουσαμάδες της υποκρισίας και της φαυλότητας, ζήτησαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τα αλλάξει όλα.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, και παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσε η αιφνιδιαστική επέλαση της πανδημίας, οι προσδοκίες των πολιτών δικαιώνονται σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που επέστρεψε στο μπλοκ της κανονικότητας, ανέκτησε, σε διεθνές επίπεδο, την αξιοπιστία της, χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης των εταίρων της. Η χώρα μας μεταμορφώνεται σε μια Πατρίδα σύγχρονη, με ισχυρές συμμαχίες στο εξωτερικό, ψηφιακά αναβαθμισμένη, με μια οικονομία θωρακισμένη, έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και να υποδεχτεί ένα νέο πλέγμα έργων και μεταρρυθμίσεων, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα καταστήσουν την Ελλάδα πρωταγωνίστρια δύναμη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Όσο αφορά στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα, γινόμαστε μάρτυρες της ολικής αναμόρφωσης της πόλης, μεγάλα έργα παύουν να  είναι μακέτες, μπαίνουν σε τροχιά ολοκλήρωσης, δίνουν στην πόλη τη νέα της ταυτότητα, με σημείο αναφοράς την καινοτομία, το επιχειρείν και την εξωστρέφεια. Σε αυτή τη διετία έχουμε πετύχει πολλά. Η επόμενη θα είναι ακόμη πιο παραγωγική, ακόμη πιο δημιουργική, με κέντρο αναφοράς τον πολίτη και την καθημερινότητα του. Όσο στην αντιπολίτευση βουλιάζουν στην εσωστρέφεια, εμείς διαμορφώνουμε την ατζέντα της επόμενης ημέρας. Η Ελλάδα τολμά, η Ελλάδα, επιμένει, η Ελλάδα ανακάμπτει, η Ελλάδα εξελίσσεται, προοδεύει και μεγαλουργεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more