Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Μικρά μικρά και ενδιαφέροντα

 

Η πανδημία δείχνει ξανά τα «δόντια» της


KORONOIOS EODY DEIGMATA

• Η γενική χαλαρότητα του τελευταίου μήνα στην τήρηση των λιγοστών μέτρων που έχουν απομείνει, οι ανεφάρμοστες υποσχέσεις των επιχειρηματιών ότι θα τηρούν με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα που είχε επεξεργαστεί η Επιτροπή των Επιστημόνων για το άνοιγμα της εστίασης, η μείωση των προληπτικών μέτρων -ειδικά μετά την πρώτη δόση εμβολιασμού- σε επιχειρήσεις, «φούντωσαν» και πάλι τον αριθμό των κρουσμάτων.
Μέσα σε μια εβδομάδα σημειώνεται έκρηξη νέων κρουσμάτων με τους Επιστήμονες να προειδοποιούν ότι έρχονται ακόμη χειρότερες ημέρες ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, να επισείουν τον κίνδυνο εμφάνισης του 4ου κύματος εντός του καλοκαιριού και να φοβούνται ότι θα δούμε και πάλι να γεμίζουν τα νοσοκομεία τη φορά αυτή με ανεμβολίαστους.
Ενδεικτική της εικόνας που διαμορφώνεται είναι τα χθεσινά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ: Σε πανελλαδικό επίπεδο ανακοινώθηκαν 801 νέα κρούσματα, όταν την προηγούμενη Δευτέρα είχαν ανακοινωθεί μόλις 362! Οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν σε 173 (από 215) χωρίς αυτή η μείωση να αποτυπώνει τις επιπτώσεις από τη νέα άνοδο που σημειώνεται, ενώ οι θάνατοι χθες ήταν 6 (έναντι 8 την περασμένη Δευτέρα).


Σε ανάκαμψη τζίρου ελπίζει η αγορά με τις θερινές εκπτώσεις

ON 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021.

EKPTOSEIS KALOK

• Πρώτες μέρες  θερινών εκπτώσεων 


, καθώς φέτος αποφασίστηκε να ξεκινήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, καθώς και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Μάλιστα τα καταστήματα μπορούν ν’ ανοίξει προαιρετικά την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιουλίου (με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα).
Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά καταστήματα δεν σταμάτησαν ποτέ τις προσφορές, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν μέρος των τεράστιων απωλειών που είχαν υποστεί, λόγω του lockdown.
Οι λύσεις «ακορντεόν», αλλά και τα άλλα μέτρα τύπου «click away» και «click inside» που επιλέχθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να απέτρεψαν την ολοκληρωτική καταστροφή του κλάδου, όμως δεν θα μπόρεσαν να αναπληρώσουν τις απώλειες που υπέστη ο εμπορικός κόσμος όταν τα καταστήματα είχαν κατεβάσει ρολά!

Ελπίζουν στις εκπτώσεις…
Οι φετινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι 31 Αυγούστου αναπτερώνουν το ηθικό του εμπορικού κόσμου και ειδικά στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης, καθώς φέτος ελπίζουν ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα, συγκριτικά τουλάχιστον με πέρυσι το καλοκαίρι που όλα ήταν πιο ρευστά.
Οι εμβολιασμοί προχωρούν και στη χώρα μας, η κανονικότητα επιστρέφει σταδιακά και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα, τύπου lockdown, που θα έδιναν τη χαριστική ζωή σε πολλούς κλάδους της οικονομίας. Γι’ αυτό εξάλλου και η πορεία των εμβολιασμών θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το τι «μέλλει γενέσθαι» και εάν θα καταφέρουμε να χτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, που θα μας γλίτωνε από καταστροφικά πισωγυρίσματα!

Έρευνα αγοράς…
Την ίδια ώρα και ο κόσμος της αγοράς απεύχεται να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος μ’ ένα αναγκαστικό λουκέτο, λόγω της πανδημίας. Φέτος οι θερινές εκπτώσεις θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, δίνοντας έτσι περισσότερο χρόνο στους καταναλωτές να προγραμματίσουν τις αγορές τους. Τις πρώτες μέρες συνήθως γίνονται αναγνωριστικές εξορμήσεις στα καταστήματα, οι καταναλωτές ιεραρχούν τις ανάγκες τους, καθώς θα πρέπει να συνυπολογίσουν και τα έξοδα των διακοπών τους και προχωρούν σε ευρεία έρευνα αγοράς και συγκρίσεις τιμών. Πολλές φορές «σταμπάρουν» τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν και περιμένουν να περάσει ο πρώτος μήνας, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν ακόμη καλύτερη έκπτωση προς το τέλος. Αυτό όμως είναι ρίσκο, καθώς πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να τα χάσουν!


Η Ελλάδα από τον Όλυμπο στην κορυφή της Ευρώπης

ON 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021.

euro 2004

• Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώθηκαν  από την πιο «χρυσή σελίδα» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το Euro 2004 επικρατώντας στον τελικό της οικοδέσποινας Πορτογαλίας με 1-0.

Η Εθνική μας ομάδα ξεκινούσε το ταξίδι της με νίκη (2-1) στις 12 Ιουνίου κόντρα στους Πορτογάλους χάρη στην βολίδα του Καραγκούνη και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπασινά, ενώ στο επόμενο ματς ήρθε ισόπαλη με 1-1 χάρη στο γκολ του Χαριστέα.

Στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, η Εθνική υπέστη την πιο γλυκιά ήττα στην ιστορία της με 2-1 από την Ρωσία (το γκολ ο Βρύζας) και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Εκεί όπου η ελληνική ψυχή μίλησε και με γκολ του Χαριστέα η ομάδα του Ότο «πέταξε» εκτός τους πρωταθλητές Ευρώπης 2000 Γάλλους. Την 1η Ιουλίου 2004, η κανονική διάρκεια του αγώνα με την Τσεχία έληξε με 0-0 και οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στο 106’ διαδραματίστηκε η φάση που μέχρι και σήμερα μας διαπερνάει ρίγος.

Από την εκτέλεση κόρνερ του Τσιάρτα, ο Δέλλας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ και τους Έλληνες στα ουράνια.

Ο μεγάλος τελικός

Το ημερολόγιο έγραφε Κυριακή 4 Ιουλίου 2004.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε ξανά την Πορτογαλία, παρέδωσε σεμινάρια αμυντικής τακτικής και ένα γκολ του Χαριστέα στο 56’ ήταν αρκετό να συμβεί το ποδοσφαιρικό θαύμα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ύψωσε στον ουρανό της Λισαβόνας το βαρύτιμο τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης σε ένα μαγικό, αξέχαστο, ελληνικό καλοκαίρι του EURO και των Ολυμπιακών αγώνων.

H αριστερή Φώφη!!!

  Στη δημιουργία κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση της πανδημίας καλεί τον πρωθυπουργό με δημόσια παρέμβασή της η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. επισημαίνει την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με εκστρατεία ενημέρωσης, κινητές μονάδες και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.Παράταύτασχολιάζειμεσκληρήγλώσσατούς έως τώρα κυβερνητικούς χειρισμούς: «Οι δυσμενείς εξελίξεις στην πανδημία διαψεύδουν την κυβερνητική προπαγάνδα και επαναφέρουν τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του στη σκληρή πραγματικότητα.Ο εμβολιασμός του πληθυσμού δεν προχωράει ικανοποιητικά. Ακόμη και σε ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν υπερβαίνουν το 40%». Απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό σημειώνει στο ίδιο ύφος πως «έχει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, είναι ώρα να την αναλάβει αντί να τη μεταθέτει αλλού

Κυρίαρχος ο Αλέξης    

 Με την Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στο καθ’ όλα συμβολικό «Κατράκειο» της Νίκαιας, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να χαράξει πορεία για την επανάκτηση των χειμερινών ανακτόρων της διακυβέρνησης. Τυπικά και σε πρώτη ανάγνωση, το πέτυχε. Το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης εγκρίθηκε με ποσοστό 96%, ενώ οι Προγραμματικές Θέσεις με 97%: ποσοστά που θυμίζουν Τσαουσέσκου και λοιπές πολιτικές διεργασίες τού πάλαι ποτέ κραταιού ανατολικού μπλοκ ή δημοκρατιών Λατινικής Αμερικής


  «Καίω τα λεφτά μου…» 

Χαμός στη Μύκονο! Έψαχναν όλοι να βρουν ποιος ήταν ο 18χρονος νεαρός που πέταγε και έκαιγε 500ευρα σε μαγαζί στον Πάνορμο. Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι πρόκειται για τον γιο κάποιας γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Λάθος! Διευκρινίστηκε ότι ήταν ο πρίγκιπας του Μαρόκου Μουλάι Χασάν, φοιτητής του Βασιλικού Κολεγίου του Ραμπάτ. Είπε ο άνθρωπος να το ρίξει λίγο έξω με την παρέα του και να κάψει μερικά χαρτονομίσματα. Τι πιο φυσιολογικό;  


  Περίεργα πράγματα στην υπόθεση των Γλυκών Νερών

 Απειλές προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό δέχεται ο απόστρατος ταξίαρχος της Αστυνομίας Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος έχει μιλήσει για τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν από τον πιλότο σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Με αναρτήσεις του στο Facebook κατήγγειλε πως δέχεται απειλές και ότι «έριξαν» το blog του. Στη συνέχεια, με νέα ανάρτηση, αναφέρθηκε στις απειλές που δέχτηκε μέσω mails και επισημαίνει πως θα κρατήσει το στόμα του ανοιχτό. «Δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι και ελεύθερος και με φωνή. Φίλες και φίλοι, καλημέρα. Επίσης, δεν θα πω καλημέρα σ’ αυτόν τον ανώνυμο που μπορεί να του αρέσει ο χαρακτηρισμός no name, ο οποίος με τα mails από το Μαύρο Διαδίκτυο (Dark Internet) έκανε τις προτάσεις του και τις απειλές και στην πορεία κατέστρεψε το Ιστολόγιό μου. Μαύρε σκοτεινέ και Ανώνυμε, χτύπησες λάθος πόρτα. Ο Κατερινόπουλος δεν τα πήρε ποτέ, δεν θα τα πάρει ποτέ και θα έχει το στόμα του ανοικτό», έγραψε χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος.  

303 Βοευλευτές πληρώθηκαν δυο χρόνια   

Τα Εκλογοδικεία αυξάνουν το λειτουργικό κόστος της Βουλής. Αν δεν το ξέρατε, σας το λέω… Η απόφαση του Εκλογοδικείου, με την οποία δικαιώνονται κατόπιν ενστάσεων ο Κώστας Κόλλιας της Ν.Δ. και ο Άγγελος Τόλκας του ΣΥΡΙΖΑ, που παίρνουν τώρα τις έδρες που διεκδικούσαν, θα έχει και οικονομικές επιπτώσεις. Με βάση τον νόμο, οι δύο νέοι βουλευτές θα πρέπει να λάβουν τώρα τις αποζημιώσεις τους αναδρομικά. Αν, μάλιστα, βάλουμε και την περίπτωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, μιλάμε για τρεις βουλευτές plus - άρα τρία ακόμα μισθολόγια. Δηλαδή, πάνω από 300.000 ευρώ τον χρόνο. Αφήστε, δε, που οι βουλευτές οι οποίοι χάνουν την έδρα τους δεν επιστρέφουν τις αποζημιώσεις που έχουν λάβει, καθώς θεωρείται ότι δεν ευθύνονται για την κατάσταση.  


  Το βιβλίο του Πάκη 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το νέο βιβλίο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τίτλο «Τα Συνταγματικά Θεμέλια του Νεότερου Ελληνικού Κράτους», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ευρασία. Και αυτό διότι πραγματεύεται στην πραγματικότητα ολόκληρη την ιστορία του πολιτεύματος της χώρας από συστάσεως του ελληνικού κράτους.  

  Μπορεί και αυτός 

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, το όνομα του οποίου ακούγεται για την κούρσα για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ» ταξίδεψε στην Πάτρα προκειμένου να έχει συναντήσεις με στελέχη από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο  


  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ: Πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς 

Πρόσκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς απευθύνει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατ’ οίκον ή και στο ιατρείο τους. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 63, του Ν. 4812/21 (ΦΕΚ Α 110) καλούνται οι ιδιώτες ιατροί κάθε ειδικότητας και οι φορείς υλοποίησης του άρθρου 268 του Ν. 4798/21 να ενταχθούν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατ’ οίκον ή στο ιατρείο/εγκατάστασή τους.

Νέο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

   Τ η δέσμευση ότι στο νέο νομοσχέδιοσκούπα που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συμπεριληφθούν και τα ζητήματα που έχουν θέσει οι γενικοί γραμματείς των δήμων ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», που διοργανώθηκε στην Κόρινθο. Αυτήν τη στιγμή, όπως είπε, βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ για να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο για την καταστατική θέση των αιρετών, αλλά στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται θα συμπεριληφθεί και όποια άλλη βελτίωση χρειάζεται για να μπει συνολικά και ολοκληρωμένα στη Βουλή, συμπεριλαμβανομένης και της συμπλήρωσης περαιτέρω μεταβιβάσεων αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, καθώς, όπως είπε, οι δήμαρχοι πιέζουν συνεχώς


  Καλύτερα ο Ψωμιάδης 

Σε φάση αποθεραπείας μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε με το μηχανάκι βρίσκεται πλέον ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Χρειάστηκαν να περάσουν 23 μέρες από το τροχαίο και την παραμονή του στο νοσοκομείο για να κάνει την πρώτη του βόλτα στη Θεσσαλονίκη. Λίγο περπάτημα και αναπνευστικές ασκήσεις για αρχή, όπως έκανε γνωστό ο κ. Ψωμιάδης, προσθέτοντας ότι έχει πολύ δρόμο ακόμη.  

  Καφές Καράογλου - Γιατρομανωλάκη 

Καφέ και συζήτηση με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, είχε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου. Αντικείμενο της συζήτησης, πώς οι πολιτιστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης θα αυξήσουν το κοινό τους  


Αυτός μπορει να πάρει Λεπέν και Μακρόν

Το Κόμμα των Ρεμπουπλικανών στην Γαλλια είναι εδώ.... Επανέρχεται σε τροχία εξουσίας μετα την νίκη στις Περιφερειακές εκλογές και μπαίνει σφήνα ανάμεσα στην ακροδεξιά και στην σόσιαλ φιλελεύθερη πολιτική Μακρόν.  Ο Μπερτράν μετά τις εκλογές έκανε λόγο για νίκη «όλων των Γάλλων». Προανήγγειλε ότι η νίκη τού δίνει δύναμη «για να ζητήσω την ψήφο του έθνους». Η κοινή γνώμη τον θεωρεί ως τη μεγαλύτερη ελπίδα των Γάλλων Συντηρητικών, καθώς είναι αυτός που το 2015 κέρδισε τη Μαρίν Λεπέν με 15 ποσοστιαίες μονάδες. Έχει ήδη ξεκινήσει να δημοσιοποιεί τις θέσεις του, που προκρίνουν την καλύτερη αστυνόμευση, τη μάχη εναντίον των οικονομικών ανισοτήτων και τον έλεγχο των κινημάτων τύπου «Κίτρινα Γιλέκα». Ο Ξαβιέ Μπερτράν ξέρει «από μέσα» τη γαλλική Δεξιά, καθώς υπήρξε μέλος τόσο του UPΜ του Ζακ Σιράκ ( Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) όσο και της διάδοχης κομματικής υπόστασης, των Ρεπουμπλικανών που δημιούργησε ο Νικολά Σαρκοζί. Πάντως, καμία προσέγγιση δεν έχει γίνει έως τώρα μεταξύ των τριών Δεξιών διεκδικητών της γαλλικής Προεδρίας. Τριών, αν δεν υπολογίσουμε και τον Μισέλ Μπαρνιέ, που επίσης ετοιμάζεται…

Νέα διαβατήρια... 

  Σε μία ακόμα προσαρμογή στη Συμφωνία των Πρεσπών, ύστερα από αλλεπάλληλες πιέσεις, προχωρεί η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία από χθες, Δευτέρα, εκδίδει διαβατήρια με το επίσημο όνομα της χώρας και όχι με σκέτο το «Μακεδονία». «Η έκδοση των νέων διαβατηρίων θα αρχίσει τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, με το όνομα “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Το πρώτο πράγμα που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας θα είναι να είμαι ο πρώτος που θα αιτηθεί το πρώτο διαβατήριο… Με αυτό προχωρούμε σε ακόμη μία εκπλήρωση υποχρέωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών εκ μέρους μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας προχώρησε στην πρόβλεψη ότι θα αλλάξει (από «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία») και το όνομα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Έως 16 Ιουλίου τα δικαιολογητικά 

   Παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μετά την έκδοση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων. Παράλληλα, αναφορικά με το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας. Υπενθυμίζεται ότι κατά τα λοιπά τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ. Με τις παραπάνω τροποποιήσεις παρέχεται επιπλέον χρόνος στις επιχειρήσεις για να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ διευκολύνεται η διαδικασία αναζήτησης και έκδοσης πιστοποιητικών, μειώνοντας τα διοικητικά βάρη.

  Μπαράζ πληρωμών από υπουργείο Εργασίας και e-ΕΦΚΑ

 Την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή τον Ιούνιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από το υπουργείο Εργασίας, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 5-9 Ιουλίου. Οι καταβολές έχουν ως εξής: 1. Από το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 9 Ιουλίου θα καταβληθούν: • 44,5 εκατ. ευρώ σε 97.329 δικαιούχους που τέθηκαν σε αναστολή τον Ιούνιο. 2. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές: • 10,6 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 19.630 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα. • 16,1 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 580 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ. • 9.500 ευρώ θα καταβληθούν σε 19 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης. 3. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές: • 12 εκατ. ευρώ σε 31.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων. • 20 εκατ. ευρώ σε 8.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης. • 700.000 ευρώ σε 7.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.  

  Μειωμένος ο φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών 

Με αργό ρυθμό συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες έως σήμερα ανέρχονται στο 50% του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, ενώ τα χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι μειωμένα κατά 5% σε μέσα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι και αντιστοιχούν σε λιγότερο φόρο κατά 14% σε σχέση με το 2020. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέχρι και την Κυριακή είχαν υποβληθεί 1.802.006 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6.500.000 που αναμένεται να υποβληθούν. Με βάση τα στατιστικά των εν λόγω δηλώσεων, το 27,89% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων είναι χρεωστικό με τον μέσο φόρο να ανέρχεται σε 607 ευρώ, το 16,65% πιστωτικό με τον μέσο φόρο να διαμορφώνεται στα 205 ευρώ, ενώ το 55,46% των εκκαθαριστικών είναι μηδενικά.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more