Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Κ. Βελόπουλος: Έχουμε ένα τεράστιο έλλειμα και η κυβέρνηση υπόσχεται ανάπτυξη

 


Είπατε ότι δεν υπάρχουν λεφτά και αυτό είναι αλήθεια. Η χώρα πράγματι δεν έχει λεφτά γιατί δεν παράγει πλούτο. Παράγει μόνο χρέη. Κάθε άνθρωπος, κάθε πολίτης, κάθε βουλευτής δικαιούται να κάνει κάποιο λάθος. Μόνο όμως ο ανόητος επιμένει να κάνει συνεχώς λάθη. Πριν από μήνες σας είχαμε πεί ότι θα χρειαστεί ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, γιατί υπάρχει πρόβλημα. Εσείς το φέρνετε το μεσοπρόθεσμο μετά από μήνες. Και το μεσοπρόθεσμο ουσιαστικά είναι ένας προϋπολογισμός. Σήμερα κατατίθεται προϋπολογισμός. Και το είναι θλιβερό το γεγονός ότι σήμερα απουσιάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Τσίπρας έχει πάει στα Σκόπια για να παρευρεθεί σε ένα φόρουμ. Είναι αμετανόητος. Τηρεί απαρέγκλιτα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο δε πρωθυπουργός έχει πάει στη Δράμα, για περιοδεία, ενώ είναι δράμα η κατάσταση στην Ελλάδα. Και οι άλλοι αρχηγοί απουσιάζουν απλώς. Είμαι πλέον βέβαιος ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των τριών πρώτων κομμάτων. Γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι σημαντικότερο το φόρουμ στα Σκόπια από την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα μας. Ούτε είναι σημαντικότερη η περιοδεία στη Δράμα από τον προϋπολογισμό, εκτός αν ο πρωθυπουργός θέλει να λείψει για Παρασκευο – Σαββατο – Κύριακο στα Χανιά. Όμως όταν καταθέτεις προϋπολογισμό πρέπει να είσαι εδώ, για να δικαιολογήσεις αυτά που λές και τα μέτρα που έχεις αποφασίσει.

Κάντε λάθη. Κάνετε λάθη επί λαθών. Και θα σας το αποδείξω:

-1ο Έχουμε ένα τεράστιο έλλειμα και η κυβέρνηση υπόσχεται ανάπτυξη. Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο πεντάμηνο του έτους έφθασε στα 10,8 δις ευρώ και στο τετράμηνο το εμπορικό ισοζύγιο ήταν -15%. Αυτά όλα σημαίνουν αύξηση του δημοσίου και του εξωτερικού χρέους.

-2ο Η Ελλάδα είναι μετά των τριών χωρών στον κόσμο που έχει χρέος πάνω από 200% του ΑΕΠ. Έχει δηλ. τον τρίτο υψηλότερο δείκτη χρέους ως προς το ΑΕΠ στον κόσμο. Το ποσοστό της Ελλάδας είναι στο 205% και είμαστε μία ανάσα πίσω από το Σουδάν που έχει ποσοστό 256%! Από το Σουδάν! Και φυσικά είμαστε πολύ πισω από την πρωταθλήτρια Ιαπωνία που το ποσοστό της είναι 257%. Αλλά η Ιαπωνία έχει 4% ΦΠΑ, οι ΗΠΑ της χρωστούν 4 τρις σε ομόλογα, έχει παραγωγή και έχει πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο.

-3ο Σκοτώσατε την οικονομία με το PSI. Και μην λέτε ότι μείωσε το δημόσιο χρέος γιατί μπορεί να μειώθηκε κατά 51,3 δις αλλά χρεωκόπησε τις τράπεζες και μας στοίχισαν περί τα 44 δις ευρώ χρέος, συν πάνω από 15 δις ο αναβαλλόμενος φόρος.

-4ο Με το εργασιακό ν/σ δολοφονήσατε την εργασία και τις αποδοχές. Στην Ευρώπη η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Στη Σουηδία η 8ωρη εργασία γινεται 6ωρη με τις ίδιες αποδοχές, στην Γαλλία απαγορεύεται η εργασία μετά τις 6 το απόγευμα, στην Ελβετία γίνεται δημοψήφισμα για να διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός στα 3.500 ευρώ και στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός είναι στα 300 ευρώ με ανεργία στο 57%

-5ο Δεν διαγράψατε τα δάνεια των Ελλήνων και τώρα θα τους πάρετε τα σπίτια. Τα κόμματα όμως χρωστούν δάνεια και δεν τα πληρώνουν. Πρωταθλήτρια είναι η ΝΔ.

-6ο Ακολουθείτε λάθος το δόγμα Πισσαρίδη που λέει ότι σώζουμε μόνο τους μεγάλους, τους δικούς μας και τους χρηματοδότες μας, αλλά όχι τους άλλους, τους μικρότερους, τους πιο αδύναμους.

-7ο Στηρίζετε μόνο τους μεγάλους. Μεγαλύτερη απόδειξη είναι η μεταβίβαση των μετοχών του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στην LAMDA DEVELOPMΕNT  του Λάτση. Μια έκταση τεράστιας χρηματικής αξίας για μόλις 300 εκατ. ευρώ. συν μία εγγυητική 347 εκατ. ευρώ.  Και τι κάνει ο Λάτσης; Εκδίδει ένα ομολογιακό, παίρνει τα χρήματα και οι τράπεζες τρέχουν να τον δανείσουν όταν ο ελεύθερος επαγγελματίας ψάχνει για δανεικά από τις τράπεζες και δεν του δίνουν βέβαια, και παλεύει βάζοντας υποθήκη το σπίτι του ή το χωράφι του.

-8ο Θέλετε άλλη απόδειξη ότι στηρίζετε μόνο τους δικούς σας; Ο όμιλος Μουζενίδη στην Β. Ελλάδα που ζήτησε προστασία από τους πιστωτές. Και στον όμιλο αυτό στηρίζεται η τουριστική βιομηχανία της Β. Ελλάδας. Εσείς όμως επιλέξατε να στηρίξετε μόνο μια αεροπορική εταιρεία, αντί να ενισχύσετε αναλογικά όλες τις ελληνικές εταιρείες του κλάδου, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και οδηγώντας υγιείς ομίλους, χιλιάδες εργαζόμενους και προμηθευτές στην κατάρρευση. Και σκοτώνετε πάλι τη Μακεδονία.

-9ο Σκοτώσατε τη ΔΕΗ. τι έλεγε ο κ. Χατζηδάκης για τη ΔΕΗ στις 16/9/2020: «Έχοντας προχωρήσει στην διάσωση της ΔΕΗ, τώρα προχωράμε στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να πέσουν οι τιμές». Θυμόμαστε τους φίλους σας της Energa που έφαγαν τα λεφτά των πολιτών και μετά αντί να τιμωρηθούν έβγαιναν φωτογραφίες στην Μύκονο. Και τώρα 28/6/2021 ανακοινώθηκε αύξηση της τιμής του ρεύματος καιμάλιστα έχουμε την μεγαλύτερη αύξηση, δηλ. 36% και είμαστε οι ακριβότεροι στην Ευρώπη. Και μάλιστα ενώ έχετε γεμίσει τη χώρα με ανεμογεννήτριες.

-10ο Μιλάτε για ανάπτυξη χωρίς ενέργεια; Βγήκε ο κ. Δένδιας τις προάλλες και είπε ότι δεν θα κάνουμε εξόρυξη φυσικού αερίου και τώρα ανεβαίνει η τιμή του φυσικού αερίου. Και τελικά ο ακριβός λιγνίτης είναι αυτός που έσωσε και πάλι τη χώρα. Βέβαια τα ΜΜΕ μιλούν για προσφυγή στον λιγνίτη επειδή λογω καύσωνα υπάρχει ανεπάρκεια ρεύματος.

-11ο Επενδύετε σε επικίνδυνες φούσκες και αναφέρομαι στα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, που αποτελούν περιβαλλοντικό κίνδυνο. Σύμφωνα με έρευνα της RENEWABLE ENERGY FOUNDATION -την καταθέτω στα πρακτικά- η βιομηχανία αιολικής ενέργειας έως το 2030 θα παράγει 225.000 τόνους απορριμμάτων που θα καταλάβουν σημαντικό χώρο στις ήδη κορεσμένες χωματερές ταφής αποβλήτων του πλανήτη. Τα υλικά των ανεμογεννητριών είναι συνθετικά, μη ανακυκλώσιμα και τοξικά, δεν διαχειρίζονται οικολογικά και η καύση τους εκλύει τοξικά αέρια στην ατμόσφαιρα. Με την λήξη του ορίου ζωής τους μετά τα 20 χρόνια παραμένουν τελικά κουφάρια σιδερικών και δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο οικολογικής διαχείρισής τους. Οι δε χώρες της Β.Ευρώπης ήδη έχουν εντοπίσει τους κινδύνους από τα τοξικά απόβλητα και τα στέλνουν σε χωματερές σε Αφρικανικές χώρες. Το ίδιο γίνεται και για τα φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με το HARVARD BUSINESS REVIEW -που επίσης καταθέτω στα πρακτικά- τα τοξικά απόβλητα των φωτοβολταϊκών αποτελούν οικολογικό εφιάλτη, γιατί οι ηλιακοί συλλέκτες δημιουργούν 50 φορές περισσότερα απόβλητα από τις μέχρι σήμερα προβλέψεις και πολλά από αυτά είναι τοξικά. Μιλάμε για 315.000 τόνους αποβλήμτων μόνο από τα οικιακά φωτοβολταϊκά και αν προσθέσουμε σε αυτά και τις μεγάλες μονάδες, τα μεγέθη ισοδυναμούν με τοξική βόμβα.

-12ο Άλλα λέτε και άλλα πετυχαίνετε. Και τι πετύχατε στον τομέα της ενέργειας; Ενώ είχατε υποσχεθεί εξυγείανση της ΔΕΗ και μείωση της τιμής του ρεύματος απελευθερώσατε την αγορά δίνοντάς την μόνο σε ιδιώτες, κλείσατε τους λιγνίτες, δηλ. τους πουλήσατε στην Γερμανία που συνεχίζει κανονικά την παραγωγή λιγνίτη, γιατί η Γερμανοί δεν είναι χαζοί, βολέψατε τους Γερμανούς και τους ολιγάρχες φίλους σας που κατασκευάζουν ανεμογεννήτριες, προσλάβατε GOLDEN BOYS με χιλιάδες ευρώ και αυξήσατε το ρεύμα κατά 36%!

-13ο Θεωρείτε τον τουρισμό βιομηχανία χωρίς να έχετε εκπονήσει ένα σχέδιο. Συνεχίζετε το ίδιο λάθος μοντέλο. Όταν μόνο 8 στα 100 ξενοδοχεία σερβίρουν ελληνικό πρωινό και δεν προωθείτε τα ελληνικά προϊόντα για να υπάρξει ενίσχυση αντίστοιχα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, πώς είναι δυνατόν να θεωρείται ο τουρισμός στήριγμα της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα επιδοτείται περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο στην περίοδο της πανδημίας; Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται αυτή η οικονομική πολιτική σωστή, όταν ο τουρισμός είναι ένας προκυκλικός τομέας, που όταν υπάρχει ανάπτυξη αναπτύσσεται και όταν υπάρχει ύφεση δεν αναπτύσσεται;

-14ο Βάζετε παντού διόδια. Είναι δυνατόν; Μα έτσι ανεβαίνει το κόστος των προϊόντων. Έχετε βάλει, δε, διόδια και στον Προμαχώνα, 50μέτρα πριν βγει κάποιος από την Ελλάδα! Γιατί;; Ξηλώστε τα.

-15ο Δεν στηρίζετε τον πρωτογενή τομέα με σχέδιο. Σκοτώνετε την κτηνοτροφία με αυτό τον τρόπο. Ζούμε μία παγκόσμια κρίση ζωοτροφών και στην Ελλάδα ο αγρότης πουλάει το καλαμπόκι του 15 λεπτά στον έμπορο και ο κτηνοτρόφος το αγοράζει 26 λεπτά! Κάντε κάτι! Στηρίξτε την ελληνική κτηνοτροφία!

-16ο Σκορπίζετε επιδόματα στους λαθρομετανάστες και όχι σε Έλληνες για να λύσετε το δημογραφικό πρόβλημα. Δικό σας σάϊτ χαρακτηρίζει «βόμβα» για την ελληνική οικονομία τα επιδόματα που δίνετε στους μετανάστες. Επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

-17ο Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 26η θέση σε ό,τι αφορά το πρόβλημα λειψυδρίας. Και εσείς συνεχίζεται να εγκληματείτε. Αφού ξεπουλήσατε ΔΕΗ, Ολυμπιακή, Αεροδρόμια, Δρόμους, Λιμάνια, τώρα θα ξεπουλήσετε και τα νερά! Είναι δυνατόν να δώσετε την διαχείριση των υδάτων σε ιδιώτες;

-18ο θεσπίσατε το ακαταδίωκτο. Μετά τους «ειδικούς» σας, που έκλεισαν τον κόσμο μέσα και κλείδωσαν την οικονομία, τώρα ακαταδίωκτο θα ισχύει για υπουργούς, βουλευτές για όλους. Δηλαδή θα βουλιάξει η χώρα και δεν θα τιμωρηθεί κανείς.

Αν έχω μάθει κάτι σε αυτή τη χώρα είναι ότι τα επιδόματα του σήμερα είναι ο φόρος του αύριο. Να παράγουμε. Ναι. Να δώσουμε λεφτά για να ενισχυθεί η παραγωγή. Αλλά εσείς δεν κάνετε αυτό. Τώρα ανακοινώσατε ότι θα δώσετε 150 ευρώ τους νέους για να εμβολιαστούν. Και δεν τους λέτε ότι αυτά τα χρήματα θα τους τα πάρετε με τη φορολογία αύριο. Κύριοι δεν υπάρχει παλιός και νέος πατριωτιμός. Ο πατριωτισμός είναι ένας και είναι η αγάπη για την πατρίδα, ο σεβασμός στον Θεό και η φροντίδα για την ελληνική οικογένεια.

Το δόγμα όμως το δικό σας είναι διαφορετικό από το δικό μας. Το δόγμα της ΝΔ και άλλων κομμάτων εδώ μέσα είναι: «μην παρατάς τα όνειρά σου, συνέχισε να κοιμάσαι και να τα βλέπεις». Εμείς όμως λέμε: «μην παρατάς τα όνειρά σου. Αγωνίσου για να τα πραγματοποιήσεις». Αυτή είναι η διαφορά μας από εσάς και είναι ποιοτική.

Για εμάς είναι σημαντικό να μην ακολουθήσουμε το δόγμα του Όργουελ που έλεγε ότι «ανά πάσα στιγμή υπάρχει μία «ορθοδοξία», δηλ. ένα σύνολο ιδεών που υποτίθεται πως όλοι οι σωστώς σκεπτόμενοι δέχονται χωρίς καμμία συζήτηση. Εσείς επιβάλλετε ένα δόγμα κάποιων, ένα θέσφατο ως άποψη επιστημονική, για εσάς αυτή η άποψη είναι τα εμβόλια, για εμάς είναι η αμφιβολία. Δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση η αμφιβολία, αλλά η δική σας κατάσταση της βεβαιότητάς σας είναι ένας παραλογισμός.

Θέλετε να επιβάλετε το εμβόλιο και απειλείτε, τρομοκρατείτε τον κόσμο. Θέλω λοιπόν εδώ μέσα και οι 158 βουλευτές της ΝΔ να βγάλετε και να επιδείξετε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού σας. Και επιτρέψτε μου να γνωρίζω λίγο καλύτερα τι γίνετε εδώ, γιατί κάποιοι υποχρεώνετε τον λαό να τρέξει να εμβολιαστεί και κάποιοι άλλοι κάνετε τις πάπιες. Να τα προσκομίσετε λοιπόν στον πρόεδρο της βουλής.

Ακουσα τον πρόεδρο του Make A Wish στις ΗΠΑ, ο οποίος είπε ότι παιδιά με σοβαρές ασθένειες, που βρίσκονται σε τελευταίο στάδιο, δεν θα δουν την ευχή τους να γίνεται πραγματικότητα αν δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτό είναι απάνθρωπο!

Είστε απελπισμένοι και καταφεύγετε σε απελπισμένα μέτρα. Μεγαλύτερο όπλο της πολιτικής είναι η πειθώς. Και εσείς αντί για την πειθώ καταφεύγετε στην εξαγορά. Άρα είστε απελπισμένοι. ΜΕ 150 ευρώ εξαγοράζετε την υπευθυνότητα των πολιτών και εκμαυλίζετε νέους και συνειδήσεις. Βγαίνει ο κ. Σκέρτσος, που δεν είναι καν εκλεγμένος βουλευτής, αλλά είναι διορισμένος, και λέει ότι κανονική ζωή θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι. Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά; είναι δυνατόν να βάζετε τους υπουργούς σας να αλυχτούν; Ωραία. Βάλτε μας και ένα κίτρινο αστεράκι στα ρούχα, φορέστε μας και ένα βραχιολάκι για να είμαστε οι στιγματισμένοι.

Είστε επιδοματική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ που κάποτε έφερε τον υποκατώτατο μισθό. Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε επιδόματα τους νέους πριν μερικά χρόνια εσείς τους χαρακτηρίζατε επιδοματίες. Και τώρα φέρνετε το επίδομα των 150 ευρώ για να εμβολιαστούν. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έδινε επιδόματα στους νέους για να περάσουν καλύτερα Χριστούγεννα, και έλεγε ότι αυτό είναι φιλοδώρημα και όχι οι βαθιές αλλαγές που περιμένουν οι νέοι. Τώρα λοιπόν βγήκε ο κ. Μητσοτάκης και ανακοίνωσε επίδομα 150 ευρώ για να κάνουν τα παιδιά μας ένα εμβόλιο αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, για να λένε τα Σκόπια Μακεδονία, για να δεχτούν το Ισλάμ, για να μην έχουν άποψη, για να πιστεύουν και να αγιοποιούν την όποια κακή επιλογή της κυβέρνησης, για να διαλύσουν την οικογένεια, για να μην κάνουν παιδιά, για να βλέπουν τουρκικές σειρές στα δικά σας κανάλια, για να πεθάνει η Ελλάδα και να ζήσετε μόνο εσείς! Ε, όχι! Αυτό δεν θα το δεχτούμε.

Λαμβάνετε αποφάσεις που στην συνέχεια τις αποδίδεται σε ειδικούς. Βγήκε όμως χθες η κ. Λινού και είπε ότι το freedeom pass είναι επικίνδυνο και ότι δεν συμβουλευτήκατε τους ειδικούς. Αποφασίζετε εσείς και εσείς έχετε την ευθύνη. Και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να απολογηθείτε.

Σπαταλάτε χρήματα σε λάθος λόγους. Δώσατε 200 εκατ. σε κανάλια για να σας λιβανίζουν όλη την ημέρα. Το εμβόλιο όμως της μηνιγγίτιδας που γίνεται σε 3 δόσεις και κάθε δόση στοιχίζει 100 ευρώ, επιβάλλετε στους γονείς να το πληρώσουν και επιπλέον δίνεται 150 ευρώ δώρο για να εμβολιαστούν οι νέοι με ένα αμφιβόλου ποιότητας εμβόλιο.

Ο κ. Κοντοζαμάνης στις 31 Μαΐου είπε ότι τα εμβόλιο έχουν άδεια κυκλοφορίας και όχι άδεια χρήσης. Και σας ρωτώ να μου πείτε ποιος είναι τελικά ο ψεκασμένος; Αυτός που φοβάται να εμβολιαστεί ή εσείς που τον βάζετε με το ζόρι να κάνει το εμβόλιο;

Ψηφίζετε ακαταδίωκτο για ειδικούς, γιατρούς, υπουργούς, βουλευτές. ΟΙ κατασκευαστές του εμβολίου δεν φέρουν καμμία ευθύνη γι’ αυτό, η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη που το επιβάλλει, ο γιατρός που σου κάνει το εμβόλιο δεν έχει ευθύνη, αλλά έχεις ευθύνη εσύ αν δεν δεχτείς να το κάνεις.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων κάνει λόγο για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε νέους συνεπεία του εμβολίου. Ο Μαλόουν, ο εφευρέτης του MrNA ανακοίνωσε ότι τα εμβόλια δεν είναι απολύτως ασφαλή. Δεν λέτε όλη την αλήθεια για τις παρενέργειες από το εμβόλιο. Λέτε ψέμματα επί ψεμμάτων για να καλύψετε την ελλιπή αλήθεια και για να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Προβαίνετε σε δηλώσεις τρόμου. Υπουργός της κυβέρνησης βγήκε και είπε «όσοι εμβολιαστουν θα ζήσουν και όσοι δεν εμβολιαστούν θα πεθάνουν». Είναι δυνατόν να τα λέτε αυτά;

Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια. Στο Ισραήλ που έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ένας στους δύο που προσβλήθηκε από την μετάλλαξη Δέλτα είναι εμβολιασμένοι. Μία είναι η λύση και αυτή είναι το φάρμακο, αλλά δεν κάνατε τίποτα για να το προωθήσετε.

Τι είναι αυτό που κάνατε με την Ρωσία; Ακόμα και ο πρόεδρος Πούτιν σας κατήγγειλε. Τους είπατε να επισκεφθούν τη χώρα μας, και εφ’όσον είναι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται κανένας έλεγχος, και μετά από 5 ημέρες, του λέτε ότι «δεν μας αφήνει η Γερμανία»! Και τώρα πρέπει να έχουν όλοι αρνητικό τεστ. Μα είστε καθόλου σοβαροί; Και ο Ρώσος που πληρωσε για να βγάλει εισιτήρια και για να κλείσει δωμάτια τι θα κάνει;

Βάζετε επιχειρηματίες να ελέγχουν τον κόσμο; Θα κάνουν face control στους πολίτες; Θα αποφασίζουν ποιος θα μπαίνει και ποιος θα βγαίνει; Εμείς γι’ αυτό καταθέσαμε αίτηση αντισυνταγματικότητας και το εντυπωσιακό είναι ότι συμφώνησαν όλα τα κόμματα αλλά δεν το ψήφισαν! Γιατί αυτοί είστε κύριοι της ΑΡιστεράς! Έχετε γεμίσει από ψευτο-ιδεολογίες. Είστε ψευτο-αριστεροί μέχρι να πλουτίστε, ψευτο-δεξιοί μέχρι να πεινάσετε, ψευτο-αναρχικοί μέχρι να γίνετε αρχηγοί και άθεοι μέχρι να αρχίσει να πέφτει το αεροπλάνο. Και τώρα σέρνετε την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο πίσω από τις πολιτικές σας και του ζητάτε να βγει και να καλέσει τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Δική μας ιδεολογία είναι μία: Είναι η πατρίδα, η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more