Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Αριδαία: Πόσες μέρες «πρέπει να κάτσει το χώμα» για να κλείσει μια λακκούβα;

 



Γράφει ο Σταύρος Βαφειάδης www.aridaianews.gr

Μόνο ως κακόγουστο αστείο, ή στην χειρότερη περίπτωση ως εμπαιγμό, αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης της Αλμωπίας τη δικαιολογία της εκάστοτε Δημοτική Αρχής σε σχέση με τις αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου μετά από κάθε βλάβη της ΔΕΥΑ.

«Πρέπει να κάτσει πρώτα το χώμα», είναι η κλασική δικαιολογία την οποία διαχρονικά χρησιμοποιεί η εκάστοτε Διοίκηση. Και οι μήνες περνούν, και το χώμα «κάθεται», και οι λακκούβες μεγαλώνουν και σύντομα μετατρέπονται σε δημόσιο κίνδυνο για οδηγούς και πεζούς. Το συμπέρασμα στο οποίο μπορεί κανείς εύκολα να καταλήξει μετά από τόσα χρόνια και μετά από τόσες εναλλαγές Διοικήσεων, είναι πως για όλη αυτή την κατάσταση ευθύνεται πρωτίστως η γενικότερη φιλοσοφία που διέπει τη λειτουργία της ΔΕΥΑ.

Σε ελάχιστες πόλεις παρατηρείται η τόσο συχνή καταστροφή των δρόμων. Είναι εύκολο να προχωρήσουμε σε μια σκληρή κριτική, ωστόσο είναι πιο χρήσιμο να δούμε που μπορεί να οφείλεται όλη αυτή η κατάσταση. Μια καλή εξήγηση, είναι το γεγονός ότι η Αριδαία έχει ένα απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, στο οποίο δημιουργούνται συνεχώς βλάβες. Προς αυτή την κατεύθυνση, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή εξασφάλισε ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης. Μένει να το δούμε να υλοποιείται και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει συστηματική δουλειά από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, ώστε να ξεκινήσει γρήγορα η κατασκευή του. Σε συνάρτηση με το αποχετευτικό δίκτυο που κατασκευάστηκε την προηγούμενη δημοτική περίοδο, θα μπορούμε πλέον να πούμε ότι έχουν μπει οι βάσεις για μια πόλη πιο ανθρώπινη και κυρίως πιο λειτουργική.

Ας δούμε το πιο πρόσφατο παράδειγμα: Έχουν περάσει ήδη έξι μέρες από τις εργασίες που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑ Αλμωπίας για την αποκατάσταση βλάβης δίπλα στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας. Από τότε, τοποθετήθηκε ένα STOP στη μέση του δρόμου (ακόμα και η σήμανση που χρησιμοποιήθηκε είναι λάθος), με αποτέλεσμα να δημιουργείται απίστευτο μποτιλιάρισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Και το χειρότερο, είναι ο μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος που δημιουργείται απ’ αυτή την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more