Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Στο επίκεντρο κριτικής η Κυβέρνηση για την διαχείριση της υγείας μας...


✅Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 


Αυστηρό μήνυμα προς όλους εκείνους οι οποίοι ενσυνείδητα επιχειρούν να αποτρέψουν κόσμο να εμβολιαστεί, έστειλαν  κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η κ. Θεμιστοκλέους μίλησε μάλιστα με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τους υγειονομικούς που συμμετέχουν στις συναθροίσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τους οποίους χαρακτήρισε «τσαρλατάνους». 


Αρχικά, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε σχετικά με τις συναθροίσεις αντιεμβολιαστών το τελευταίο διάστημα: «Συχνά με ρωτούν τι θα έλεγα σε αυτά τα άτομα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχουν αυτιά να ακούσουν και προσπαθούν να πείσουν και εκείνους που θέλουν να εμβολιαστούν για το αντίθετο. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πολύ χώρο για να ακουστούν. Αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις αυτές, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, αν καταλήξουν στα νοσοκομεία».

Ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ήταν ακόμη πιο «σκληρός» στην τοποθέτησή του: «Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Κάποιος υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του Συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούν».

Για να καταλήξει ο κ. Θεμιστοκλέους: «Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος, και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει τη νομοθεσία απέναντί του».


Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να ενεργοποιήσει ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς για την αύξηση των εμβολιασμών, προσφέροντάς τους αμοιβή, προκαλεί παράπονα στο Σωματείο Γενικών Γιατρών Ε.Σ.Υ. , το οποίο υποστηρίζει ότι οι ιατροί των Κέντρων Υγείας δεν αποζημιώνονται για τις υπηρεσίες τους τις απογευματινές ώρες στα Εμβολιαστικά Κέντρα, κάτι που έρχεται σε αντίφαση με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για την αποζημίωση των συναδέλφων τους του ιδιωτικού τομέα. Το Σωματείο υποστηρίζει ακόμη ότι η φιλοδοξία του Υπουργείου να ενημερωθούν σωστά μέσω οικονομικών κινήτρων οι δύσπιστοι πολίτες, «αν μη τι άλλο υποτιμά την έως τώρα προσπάθεια των επαγγελματιών υγείας του ΕΣΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more