Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Δυο χρόνια για την Α. Μισέλ Ασημακοπούλου στο Ε.Ε.

 

Άλλος ένας χρόνος πέρασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ένας χρόνος δύσκολος και γεμάτος προκλήσεις, για όλους μας. Ένας χρόνος απαιτητικός, αλλά και παραγωγικός ταυτόχρονα, καθώς με την ομάδα μου καταφέραμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που μας επέβαλε η πανδημία και να ολοκληρώσουμε συνολικά 642 δράσεις που θα βρείτε στον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων μας.
 
Οι παρεμβάσεις μου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις Επιτροπές, ήταν προσανατολισμένη στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, στην υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας, αλλά και στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
 
Στο #AskAnnaMichelle και στο #EUBackstage, προσπαθήσαμε με την ομάδα μου, να σας φέρουμε πιο κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στον σφυγμό των ευρωπαϊκών εξελίξεων στις Βρυξέλλες.
 
Σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια της Ελλάδας, ενημερώσαμε διαδικτυακά τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για τους τρόπους αξιοποίησης του δικτύου των ευρωπαϊκών εμπορικών συμφωνιών, μέσω της πλατφόρμας «Access2Markets», προκειμένου να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.
 
Με την πρωτοβουλία μας «Μένουμε άνθρωποι»προβάλαμε και υποστηρίξαμε φορείς και συλλόγους που ξεχωρίζουν για το κοινωνικό τους έργο.
 
Και αφού δεν μπορούσαμε να υποδεχτούμε επισκέπτες δια ζώσης στις Βρυξέλλες λόγω COVID, οργανώσαμε διαδικτυακές επισκέψεις στο Ευρωκοινοβούλιο για σχολεία από όλη την Ελλάδα με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές βιωματικά, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.
 
Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεχή επικοινωνία, τις ερωτήσεις, τα σχόλια και τις προτάσεις σας που μπορείτε να συνεχίσετε να υποβάλετε εδώ.
 
Προχωράμε μαζί για την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της υπερηφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more