Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Φεύγας: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας!

 

Να σεβαστούν τον επίπονο αγώνα των υγειονομικών σπεύδοντας άμεσα να εμβολιαστούν, κάλεσε όλους όσους δεν έχουν προγραμματίσει εμβολιαστικό ραντεβού, μέσα  από την συχνότητα των Παραπολιτικών 90,1 ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ,  Βασίλης Φεύγας.
 
Στην συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο κ. Φεύγας  επισήμανε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν και το αναβάλλουν για αργότερα, καθώς, η πρόσβαση στα εμβόλια είναι πλέον εύκολη υπόθεση, όπως και ο προγραμματισμός ενός ραντεβού. Όσοι για διάφορους λόγους δεν πείθονται να το κάνουν έγκαιρα, παίρνουν ένα σοβαρό ρίσκο απέναντι στους εαυτούς τους, τους ανθρώπους που αγαπούν αλλά και την κοινωνία ολόκληρη με τη στάση τους. Ακόμα, ο κ. Φεύγας είπε πως η ανοχή όλων απέναντι τους έχει τελειώσει και πως δεν μπορεί να αντέξει ένα νέο lockdown η οικονομία και η χώρα εξαιτίας τους.
Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο προωρων εκλογών ο κ. Φεύγας τοποθετήθηκε αρνητικά απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διότι όπως είπε, η κυβέρνηση έχει οικοδομήσει ένα πολύ δυνατό πολιτικό κεφάλαιο προς αξιοποίηση τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης, το οποίο μπορεί πολύ άνετα να επενδύσει τα επόμενα δύο. Εκτίμησε ακόμα πως ενισχυτικά ως προς αυτό, θα λειτουργήσουν και τα κεφάλαια από το ταμείο ανάκαμψης, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία μέσα από διάφορους τομείς, η Ελλάδα να αλλάξει παραγωγικό μοντέλο, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και να βελτιωθεί το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών. Όπως τόνισε εξάλλου, η κυβέρνηση εφαρμόζει, παρά τις κρίσεις που είχε να διαχειριστεί, στην εντέλεια το προεκλογικό της πρόγραμμα, το οποίο ήταν βασισμένο στο τρίπτυχο «Σταθερότητα – Ασφάλεια – Ανάπτυξη». Αυτό, το πέτυχε καθώς δεν έπαψε να εργάζεται από την πρώτη στιγμή, τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων. Όπως είπε ο κ. Φεύγας, η Ελλάδα από ουραγός της Ευρώπης και από ένας παρατηρητής με τα χέρια στις τσέπες, κατάφερε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα σε δύο χρόνια, να είναι πρωταγωνιστής σε όλα τα επίπεδα. Με λίγα λόγια, δεν παρακολουθεί αλλά οδηγεί τις εξελίξεις. Χτίζει συμμαχίες με άλλα κράτη όπως με Αίγυπτο και Ιταλία για τις  ΑΟΖ. Προτείνει λύσεις, όπως το ψηφιακό πιστοποιητικό.  
Ερωτηθείς αν φοβάται τον εφησυχασμό εξαιτίας της καλής δημοσκοπικής εικόνας της κυβέρνησης, ο κ. Φεύγας απάντησε πως όχι, λαμβάνοντας υπόψιν την εργατικότητα του κ. Μητσοτάκη και την εγρήγορση στην οποία κρατά τα στελέχη της κυβέρνησης του. Τέλος, ο κ. Φεύγας ανέφερε πως αν ληφθούν υπόψιν όλες οι εκτιμήσεις των ειδικών, τα επόμενα χρόνια περιμένει την χώρα μας ισχυρή ανάπτυξη και αυτό μας κάνει πολύ αισιόδοξους, αν θεωρήσουμε ότι τις εξελίξεις στην πολιτική καθορίζουν οι εξελίξεις στην οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more