Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ




Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας. 

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα : 


To υπόμνημα του Δήμου Έδεσσας, σχετικά με την αναγκαιότητα για την κατασκευή εξόδου στον αγωγό φυσικού αερίου στη θέση Άσπρο Πέλλας, προκειμένου να συνδεθεί η πόλη της Έδεσσας με φυσικό αέριο εντός του τρέχοντος έτους.  


-Να σημειωθεί, ότι ο αγωγός είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο ότι θα περάσει σε πρώτη φάση από τα Γιαννιτσά, έπειτα από τη Σκύδρα και στη συνέχεια θα συνδεθεί μέσω δικτύου με την Έδεσσα. Η σύμβαση κυρώθηκε το 2013 επί Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με τον Νόμο 4217/10-12-13. 

-Μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση των εμπειρογνωμόνων της κοινοπραξίας με τους υπευθύνους του Δήμου Σκύδρας το 2013, όπου παρουσίασαν τα οφέλη και την καταρχήν δέσμευση της κοινοπραξίας για διοχέτευση φυσικού αερίου στους Δήμους Σκύδρας και Έδεσσας με προνομιακούς όρους για οικιακή, αγροτική, επαγγελματική και επιχειρηματική χρήση. 

-Κι επιπλέον, έπρεπε ήδη πριν από 5 χρόνια να έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο για την διανομή του αερίου στις δύο πόλεις, Σκύδρα και Έδεσσα.  


Η επιστολή του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα δάνεια που έχουν πάρει οι Παλλινοστούντες, για κατοικίες και επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι τα δάνεια αυτά είναι με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.  

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, σχετικά με την φημολογία για την παύση λειτουργίας του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στη Σκύδρα.

Την επιστολή της Επιτροπής Εργαζομένων του ειδικού προγράμματος απασχόλησης των 4.000  στην Υγεία μέσω ΟΑΕΔ, σχετικά με το αίτημα τους για κατοχύρωση μόνιμης εργασιακής σχέσης του συνόλου των 4.000 εργαζομένων στην Υγεία στους φορείς που υπηρετούν.

Την Κοινή Ανοιχτή Επιστολή του Πανεργατικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας και του Εργατικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας, με την οποία επισημαίνουν τις θέσεις τους στο νέο εργασιακό Νομοσχέδιο.

Το υπόμνημα Δήμου Σκύδρας, σχετικά με το αίτημα για την ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στη Σκύδρα Πέλλας.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σχετικά με την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων του Δήμου Αλμωπίας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας covid-19, όπως τους κοινοποιήθηκε με επιστολή από την Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Πόζαρ. 

Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), σχετικά με τις προτάσεις της για την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών σε διευρυμένα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και προγράμματα κρατικών φορέων για κοινωνικό τουρισμό ή τουρισμό για όλους. 

Την επιστολή της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, σχετικά με τον αποκλεισμό τους από κάθε αναπτυξιακό πρόγραμμα και έκτακτο μέτρο στήριξης των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και κυρίως από το ¨νέο πρόγραμμα στήριξης του κλάδου του τουρισμού¨.

Η επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας, σχετικά με το αίτημα για την αποκατάσταση των αδικιών που προέκυψαν με το Νόμο 4336/2015 κι αφορά την θέσπιση κατωτάτων ορίων ηλικίας για τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης των μελών των οικογενειών (γονέων, κηδεμόνων, αδελφών), που αναλαμβάνουν τη φροντίδα ατόμων με βαριές αναπηρίες και είναι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα. 

Το υπόμνημα του Δήμου Έδεσσας, σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Έδεσσας.

Την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών Με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΠΟΤΕ), σχετικά με την τοποθέτηση εξερχομένων από το Ειδικό Τμήμα Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και την υπαγωγή τους στην ευεργετική διάταξη του άρθρου 162 παρ. 1 Ν. 4662/2020. 

Το υπόμνημα της ΔΑΚΕ ΑΤΕ – Ομίλου Πειραιώς, σχετικά με το αίτημα τους για την ανάκληση της απόφασης παύσης λειτουργίας του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Σκύδρας.


Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more