Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΛΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΛΙΑ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ IANOS

 


ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


 

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου, 18:00-20:00, ο συγγραφέας Γιάννης Μυλόπουλος υπογράφει το βιβλίο του, «Δεν είναι το μήλο. Είναι η μιλιά», από τις εκδόσεις IANOS. 44 ιστορίες που ξεκίνησαν στο κινητό και ολοκληρώθηκαν στο χαρτί.

 

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Λογοτεχνίας του ΙΑΝΟΥ της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

 

Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/ypogravefi-vivlioy-ianos-aristoteloys-giannhs-mylopoylos/

Link Βιβλίου: https://www.ianos.gr/den-ine-to-milo-ine-i-milia-0504169

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ποια μπορεί να είναι η διαδρομή μιας ιστορίας; Και ποιος ο συγγραφέας της; Ξεκινάμε να γράφουμε λέξεις που τις βάζουμε στη σειρά, που τις τοποθετούμε στη σκέψη μας και αποκτούν αρχή, μέση και τέλος. Όλες ξεκινούν από τη… μιλιά, τη φυσική μας ικανότητα να πούμε μια ιστορία.

 

Αυτές τις ιστορίες τοποθέτησε ο Γιάννης Μυλόπουλος σε ένα βιβλίο. Όλοι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ιστορία. Πάντα υπάρχει μια αφετηρία. Μια αρχή. Μια λέξη. Μια σκέψη που μπορεί να σημειώσουμε στο κινητό για να μην την ξεχάσουμε και αν είμαστε τυχεροί να την συνεχίσουμε και να γεμίσουμε το χαρτί με λέξεις, με κείμενο, με ιστορίες. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στα όνειρα. Αλλά και οι ξένοι. Κι αυτό γιατί όταν τα βιώνουμε, έχουμε το ελεύθερο να τα ερμηνεύσουμε ως τυχαία γεγονότα από ανεκπλήρωτες προσδοκίες ανάμεσα σε υπαγορευμένες ιστορίες συναισθημάτων και αθέατες συνέχειες. Σαράντα τέσσερις φανταστικές

ιστορίες με ένα κοινό σημείο επαφής: Την έμπνευση. Ένα ερέθισμα αποτύπωσης στο κινητό τηλέφωνο και η επέκταση της σκέψης σε αφηγηματικό όνειρο. Αυτό ήταν! Η απλή σημείωση στο κινητό εξελίχθηκε σε μεταφορά πλοκής σαράντα τεσσάρων χαρακτήρων από τον αστικό πολιτισμό της σύγχρονης καθημερινότητας. Σκέψεις γλυκές λίγο πριν την καληνύχτα. Είναι η μιλιά τελικά αυτή που φωνάζει δυνατά στα πλήκτρα. Ή μήπως το Μήλο. Αυτό που αν και απαγορευμένο θα μας οδηγήσει στην κατάληξη της ιστορίας; Ο Γιάννης Μυλόπουλος στο πρώτο του ολοκληρωμένο βιβλίο creative short story writing, ή αλλιώς στο πρώτο βιβλίο μικρών ιστοριών, δικών του ιστοριών και ονείρων που μοιράζεται με τους χαρακτήρες του και μαζί μας, δίνει την απάντηση. Δεν είναι το Μήλο, είναι η Μιλιά… Όπως εξηγεί ο ίδιος «Το πιο γλυκό μήλο είναι αυτό της καρδιάς. Εκείνο που όταν γράφεις, το καλλιεργείς, ενώ παράλληλα το δοκιμάζουν άλλοι γιατί έχουν ανάγκη να το διαβάσουν και να ταυτιστούν μαζί του. Κάποιοι το ονομάζουν ανακούφιση. Οι ήρωες των φίλων μου το λένε μιλιά. Εσύ;»

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Μυλόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τις πρώτες του ιστορίες τις έγραψε στην τετάρτη δημοτικού και από τότε δε σταμάτησε να διαβάζει αυτά που γράφει, όπου κι αν βρίσκεται. Σπούδασε Marketing, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Management Οργανωσιακής Αλλαγής και Κοινωνικές Επιστήμες αποκτώντας ακαδημαϊκούς τίτλους από τα πανεπιστήμια Kingston και Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας. Εξειδικεύτηκε στη Δημιουργική Γραφή της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και της στρατηγικής επικοινωνίας μέσω του Business Storytelling. Εργάζεται ως Creative Consultant και Digital Business Storyteller για την παραγωγή περιεχομένου σε εφαρμογές ψηφιακής οικονομίας της δημιουργικής βιομηχανίας. Η δουλειά του έχει αναγνωριστεί από αξιόλογα επιστημονικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμούς στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Το έργο «Δεν είναι το Μήλο. Είναι η μιλιά» είναι το πρώτο του ατομικό βιβλίο λογοτεχνίας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Γιάννη Μυλόπουλο στο Instagram profile @yiannimylo και στη σελίδα του στο Facebook Yiannis Mylopoulos και να μάθετε περισσότερα για το βιβλίο αναζητώντας το hashtag #mylobook.

 

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more