Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΓΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

 


Εορτάσθηκε πανηγυρικά η ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης στον ιερό καθεδρικό ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, την οποία και διηκόνησε θεαρέστως ως Αρχιερεύς ο εορταζόμενος Άγιος.

Στον εορτασμό μετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ατλάντας (ΗΠΑ) Αλέξιος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Σιατίστης κ. Αθανάσιος και ο ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης κ. Ιωήλ καθώς και πλειάδα κληρικών μεταξύ των οποίων και οι Πρωτοσύγκελλοι των Ι. Μητροπόλεων Ναυπάκτου Αρχιμ. Καλλίνικος και Εδέσσης Αρχιμ. Στέφανος.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Καλλινίκου και στην συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιατίστης, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο υπογραμμίζοντας τις αρετές και την ποιμαντική προσφορά του εορταζομένου Αγίου.
Την ημέρα της εορτής, Κυριακή 8 Αυγούστου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, και στην συνέχεια Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ατλάντας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου παραλληλίζοντας την προσωπικότητα του Αγίου Καλλινίκου με αυτή του συμπατριώτου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τον οποίον ευλαβείτο ιδιαίτερα. Κατά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ευλογήθηκε και το κόλλυβο του Αγίου.
Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δ. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Δήμαρχος Θέρμου (της ιδιαίτερης πατρίδος του Αγίου) κ. Σ. Κωνσταντάρας, οι βουλευτές Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης και Β. Βασιλειάδης, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Γ. Χατζηγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more