Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

 



Σχηματισμός δικογραφίας για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος οδηγού οχήματος, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, χθες (13 Αυγούστου 2021) και ώρα 17.05 περίπου, στη διασταύρωση των Επαρχιακών Οδών Σερρών - Καβάλας και Ηλιοκώμης - Μπάφρας Σερρών, το παραπάνω όχημα, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν ένας ημεδαπός άνδρας και ακόμη 5 άτομα αγνώστων στοιχείων, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε όχημα που οδηγούσε ημεδαπός. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός των 4 επιβατών αγνώστων στοιχείων του πρώτου οχήματος και ο τραυματισμός των υπόλοιπων ατόμων. Όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα των αστυνομικών, ο οδηγός του πρώτου οχήματος μετέφερε τα 5 άτομα αγνώστων στοιχείων (πιθανόν αλλοδαποί), με σκοπό την παράνομη προώθησή τους. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση του οδηγού και των στοιχείων ταυτότητας των επιβαινόντων του πρώτου οχήματος.


Σύλληψη για κλοπή και εμπρησμό

Συνελήφθη χθες (13 Αυγούστου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα σε περιοχή της Πέλλας, έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα, ενώ διαπιστώθηκε ότι προσπάθησε να παραβιάσει και ένα κατάστημα. Επίσης, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας σε άλλη περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε μία σταθμευμένη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού.


Εξιχνίαση κλοπών


· Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 8ης Αυγούστου 2021 σε περιοχή της Χαλκιδικής, αφαίρεσε με την μέθοδο του εναγκαλισμού από την κατοχή αλλοδαπού άνδρα, μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό και ένα κόσμημα που φορούσε στο λαιμό του, αξίας 8.000 ευρώ, σύμφωνα με τον παθόντα. Το κλεμμένο κόσμημα αποδόθηκε από την παραπάνω ημεδαπή στον παθόντα.

· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το Σεπτέμβριο του 2020, αφαίρεσε από κατάστημα σε περιοχή της Πιερίας, εξοπλισμό τραπεζοκαθισμάτων και ηλεκτρικών συσκευών, αξίας 3.000 ευρώ. Σε έρευνα της οικίας του αλλοδαπού εντοπίσθηκε μέρος του κλεμμένου εξοπλισμού και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.


Εξιχνίαση απάτης


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούνιο του 2021, συνεργός της προσποιούμενος τον λογιστή, κάλεσε ημεδαπή γυναίκα σε περιοχή των Σερρών και με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων από την εφορία, απέσπασε από τον τραπεζικό της λογαριασμό χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, τα οποία μετέφερε σε λογαριασμό της ημεδαπής συνεργού του.


Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (13 Αυγούστου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 5 καταδικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 60 μηνών, για τα αδικήματα της απάτης και της απάτης με υπολογιστή, της υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας, κλοπής και εξύβρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more