Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Εφυγε απο την ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος-Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης


Μεγάλη απώλεια ο Ελληνισμός έχασε έναν φύλακα του

Ενας καλός άνθρωπος ευσυνείδητος δημοσιογράφος πατριώτης που αποδομουσε την τουρκική προπαγάνδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του
Καλό παράδεισο κύριε Χειλαδάκη
Αιώνια η μνήμη σου θα ζεις πάντα στις καρδιές μας
Η εξοδιος ακολουθία τού Νίκου Χειλαδακη σήμερα 9 π.μ. Νέα Ραιδεστός Θεσσαλονίκης. Ιερός ναός Αγ. Αθανασίου


    Ο Νίκος Χειλαδάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Είχε σπουδάσει οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ Αθηνών και τουρκικά στο ΙΜΧΑ Θεσσαλονίκης, ενώ παρακολούθησε μαθήματα τουρκολογίας.

Είχε διατελέσει ανταποκριτής στην Τουρκία επί πολλά χρόνια και έχει γράψει πολλά άρθρα σε γνωστές εφημερίδες και περιοδικά, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, τις διεθνείς εξελίξεις, και ιδίως με ότι έχει σχέση με την Τουρκία, (πολιτική, οικονομία, στρατός, εξωτερική πολιτική, κοινωνία, θρησκεία, κ.α.), καθώς και με θέματα παγκόσμιας γεωπολιτικής.

Υπήρξε ανταποκριτής σε γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επίσης διετέλεσε επί τέσσερα χρόνια μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Άμυνας, όπου έχει εκδώσει αρκετές μελέτες του γύρω από τα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στην Τουρκία και θέματα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος.
Υπήρξε συνεργάτης του politispress.gr σε θέματα που αφορούσαν τα Ελληνοτουρκικά.

Παρακολουθούσε ανελλιπώς σχεδόν επί τριάντα χρόνια τον τουρκικό και διεθνή τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο και έχει ασχοληθεί με διεθνή θέματα και όλες τις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.
Ήταν διαχειριστής της Ιστοσελίδας http://nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more