Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Δεν είμαι «εμβόλιολάγνος» ,εγώ πολύ απλά λατρεύω τα «Δεδομένα».


✅ Γράφει ο Νίκος Ρίζος 

Αυτά τα άτιμα τα δεδομένα που θα κυριαρχήσουν τον 21ο αιώνα . Τα δεδομένα που οποίος τα έχει ,είναι πιο δυνατός και από αυτόν που έχει πετρέλαια ,ατσάλι και πολύτιμους λίθους και η απόδειξη δεν είναι άλλη από την google και την τιμή της μετοχής της …την ώρα που γράφω αυτες τις αράδες η τιμή της αγγίζει τα 2800 δολάρια ,δηλαδή η εταιρία που σε γνωρίζει καλύτερα από ο,τι εσυ τον ίδιο σου τον εαυτό ,για κάθε μετοχή της ζητά τοσα όσα πολύ λίγοι βγάζουν σε ένα μήνα και φυσικά μερικά δισεκατομμύρια κατοίκων αυτού του δύσμοιρου πλανήτη ,ούτε που τα βγάζουν σε ένα χρόνο .

 Η περίφημη λοιπόν google βάση κάποιων αλγορίθμων ή δεδομένων στην κοινή ελληνική κατάφερε ένα μήνα πριν τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας να διαπιστώσει πως έχουμε πανδημία’ ( ξέρεις πανδημία δεν είμαι αυτό που οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό περί εκατομμυρίων νεκρών από μια ασθένεια - πανδημία είναι όταν η ασθένεια ενδημει σε πανω από μια χώρες) . 

Έχω λοιπόν ξανά γράψει για αλγόριθμους Και δεδομένα και πως αυτοι που τα κατέχουν θα κυριαρχήσουν σε όλο τον πλανήτη αλλά ας πάμε στο 2013 εκεί που τα δεδομενα οδήγησαν μια απολύτως υγιή νεαρή γυναίκα να προχωρήσει σε αφαίρεση και των δυο μαστών ,διότι οπως αποφάνθηκαν οι γιατροί αλλά και οι αλγόριθμοι είχε πιθανότητα 80 % να πεθάνει πριν κλήσει τα 60 έτη . 

Την δεδομένη στιγμή ήταν απολύτως υγειής και αν άκουγε την λογική που σήμερα έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έμπαινε ποτέ στο χειρουργείο ,ομως η κυρία Ατζελινα Τζολί κόντρα στην λογική , το άγνωστο και το μέλλον και Βάση των δεδομένων μπήκε χειρουργείο . https://m.naftemporiki.gr/amp/story/651192/i-antzelina-tzoli-ekane-dipli-mastektomi Για να έχει λοιπόν την υγεία της και για να αυξήσει το προσδόκιμο ζωης έκανε κάτι προληπτικά . 

Αυτό κάνει και το εμβόλιο ,λειτουργεί προληπτικά ,προστατεύει βέβαια μεγάλους ,προστατεύει ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και «υπεραθλητές με δυνατό ανοσοποιητικό» αλλά κυρίως μπορεί να προστατέψει τους απολύτως υγιείς από πιθανές επιπλοκές στο μέλλον . Τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ μίλησαν ! 

Ναι είναι περίπλοκα ,ναι είναι ακαταλαβίστικα αλλά η ταχύτητα με την οποία πλέον τρέχουν σώζει εκατομμύρια ανθρώπων . Τα data και η επιστήμη είχαν πάντα την λύση για ένα ευοίωνο μέλλον και όχι η αίσθηση πως είμαστε άτρωτοι και πως τα ξέρουμε όλα ! Πολύ απλά ,δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα διότι δεν μαθαίνονται όλα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more