Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Συνάντηση Σταμενίτη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

 



Την περασμένη Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή. Ο Βουλευτής προχώρησε στην εκ νέου κατάθεση των προτάσεων που αφορούν ζητήματα οδικών αξόνων του Νομού Πέλλας αλλά και συγκοινωνιακής σύνδεσης.

Οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα.

Στο πλαίσιο της ιστορικής απόφασης  για κατασκευή και αναβάθμιση του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» , μέσω ΣΔΙΤ, ο Βουλευτής κατέθεσε μια πρόταση που την έχει εκφράσει ήδη και από το Βήμα της Βουλής και αφορά την αναβάθμιση των δύο υποέργων του έργου, δηλαδή των υφιστάμενων δρόμων «Χαλκηδόνα-Παραλίμνη» και «Μελίσσι-Μαυροβούνι» ώστε όλο το έργο να έχει μία ενιαία διατομή με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη, κάτι τέτοιο είναι εφικτό, δε δημιουργεί προβλήματα ούτε καθυστερήσεις στα υπόλοιπα τμήματα του έργου, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε στο σύνολο του ένα μεγάλο δρόμο στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Χρηματοδότη της μελέτης για δεύτερη σύνδεση του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό.

Σε συνέχεια προηγούμενων ενεργειών του ο Βουλευτής έθεσε εκ νέου το αίτημα για τη χρηματοδότηση της μελέτης για τον Οδικό Άξονα: Α/Κ Γιαννιτσών – Αλεξάνδρεια – Α/Κ Νησελίου επί της Εγνατίας οδού.

Παρουσιάζοντας τους λόγους που επιτάσσουν τη νέα χάραξη ώστε να δημιουργηθεί και δεύτερη σύνδεση του Νομού Πέλλας από την περιοχή των Γιαννιτσών, επανέλαβε ότι πρόκειται ένα σημαντικό έργο που θα προσφέρει ασφαλείς και ταχύτερες μετακινήσεις στους πολίτες της Πέλλας.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την πορεία του έργου Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα, που αποτελεί την πρώτη σύνδεση του Νομού Πέλλας με την Εγνατία.

Σύνδεση Αρχαιολογικού Μουσείου της Πέλλας με το σταθμό ΚΤΕΛ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Ο Βουλευτής επανάφερε την πρόταση του για σύνδεση του Μουσείου της Πέλλας με το σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επισκεπτών από τη Θεσσαλονίκη. Η πρόταση περιλαμβάνει  την επέκταση δρομολογίου του ΟΑΣΘ με σκοπό τη σύνδεση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πέλλας και του Αρχαιολογικού Χώρου με το σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more