Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Πανηγύρισε το Παρεκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης !

 


 



√Γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σήμερα στις 23 Αυγούστου το εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης πανηγύρισε με μία σεμνή τελετή με τρισάγιο από τους Πατέρες Χρήστο & Γαβριήλ παρουσία του διευθυντή του Κ.Υ. Κ. Μαλιούφα Αργύρη, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας υγείας. Μάλιστα ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Γαβριήλ έφερε και ιερά λείψανα των Αγίων Κοσμά & Δαμιανού, Τρύφωνος και Παντελεήμονος, που χαρακτηρίζονται ως Άγιοι θεράποντες ιατροί, για να τα προσκυνήσουν οι παρευρισκόμενοι.


   Στις 23 Αυγούστου εκάστου έτους εορτάζουμε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η Εκκλησία κλείνει με την ίδια πανηγυρική διάθεση τους εορτασμούς της Κοιμήσεως και της Μεταστάσεως της Παναγίας, που τιμάται την 15 Αυγούστου. Ο λαός την εορτή αυτή την αποκαλεί τα «Εννιάμερα της Παναγίας».


   Τη σκέφτεται σαν μνημόσυνο προς τη Μητέρα του Θεού, όπως πράττει, άλλωστε, και για τους δικούς του ανθρώπους. Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εννεαήμερο μνημόσυνο για την Παναγία, αφού η Θεοτόκος ως μητέρα του Χριστού «μετέστη προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής» και πρεσβεύει για τη δική μας σωτηρία και, συνεπώς, δεν νοείται τέλεση μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της.

 


Με το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εδέσματα από το προσωπικό της μονάδας υγείας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more