Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Κ. Ζιάκας: Η οικογένεια Ζιάκα θα έχει εκπροσώπηση στις επόμενες Δημοτικές εκλογές

 


✅Συνέντευξη στην Καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας 


 

Μια μεγάλη εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αριδαίας Κώστας Ζιάκας στην καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας. Ο κος Ζιάκας μίλησε μετά από πολύ καιρό για όλους και για όλα, για την κατάσταση στην Αλμωπία καθώς και για την κεντρική πολιτική σκηνή. Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη του και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:



1)      Κ. Ζιάκα ποια είναι η άποψη σας για την σημερινή κατάσταση

Απ. Όλα στην κοινωνία αλλάζουν, μεταβάλλονται και μπορώ να πω ότι πάνε στο χειρότερο. Η οικονομική κατάσταση καθώς και τα ζητήματα της υγείας είναι αυτά που μας απασχολούν. Έχω όμως εμπιστοσύνη στην σημερινή Κυβέρνηση.

 

2)      Τα πάει καλά ο Πρωθυπουργός;

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωριζόμαστε καλά. Πολλά χρόνια πριν. Ήσασταν μάρτυρας κ. Δημητριάδη, εσείς και ο κος Μπατσίρης,  το 2007 στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, όταν είχαμε συζητούσαμε μαζί και με φώναζε με το μικρό μου όνομα. Θεωρώ πως παρά το γεγονός ότι το επίθετο του έχει βάρος, ο ίδιος χαράζει την δική του ξεχωριστή γραμμή. Είναι Πρωθυπουργός για πάρα πολλά χρόνια. Είναι η ελπίδα του τόπου. Πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα πίστευα πολλά χρόνια πριν, όταν κάποιοι δεν ήθελαν ούτε να τον ακούσουν.

 

3)      Η κεντρική πολιτική σκηνή για εσάς έχει τελειώσει;

Στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ. Η οικογένεια μου είναι παραδοσιακά με την κεντροδεξιά. Άλλωστε είμαστε οι μόνο σε επίπεδο νομού όπου συμμετείχαμε στα ψηφοδέλτια και εγώ και η γυναίκα μου. Σας θυμίζω το 2004 ήμουν υποψήφιος Βουλευτής. Το 2007 δυστυχώς τα εσωκομματικά παιχνίδια με οδήγησαν πραξικοπηματικά εκτός ψηφοδελτίων. Το 2009 η αδικία αποκαταστάθηκε. Το 2012 ήταν υποψήφια Βουλευτής η γυναίκα μου Μαρτίνα Ζιάκα.  Πάντα θα είμαι στρατιώτης της παράταξης. Αλλά θα πρέπει να ξέρουμε πότε να πηγαίνουμε στην πίσω γραμμή και να ανοίγουμε νέους δρόμους για τους νέους.

 

4)      Τα τοπικά της Αλμωπίας πως τα βλέπετε;

Σας θυμίζω ότι την περίοδο 2002-2006 ήμουν Δημοτικός σύμβουλος Αριδαίας και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αριδαίας. Την περίοδο 2010-2014 η γυναίκα μου Μαρτίνα Ζιακα ήταν πρώτη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ζέρζη. Το 2014 επανεξελέγη αυτή τη φορά με τον συνδυασμό του Δημήτρη Μπίνου.  Μπορώ να πω πως ο λαός της Αλμωπίας πράττει σωστά με τις αλλαγές που γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια στην δημοτικό θώκο.

 

5)      Στις τελευταίες εκλογές στηρίξατε όμως τον συνδυασμό του Χρήστου Μπάτση

Αυτό έγινε διότι ο προηγούμενος Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος δεν αξιοποίησε την μοναδική εκλεγμένη γυναίκα του συνδυασμού του. Έτσι δεχθήκαμε την πρόταση του κου Μπάτση. Ο κος Μπάτσης από την πρώτη μέρα που κάθισε στην καρέκλα μεταμορφώθηκε από το λαϊκό παιδί, σε έναν αλαζόνα. Σε όλη την πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική σκηνή, έχω επιλέξει να μιλώ μόνο όταν έχω να πω κάτι ουσιαστικό. Σήμερα όμως αντιλαμβάνομαι ότι η προχειρότητα και η ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τη στιγμή που επιβάλλονται πρόστιμα σε συμπολίτες μας για μη χρήση μάσκας, βλέπουμε εκπροσώπους των πολιτών εκλεγμένους στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην σέβονται τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας και να κάνουν του κεφαλιού τους.

Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με μια Δημοτική Αρχή που με το "έτσι θέλω" κλείνει δρόμους και τους ονομάζει πεζόδρομους, χωρίς να υπολογίζει τα μαγαζιά και τους επαγγελματίες. Αντί να σταθεί στο πλευρό των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η Δημοτική Αρχή κάνει ότι μπορεί για να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Ο κος Μπάτσης έδωσε υποσχέσεις στους πολίτες, οι οποίες έχουν καταπατηθεί από την πρώτη στιγμή. Για αυτούς και για άλλους πολλούς λόγους, θέλω να διαχωρίσω τη θέση μου και να ξεκαθαρίσω ότι όλα αυτά με βρίσκουν αντίθετο κάθετα και οριζόντια, από τη στιγμή που η σημερινή διοίκηση έχει επιλέξει να βάλει την κοινωνία απέναντί της.

6)      Πως κρίνετε τα βήματα της σημερινής Δημοτικής αρχής στην πανδημία;

Χάσαμε δικούς ανθρώπους στην Αλμωπία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πρόεδρο της Τ.Κ. Θηριόπετρας Γιάννη Ουργαντζόγλου, ο οποίος ήταν τίμιος αγωνιστής της παράταξης.

Όλο αυτό το διάστημα που η πανδημία είχε ξεφύγει στην περιοχή μας, έχει φανεί με τον χειρότερο τρόπο η δυστοκία της Δημοτικής Αρχής του Χρήστου Μπάτση να διαχειριστεί οτιδήποτε, από το πιο απλό μέχρι το πιο περίπλοκο. Θα περίμενα από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του μεγαλύτερη κινητοποίηση, ώστε να μην φτάσουμε ως εδώ. Δυστυχώς όμως δεν είδα να γίνονται ενέργειες προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Μπάτσης και οι συνεργάτες του πορεύονται από την πρώτη στιγμή χωρίς κανένα σχέδιο. Αναρωτιέμαι, έχει την παραμικρή επικοινωνία με τα κέντρα που λαμβάνουν τις αποφάσεις; Αν κρίνω από τα αποτελέσματα, μάλλον η Αλμωπία είναι για άλλη μια φορά παραγκωνισμένη. Καμία πρόνοια, καμία ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής μας, κανένα ενδιαφέρον για τον συμπολίτη που περνά δύσκολα, είτε λόγω της υγειονομικής κρίσης, είτε λόγω της δύσκολης οικονομικής πραγματικότητας.

Απογοήτευση για όλους εμάς που πιστέψαμε ότι μπορεί να διοικήσει τον Δήμο Αλμωπίας. Αντί να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή σε απολυμάνσεις, η μόνη μέριμνα ήταν να κλείσουν τον πεζόδρομο με ζαρντινιέρες και να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην ήδη διαλυμένη τοπική οικονομία. Απογοήτευση. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει αλλαγή πλεύσης, γιατί ο τόπος μας έχει πάει ήδη πολλά χρόνια πίσω.

 


7)       Στις επόμενες Δημοτικές εκλογές τι θα κάνετε;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις επόμενες Δημοτικές εκλογές η οικογένεια Ζιάκα θα έχει εκπροσώπηση και θα είναι πολύ δυναμική!!! Δεν μπορώ να ανακοινώσω από τώρα τα μελλοντικά μας βήματα, στις αρχές του 2022 όμως θα το κάνω. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι από το σημερινό πολιτικό προσωπικό, εκτιμώ βαθύτατα τον Νίκο Παρούτογλου που του αναγνωρίζω την πολιτική του οξυδέρκεια, παρουσία, δυναμική αλλά και τις τεχνοκρατικές του απόψεις γύρω από διάφορα ζητήματα του Δήμου Αλμωπίας.

8)       Με την ΔΕΥΑ Αλμωπίας τι γίνεται κ. Ζιάκα;

Με τα ζητήματα της ΔΕΥΑ έχω να ασχοληθώ πολλά χρόνια. Σας θυμίζω ότι ήμουν πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αριδαίας ενώ σήμερα έχουμε την ΔΕΥΑ Αλμωπίας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εγώ όταν ανέλαβα την ΔΕΥΑ Αριδαίας αυτή χρωστούσε. Οπότε ήταν απαιτητά τα χρήματα. Το δάνειο ήταν μονόδρομος για να μπορέσει η επιχείρηση να ξεχρεώσει και να δουλέψει. Το δάνειο το είχαμε πάρει για να ξεχρεώσουμε τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Σώσαμε σπίτια και ανθρώπους από βέβαιη καταστροφή. Εγώ κάθε μήνα πλήρωνα το δάνειο κανονικά. Δεν άφησα ούτε μια δόση απλήρωτη. Είμαι περήφανος για την δική μου πορεία στην αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more