Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Ο γνωστός αστυνομικός Τηλέμαχος σε αποκλειστική συνέντευξη

Αστυφύλακας Βραχνής Γεώργιος, γνωστός στο κοινό ως Τηλέμαχος
 


Απασχόλησε πολύ έντονα τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες ο αστυνομικός Τηλέμαχος προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις αρνητικές απο κάποια ΜΜΕ θετικές απο την πλειοψηφία του κόσμου πάμε να δούμε όμως τι μας είπε ο ίδιος σε αποκλειστική συνέντευξη του


Τι απαντάτε στους δημοσιογράφους των μεγάλων καναλιών που σας αποκαλούν αρνητή των εμβολίων;

Ότι έχω κάνει όλα τα μη πειραματικά/μη υποχρεωτικά εμβόλια. Προς το παρόν, ο νόμος επιτρέπει την Ελεύθερη Ανάπτυξη (Άρθρο 5 Συντάγματος) Της Προσωπικότητας η οποία επεκτείνεται στις επιλογές υγείας. Έχω να κάνω χρήση αντιβιοτικών ή άλλων φαρμακευτικών προϊόντων για να αναρρώσω από ασθένεια, από το 2002, οπότε θεωρώ ότι το ανοσοποιητικό μου είναι αρκετά ικανό να αντιμετωπίσει μια μέτρια προς ήπια ασθένεια όπως ο Cov19.


Ποιο το χρέος ενός αστυνομικού;

Το χρέος του αστυνομικού, είναι όλα όσα ορίζονται στον όρκο του με τη σειρά προτεραιότητας που ο όρκος τα αναφέρει. «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Να υπερασπίζω με πίστη και αφοσίωση μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μου τις σημαίες. Να υπακούω στους ανωτέρους μου και να εκτελώ πρόθυμα τις διαταγές τους. Να εκπληρώ ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου και να διάγω γενικά ως πιστός και φιλότιμος Αστυνομικός.»

Βρεθήκατε στις διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πώς βλέπετε τους συναδέλφους σας στα ΜΑΤ που εκτελώντας εντολές με αύρες και χημικά  διέλυσαν το πλήθος;

Μου προκάλεσε πολύ μεγάλη θλίψη και γι’ αυτό επέλεξα να αντιδράσω κάνοντας το βίντεο που ανέλυε τι ακριβώς συνέβη και άφησα τον θεατή να κρίνει εάν αυτό είναι νόμιμο και δημοκρατικό.


Ποια η εικόνα του πλήθους;

Το πλήθος αποτελείτο από ανθρώπους που θα έβλεπες αν έμπαινες σε ένα Super Market ή σε μία καφετέρια ή αν περπατούσες σε μια παραλία. Απλός, καθημερινός κόσμος που κατά τη γνώμη μου δεν αποτελούσε απειλή.

Έχει δικαίωμα ο αστυνομικός να αρνηθεί εντολή που δεν είναι σύμφωνη με τις αρχές και το αξίες του; Και αν αρνηθεί τι επιπτώσεις θα έχει;

Το Άρθρο 21 του Ποινικού Κώδικα περί Προσταγής (διαταγής) αναφέρει ότι δεν υπάρχει το αξιόποινο της πράξεως όταν ο αποδέκτης της προσταγής δεν μπορεί να εξετάσει το νόμιμο της πράξεως. Όταν είναι πασιφανές ότι πρόκειται για μία παράνομη διαταγή, έχει καθήκον να αρνηθεί, διαφορετικά θα τιμωρηθεί για παράβαση καθήκοντος και κάθε άλλη (συναφή με τη διαταγή) παράνομη πράξη.


Υπάρχει ενεργός κατά την άποψη σας συνδικαλισμός στην αστυνομία;

Στα θέματα που έχουν σχέση με τον Cov19 δεν έχω δει μεγάλες αντιδράσεις και δυστυχώς κανένα προερχόμενο από συνδικαλιστικό φορέα συντονισμό.


Οι συνάδελφοι σας είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού;

Δεν έχω εικόνα σχετικά με τις απόψεις όλων, αλλά γνωρίζω πως θεωρείται σε μεγάλο βαθμό προσωπική υπόθεση. Μου προκαλούν θλίψη κάποια τηλεφωνήματα που με πληροφορούν ότι ο τάδε Διευθυντής ή Αστυνόμος πίεσε το προσωπικό. Όπως ανέφερα και νωρίτερα, αποτελεί προσωπική ελεύθερη επιλογή. Είμαι και σε πανελλαδική διαδικτυακή ομάδα με χιλιάδες άλλους αστυνομικούς και έχουμε ήδη οργανώσει τον τρόπο αντιδράσεως για την περίπτωση που κάτι επιχειρηθεί να μας επιβληθεί με εκβιαστικούς όρους.

Ο αστυνομικός επιθυμεί να είναι το ίδιο ελεύθερος με τον απλό πολίτη και η στολή δεν περιστέλλει τα δικαιώματά του.

Μιλήστε μας για το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο δαπανήσετε πολλά χρήματα  ώστε να βελτιωθεί καθώς και το αν οι αστυνομικοί έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζονται, ώστε να αντιμετωπίσουν τον σύγχρονο εγκληματία.

Πριν πάρω την απόφαση να ζητήσω από τον Διοικητή μου να «χρεωθώ» περιπολικό όχημα το οποίο θα συντηρώ ο ίδιος, είχα οδηγήσει δεκάδες άλλα υπηρεσιακά οχήματα και είχα συναντήσει πολλές δυσκολίες και κακοτοπιές (ζημιές, απώλεια υπηρεσιακών ειδών, κακή και επισφαλή λειτουργία κλπ). Έτσι λοιπόν, ήταν μονόδρομος προς την αξιοπρέπεια. Στη συνέχεια, αγάπησα αυτό που έκανα και προσπάθησα να το βελτιώσω με τρόπο που θα απέδιδε καλύτερα στα υπηρεσιακά καθήκοντα (καταδιώξεις, συνοδείες ασθενοφόρων κλπ). Δυστυχώς όσον αφορά τον εξοπλισμό, υποφέρουμε, ιδιαίτερα τα τμήματα τάξης, κι αυτό δεν είναι κάτι που λέω εγώ, αλλά αποτελεί γενικότερο ισχυρισμό και απαίτηση των συνδικαλιστών της αστυνομίας.

Είστε και συγγραφέας, μιλήστε μας για τα βιβλία σας. 

Ασχολούμαι με τη συγγραφή από το 2008. Έχω εκδώσει τρία βιβλία με τίτλους «Ροδοπέταλα σε μία Επανάσταση», «ο Άγγελος και ο Φύλακάς του» και «Προμηθέας, η Ενσάρκωση», όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Μεταξύ τους είναι αρκετά διαφορετικά (πολιτική/δράση/μυστήριο τα «Ροδοπέταλα», Κοινωνικό δράμα ο «Άγγελος» και επιστημονική φαντασία ο «Προμηθέας»). Όλα άπτονται θεμάτων που προβληματίζουν γενικά τον σύγχρονο κόσμο και έχω λάβει πάμπολλα θετικά σχόλια από τους αναγνώστες μου.


Βρεθήκατε πρόσφατα κοντά στο Τατόι δίνοντας μάχη με τις φλόγες μίλησε μας για αυτήν την εμπειρία.

Δώσαμε μάχη στο Τατόι, στα Βασιλικά Κτήματα, στον οικισμό της Βαρυμπόμπης και πιο ανατολικά στο σημείο όπου βρίσκεται το φυλάκιο των Φίλων Του Δάσους. Αυτό που παρατήρησα ήταν η έλλειψη οργάνωσης από τον κρατικό μηχανισμό, όχι μόνο σε μεγάλα αντιπυρικά έργα, αλλά και σε απλή δενδροκοπή, προκειμένου να σχηματιστεί πρόχειρη ζώνη ελέγχου ή η οποιαδήποτε οργάνωση και διοίκηση του πλήθους των εθελοντών. Δυστυχώς πρόκειται για είναι ένα πρόβλημα πόρων. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως πρόκειται είτε για αδιαφορία, είτε ανικανότητα, είτε δολιότητα. Δε μπορώ να δώσω άλλη ερμηνεία.

Κλείνοντας την συνέντευξη ποιο το μήνυμα σας; 

Θεωρώ ότι ο Έλληνας έχει φτάσει στην διαπίστωση ότι οι πολιτικοί δεν θα λύσουν τα προβλήματα αυτού του τόπου, όπως επίσης πως ούτε και θα λυθούν με κάποιο μαγικό λεφτόδεντρο της Ευρώπης. Παρά την απόπειρα περιθωριοποίησης του ως «αρνητή», ως «ψεκασμένο», ως «τζαμπατζή», ως «φασίστα», δεν θα πάψει να υπεραγαπά την πατρίδα μας και να επιδιώκει ένα καλύτερο μέλλον.
Πιστεύω πως όλοι μαζί θα το καταφέρουμε.


Από Βίκυ Μπαϊρακτάρη


1 σχόλιο:

  1. μακάρι οι περισσότεροι αστυνομικοί να είχαν τα κότσια και την ορθότητα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more